SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Köping Hockey Club
BLI MEDLEM
Spelskicklig back skriver på för kransen!
2021-06-09 15:00

🔹Lagbygget 21/22✍️🔹


KHC har i dagarna gjort klart med den skicklige backen Alexander Björklund, senast i Borås HC i div 1.

 

Björklund har Sölvesborgs IK som moderklubb men tillhört Oskarshamns ungdomsorganisation stora delar av junioråren. Han har huserat i div 1 de senaste tre säsongerna i Skövde IK samt Borås HC, så erfarenhet i denna spelaren finns.

 

Björklund är en skridskostark back som är väldigt ambitiös med träningen både på isen och utanför. Rörlig med en väldigt fin spelförståelse. Björklund kan nyttjas i alla spelformer på isen och är en back som KHC har sökt efter.

 

KHC tror och hoppas att Björklund kommer ta ytterligare kliv i sin utveckling och bli en ledande back.

 

Varmt välkommen till kransen Alexander!🔹🏒

Ny back klar för KHC!
2021-06-05 15:30

KHC nästa nyförvärv är backen Gustav Grankvist.✍️🔹


Gustav har Hille/ Åbyggeby IK som moderklubb men tillhört Brynäs, valbo och Örebros ungdomsorganisationer.

 

Senaste två säsongerna har han tillhört Malung IF i div1 så KHC är inte helt obekanta för Gustav. Han har gjort 54 div1 matcher och stått för 14 poäng. Han är en rörlig back som är följsam och svår för fw att komma förbi.

 

KHC har sökt efter en tvåvägs- back som klarar av både det defensiva och det offensiva spelet, vilket man får med Gustav. 

 

Nu när Gustav går in på sin tredje seniorsäsong tror och hoppas KHC att han har den rutinen som krävs för att bli en rutinerad ledande spelare med bra beslut ute på isen.

 

KHC är väldigt glada att Gustav valt att signera för kommande säsong och vi hälsar Gustav varmt välkommen till kransen!🏒

 

#KHC

Ev samarbete
2021-06-02 15:55


I går kväll 1/6 hade vi Köpings Hockey på besök på kansliet i ishallen.
Under några timmar diskuterades förutsättningar för framtida
samarbete mellan klubbarna.

Högt i tak och väldigt mycket samsyn på hur man skall eftersträva
att våra ungdomar skall fortsätta spela hockey.

Att man måste samarbetat i allt större utsträckning än tidigare då
spelarunderlaget som i de flesta lagidrotter tyvärr krymper var man
helt eniga om.

Inga formella beslut togs men vi planerar att skapa så bra
förutsättningar som möjligt och att vi skall hålla kontinuerliga
träffar för detta framöver.

Kommande möte är planerat till augusti i Köping.

Från Köping deltog Ordf Magnus Andersson, ledamöter Leif Redeskog,
Gunnar Niklasson samt sportchefen Patrik Risberg.
Från IFK deltog  Ola Haglind, Ulf Johansson samt ass/sportchef
Alexander Hellgren

Tack till Christina Arvidsson som stod för kaffe och delikata mackor

Med Vänliga Hälsningar!

Ulf M Johansson Ordf
IFK Arboga Ishockeyklubb
073-920 00 53

Ny mv klar för KHC!
2021-05-30 18:12

Idag har KHC gjort klart med den sista pusselbiten på mv- sidan. Oscar Svensson klar för KHC✍️🔹


KHC har tidigare haft Anton Svensson i laget och nu får föreningen förmånen att signera brodern Oscar. Oscar är skolad i Södertäljes ungdomsorganisation och har förmodligen fått en hel del tips ifrån sin farfar, Kjell Svensson. En av sveriges målvaktslegendarer.

 

Oscar har tillbringat senaste fyra säsongerna på andra sidan pölen, där han tillhörde University of Wisconsin- superior. Nu vänder alltså den följsamme målvakten hem till Sverige igen.

 

KHC är väldigt glada att få in Oscar i laget och är en målvakt vi har letat efter. Han har fin statistik de matcherna han har tillhört Åkers/ Strängnäs i div1. 

KHC har bara hört goda vittsord om Oscar och föreningen tror och hoppas att han kommer växa ännu mera i sin utveckling.

 

Varmt välkommen till KHC Oscar Svensson!🔹

 

#KHC

Kesti blir ass coach!
2021-05-29 14:41

KHC:s lagbygge ligger inte i lä trotts den skinande solen utomhus. Idag gjordes det klart med den andra halvan på tränarsidan. Rasmus Kesti klar som assisterande tränare. ✍️🔹


Rasmus skriver på för sin 13 raka säsong för KHC, dock denna gången som assisterande tränare. Rasmus slutade med hockeyn under mitten av fjolsäsongen p.g.a skada och gick då in som ett bollplank till Berg och Dan, nu fortsätter han på den inslagna vägen och styr skutan tillsammans med Hellström.


Rasmus är en hockeykunnig spelare som gillar taktik och föreningen har länge velat utvecklat och haft egna produkter även på tränarsidan och iår fanns möjligheten, vilket vi som förening tycker är oerhört kul att Rasmus har valt att skriva på för oss. 


- Det skall bli en riktigt rolig utmaning och jag brinner för ishockey i synnerhet att försöka hjälpa andra att utvecklas. Jag har haft en bra dialog med Hellström och vi ser hockey på samma sätt, så det ska bli oerhört spännande och roligt när hockeyn drar igång igen i vinter. Jag hoppas att restriktionerna börjar släppa så fansen kan vara med oss i vinter. Tillsammans med de kommer vi kunna nå långt, avslutar Rasmus till KHC media. 


#KHC

 

Poängstark fw klar!
2021-05-28 09:34

Det är fredag, solen skiner och det är dags för fredagens smällkaramell. Nästa nyförvärv för KHC är den starka poängspelaren Cristopher Norlin. ✍️🔹


Norlin har Linden hockey som moderklubb och har tillbringat stora delar av sin ungdomskarriär i VIK hockey. Norlin har har representerat både Surahammar IF och Linden hockey i seniorsammanhang med starka poängsiffror. 


Norlin är en rutinerad spelare som är väldigt nyttig att få in i laget och är en ledare på isen. Han har en känsla för att hitta nät och med sitt spelsinne kan man nyttja honom i alla dess former som hockeyn kräver.

 

KHC har letat efter tongivande spelare och Norlin tillhör den sortens spelare som skall tillhöra kulspettsen i laget.

 

KHC är väldigt glada att äntligen få Norlins signatur på pappret. En spelare vi har haft koll på under en längre tid och haft kontakt med sedan säsongen 20/21 tog slut. En väldigt spännande fw att följa i vinter och se vad han kan åstadkomma i den blå/vita tröjan.

 

Varmt välkommen till KHC Cristopher Norlin! 

 

#KHC

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
J20, 05/05 18:18 
J18, 05/05 18:10 
J20, 03/05 18:24 
J18, 03/05 18:19 
J20, 28/04 10:27 
J18, 28/04 10:26 
 
Köping hockey sommar hockeyskola Huvudpartner
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer