SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ishockeyprofil vid Ullvigymnasiet

Köping har under åren fostrat många framstående hockeyspelare, bland annat Johan Gustavsson som varit målvakt i Frölunda, numera VIK. Sedan har vi Daniel Gunnarsson som spelar i VIK. Vi vill tillsammans med Köping HC utveckla nya talanger som förhoppningsvis når lika långt som Johan och Daniel.


I samarbete med Köping HC erbjuder vi dig som önskar kombinera gymnasiestudier med din favoritsport ishockey, en möjlighet att förverkliga detta vid Ullvigymnasiet. Som du säkert vet ligger ishallen nära Ullvigymnasiet så du har korta transporter mellan skola och träning och i Ullvihallen har vi ett välutrustat gym där du har möjlighet att bygga den fysik som behövs för en framgångsrik insats på rinken.

Det vi har är unikt eftersom du kan kombinera din utveckling i ishockey med följande program:
- Barn- och fritidsprogrammet
- Bygg- och anläggningsprogrammet (husbyggnad)
- Ekonomiprogrammet
- El- och energiprogrammet
- Estetiska programmet
- Fordons- och transportprogrammet (personbil)
- Industritekniska programmet (produktion och maskinteknik)
- Naturvetenskapsprogrammet
- Restaurang- och livsmedelsprogrammet
- Samhällsvetenskapsprogrammet
- Teknikprogrammet
- VVS- och fastighetsprogrammet (VVS)
- Vård- och omsorgsprogrammet

Ansökan och antagning
Du måste söka och komma in på ett av Ullvigymnasiets program för att kunna få ishockeyprofil på din utbildning. Information om hur du söker ett program på Ullvigymnasiet får du av din studie- och yrkesvägledare på din skola. Du måste också göra en särskild ansökan till ishockeyprofilen. Blankett för detta finns på Ullvigymnasiets hemsida;
www.ullvi.koping.se.

Vi tar in ca 15 elever per år. I samarbete med Köping HC och din nuvarande klubb gör vi en så heltäckande bedömning som möjligt av din nivå och dina utvecklingsmöjligheter. Du skall naturligtvis vara aktiv ishockeyspelare och ansluten till en förening för att kunna söka. Sista ordet vid antagningen till ishockeyprofilen har din blivande instruktör här vid Ullvi. Eftersom det här sker i ett nära samarbete med Köping HC ser vi det som naturligt att du representerar Köping HC under din gymnasietid.
Ordinarie ansökningstid till gymnasiet gäller också för ansökan till hockeyprofilen. Din studie- och yrkesvägledare vet sista datum för ansökan.

Utbildningen
Utbildningen individanpassas utifrån dina förutsättningar för att du skall utvecklas som ishockeyspelare och människa. Det är dig och dina behov som träningen fokuseras på - inte laget.
Ispassen är inriktade på allmän träning, träning i ishockeyspelets olika positioner och taktik samt naturligtvis din egen teknikträning, det vill säga det du och din tränare anser att du behöver förbättra.

Instruktör
Anders Hultdin bor i Arboga och är utbildad gymnasielärare. Anders är fostrad i HC Dobel och gick sedan hockeygymnasiet i Västerås. Spelarkarriären fortsatte i Mora IK och sedan gick flytten till IFK Arboga där han var forward i många år. Han har även spelat i Nybro, Örebro Hockey, Linden och Köping HC.

Upplägg
Tre träningspass/vecka, varav två på is och ett teoripass/fyspass i anslutning till avslutad isträning. Ett av ispassen kommer att ske på tidig morgontid före skolstart. Skolan ser till att du får frukost efter morgonpasset innan du går till första lektionen.

Mer information
Instruktör: 
Anders Hultdin, 070-3948471, anders.hultdin@koping.se

Studie- och yrkesvägledare:
Anna Karlsson, 0221-254 73, anna.karlsson@koping.se 
Carina Nilsson, 0221-254 74, carina.nilsson@koping.se 
Cecilia Holm, 0221-254 28, cecilia.holm@koping.se
 
Rektor:
Anna Ulfves, 0221-254 50, anna.ulfves@koping.se

0409_001.pdf »
 
Köping hockey sommar hockeyskola Huvudpartner
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer