SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

J-18 IFK Arboga Hockey  J-20 Köping hockey
2022-05-06 11:56

                                 

 

 

Samarbete

Köping Hockey och IFK Arboga Hockey fortsätter vad respektive styrelser initierade för över ett år sedan, nämligen samarbete.

- Eftersom antalet spelare i vårt upptagningsområde konstant minskar måste vi samarbeta allt mer framöver menar Anders Näsström ordförande Köpings Hockey.

Det finns inte underlag för att två föreningar i regionen att bägge ha J-18 och J-20.
Så from säsongen 2022/23 så kommer IFK Arboga driva ett eget J-18 lag och Köping ett eget J-20.

-Ser inte alls bort från att samarbetet kan komma att bli ännu tätare i framtiden om bägge föreningar vill överleva fortsätter Arboga ordföranden Ulf Johansson.

Bägge herrar är helt eniga att samarbete är rätt väg att gå för klubbarnas bästa och de är heller inte främmande för att fler hockeyföreningar regionalt kan komma att ingå i samarbetet framöver.

Frågor och svar i samband med träff med valberedningen
2022-04-06 10:27

Frågor till styrelsen
(Utifrån möte med valberedning 16 mars)
1. Fler ungdomar till hockeyn. Finns det planer på att delar av styrelsen eller ex a-lagspelare kan besöka skolor etc för att locka fler unga till hockeyn?
- Ja, planer för detta finns.


2. Finns det möjlighet att ge reducerad årsavgift för styrelsemedlemmar, om hen har en ungdom i föreningen?
- Nej, det är ideellt arbete. En reducering av årsavgiften skulle innebära förtäckt arvode.


3. Ska motioner in 15 dagar innan årsmötet?
- Ja, det stämmer. Årsmötet annonseras i god tid enligt stadgar.


4. Vad gäller för medlemmar för att kunna rösta?
- Medlem minst 2 månader innan årsmötet samt deltagande på mötet.


5. Avgående medlemmar i styrelsen. Någon som kan ta plats i valberedningen?
(Denna fråga tar valberedningen separat med avgående styrelsemedlemmar.)


6. Många känner inte till vilka som sitter i styrelsen. Hur ni kan göra er mer synliga?
- Styrelsen finns redovisad på hemsidan, vidare deltar densamma på årsmöte samt möten med lag har genomförts under året. Styrelsen tar gärna emot förslag på sätt att göra sig mer synlig.


7. Finns det möjlighet till utbildning för nya styrelsemedlemmar?
- Ja, det finns möjlighet till styrelseutbildning för nya styrelsemedlemmar.


8. Önskemål om att dialog sker med lagen.
- Dialog med lagen sker.


9. Planer på ledarträffar?
- Planer för ledarträffar finns.


10. Sommarfys, önskemål om besked senast i maj hur sommarfysen kommer att se ut.
- Sommarfysen planeras av respektive tränare.

Try-out juniorer
2022-04-03 18:02

Vi kör en try-out för juniorspelare 6 april kl.19.30 i Köpings ishall. 

 

Nya som gamla spelare födda 03-06 är välkomna 

Köping HC Vision 2025
2021-01-23 11:46

Nu startar Köping hockey ett utvecklingsarbete mot 2025

Köping hockey har tagit ett strategiskt beslut att så många som möjligt så länge som möjligt ska spela och träna hockey i Köping hockeyklubb.


Visionen är att föreningen ska bedriva kommunens bästa fritidsverksamhet.

Styrelsen i föreningen har ett årsmötesbeslut att föreningen ska arbeta med Svenska hockeyförbundets satsning ”hemmaplansmodellen”. Modellen bygger på att utveckla hela föreningen så som föreningens organisation, tydlig idé, framtagning av en värdegrund, utveckla ledarskapet, implementera spelarutvecklingsplan och föräldrarutveckling.

Målet med arbetet är att föreningen vill skapa miljöer för våra barn & ungdomar att växa i, sätta människan i fokus, ge alla chansen att utvecklas, anpassa träning och match efter målgruppen samt bedriva en allsidig träning.

För att detta ska bli verklighet så skall föreningens organisation samt stöddokument utvecklas och i takt med detta också ledarskapet och föräldraskapet.

Lyckas vi med detta, så kommer vi också lyckas med vår vision att erbjuda våra barn & ungdomar kommunens bästa fritidsverksamhet.

Vi vill att så många som möjligt engagerar sig i vårt arbete för att skapa delaktighet och mer bestämmande i vårt kommande utvecklingsarbete. Om ni kan hjälpa till i föreningen skicka ett mail till magnus.andersson@kopinghockey.se och berätta vad ni kan bidra med.

 

Svenska ishockeyförbundet och RF-SISU har valt att följa vårt arbete, vi är en av 5 föreningar som de kommer att följa. Detta skapar ett mervärde för oss som förening samt för våra samarbetspartners.


Anders Wahlström                          Nizze Landén               Mats Wennberg

 

Väl mött

Styrelsen                                                                    

utvecklingsarbete mot 2025
2020-09-18 13:18

 

 

 

Nu startar Köping hockey ett utvecklingsarbete mot 2025

Köping hockey har tagit ett strategiskt beslut att så många som möjligt så länge som möjligt ska spela och träna hockey i Köping hockeyklubb.


Visionen är att föreningen ska bedriva kommunens bästa fritidsverksamhet.

Styrelsen i föreningen har ett årsmötesbeslut att föreningen ska arbeta med Svenska hockeyförbundets satsning ”hemmaplansmodellen”. Modellen bygger på att utveckla hela föreningen så som föreningens organisation, tydlig idé, framtagning av en värdegrund, utveckla ledarskapet, implementera spelarutvecklingsplan och föräldrarutveckling. 


Målet med arbetet är att föreningen vill skapa miljöer för våra barn & ungdomar att växa i, sätta människan i fokus, ge alla chansen att utvecklas, anpassa träning och match efter målgruppen samt bedriva en allsidig träning.


För att detta ska bli verklighet så skall föreningens organisation samt stöddokument utvecklas och i takt med detta också ledarskapet och föräldraskapet.

Lyckas vi med detta, så kommer vi också lyckas med vår vision att erbjuda våra barn & ungdomar kommunens bästa fritidsverksamhet.


Vi vill att så många som möjligt engagerar sig i vårt arbete för att skapa delaktighet och mer bestämmande i vårt kommande utvecklingsarbete.


Svenska ishockeyförbundet har valt att följa vårt arbete, vi är en av 5 föreningar som de kommer att följa. Detta skapar ett mervärde för oss som förening samt för våra samarbetspartners.

 

 

Väl mött

Styrelsen

Hemmaplansmodellen
2020-02-24 11:06
Med individens bästa för ögonen.
Läs detta i sin helhet på hemmaplansmodellen.se


Låt oss presentera Hemmaplansmodellen

I lagsport anses hemmaplan vara en fördel. Men det är inte bara den jublande publiken eller det sista bytet som skapar fördelen. Utan framförallt tryggheten i att känna sig hemma. Det är en trygghet som hjälper till att skapa modigare beslut både på och utanför isen. Som bygger välmående och presterande individer och lag. Som ger större bredd och vassare spets.

Att komma in i hallen ska vara som att komma till sitt andra hem. Och när det krävs – sitt första. En plats anpassad efter varje individs unika förutsättningar, skapad för att ge de bästa resultaten i flera dimensioner. Med rätt verktyg, kunskap och stöd kan vi skapa den platsen.

Vi vill ge alla spelare möjlighet att lära sig färdigheter inom tekniska, taktiska, fysiologiska och psykosociala delar. För att möjliggöra detta måste tränare, föreningar och föräldrar tillsammans vara med och skapa dessa miljöer. Därför har vi tagit fram Hemmaplansmodellen – en vägvisare för tränare, föreningar och föräldrar med målet att skapa ett livslångt intresse för hockey, personlig utveckling och prestationer i världsklass.

Introduktion för er som är förening inom ishockeyn

Till alla er förtroendevalda i våra ishockeyföreningar som brinner för svensk ishockey. Som investerar timmar, dagar och år för att göra skillnad i våra unga spelares liv.

Vi tycker att det ska vara lätt att göra rätt för alla som engagerar sig inom svensk ishockey. För er har vi tagit fram Hemmaplansmodellen – en praktisk, vägledande guide byggd på kunskap och erfarenhet med målet att skapa ett livslångt intresse för hockey, personlig utveckling och prestationer i världsklass.
En modell som pekar ut den riktning vi valt att gå med svensk barn- och ungdomsishockey.
Modellen bygger på fyra principer:

  • Sätt människan i fokus
  • Ge alla chansen att utvecklas
  • Anpassa träning och match efter målgrupp
  • Bedriv en allsidig träning
Nyheter från våra lag
U15/08, 16/04 10:14 
J20, 12/10 11:39 
U11/12, 29/09 16:29 
U13/10, 15/08 11:58 
 
Köping hockey sommar hockeyskola Huvudpartner
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer