Kronanmatchen är tillbaka!
I sammarbete med Elitsängar så presenterar vi årets Kronanmatch
När KHC möter Surahammar i borgen 19:00 den 17:e November är det gratis inträde när vi kör den årliga Kronanmatchen.
Vill man bidra så gör man det med 1,3 eller 5 kronor per åskådare. Alla kan vara med, vare sig man är ett företag,organisation eller privatperson.

Maila namn, adress och telefonnummer till Marknad@kopinghockey.se eller skicka ett meddelande på Facebook till Köping Hockey officiella!

Ses där!

OBS! Endast 800 platser.


I huvudet på Anna Eriksson...
2017-09-21 09:19

Anna Eriksson är sedan 2016 ordförande i Köping Hockey. Men hon är långtifrån ny i föreningen, sedan flera år tillbaka har hon suttit med i styrelsen och varit utbildningsansvarig. Innan det var Anna engagerad i sina två söner, Tor Immo och Dennis Erikssons hockeylag.


Anna är uppvuxen i en familj där ideellt arbete alltid har funnits, hos både föräldrar och sina sex äldre syskon. Så valet att följa och engagera sig i sina två söners intresse för att spela hockey var enkelt. Istället för att stanna hemma och städa eller sitta på läktaren och titta på valde Anna att vara delaktig i deras lag så mycket hon kunnat genom åren.

- Den tid jag har fått med lagen skulle jag aldrig byta mot nånting. Det finns alltid något man kan hjälpa till med och lära sig och ta ansvar för. Belöningen är att se fartfyllda barn på isen och på sidan 
av, säger hon.


Som ordförande handlar Annas arbete bland annat om att se till att hålla ihop de trådar som finns i en så stor förening som Köping Hockey. Hon ser till att styrelsemöten hålls och representerar Köping Hockey på bland annat årsmöten för Västmanlands ishockeyförbund och Hockeyettan. Tillsammans med övriga styrelsemedlemmar ser Anna till att Köping Hockey följer de stadgar och regler som Hockeyförbundet och Hockeyettan kräver att föreningen ska följa.


Anna är också utbildningsansvarig vilket innebär att hon ska ha  koll på föreningens alla tränares utbildningsstege. Hon ansvarar för att anmäla tränare till rätt utbildningar och för de utbildningar som Idrottslyftet genomför, utbildningar som både spelare och ledare har möjlighet att åka på. Tillsammans med Thorbjörn Sjöman har Anna ansvaret att se till att Tre Kronor Hockeyskola kommer igång varje år och att både ledare, barn och föräldrar känner sig välkomna ner till hallen.


Som förening mår Köping Hockey idag bra, men som med allt annat måste föreningen underhållas för att fortsätta må bra. Att gå från Division 2 till Hockeyettan ställer högre krav på en förening. Köping Hockey har i dagsläget ett behov av att utvecklas mer inom det administrativa.

- Vi har fått in fler människor på olika poster och det arbetet måste fortsätta. En önskan vore att få ha en anställd kanslist som kunde sköta mycket av de administrativa uppgifterna. Dessa tar en otrolig tid, säger Anna.

Den här säsongen kommer hockeyn i Västmanland att få ett uppmärksammat år då det blir många derbyn nere i Borgen. Det är inte längre bara Arboga och Surahammar som står för derbymotståndet.

- Att VIK är i Hockeyettan hoppas jag leder till att fler kommer till ishallarna på Hockeyettans matcher och att intresset för hockeyn ökar med fler barn som vill prova på, säger Anna.

Om fem år hoppas Anna att Köping Hockey och kommunen tillsammans sitter och planerar för en ny ishall. En ishall som är mer funktionell för fler olika sporter och arrangemang för Köpingsborna.


//Malin Jonasson

Vinnst i seriepreimiären! 7-4
2017-09-17 18:50
Köping knep 3 poäng i seriepremiären hemma mot Forshaga.

1:a perioden.
Lite premiärnerver känns det som båda lagen har i första perioden. Dock har KHC mestadels av puckinnehavet och spenderas mest tid i Forshagas zon. 1-0 görs utav 12 A. Svensson fint framspelad utav 18. Ström och 80.Nyman.
Forshaga kvitterar efter va 5 minuter vid ett miss i markeringsspelet efter tekning i den högra tekningscirkeln i Köpings zon och 10. Kask gör inget misstag när han kommer fri med Rydén.. Köping återtag ledning genom en fint samspel mellan 9. Johansson som spelar 77. Viitanen som först ser ut tappa kontrollen över pucken men lurar istället upp en Forshaga försvarare och kommer fri med målvakten och tar pucken snabbt i sidled för att sedan smeka in en backhand mellan limporna på Westerlund i Forshagamålet. I slutet av perioden tar Forshaga över och kan återigen kvittera genom nummer 10 Stefan Kask.

Skott: 12-11

2a perioden:
Nu har nervknutarna släppt och KHC gasar på för fullt. Ett oömmare och rakare spel gör att KHC åker ifrån Forshaga i mittenakten. Pucken tas den korta vägen till målet och det skapar gång på gång lägen. Köping gör 3-2,4-2 och även 5-2 innan Forshaga tar en timeout. Detta är den bästa KHC perioden jag sätt i år, tempot är högt, passningarna kommer när dem ska och sitter på bladet och det bidrar till att motståndet drar på sig utvisningar.
Skott 23-4


3:perioden.
Det som känns som en trygg 3-målsledning men istället får KHC oss att sätta andan i halsen när Forshaga gör 2 snabba mål. Utan att äga något spel eller skapa fina lägen har Forshaga fått till nervdaller och tränartrion i KHC tar beslutet att stämpla in Hanning i målet resterande 12 minuter. Ett smart val ska det visa sig för en och en halv minut senare sätter Johan Eek 6-4 och sedan efter fenomenalt klappklappspel så gör 27 Sjökvist 7-4 och det var spiken i kistan.
Skott 12-11
Totalt 47-26

Viktigt att ta et rejält avstamp direkt och skrapa ihop tre poäng inför en tuff vecka som väntar. Det märktes att det va slut på försäsongen och när väl anspänningen släppt visade KHC på finfint spel speciellt i anfallszon där man hittade fina lösningar och kombinationer. Kul att Viitaline, med Viitanen, Johansson och Ericsson gick från matchen med några mål i bagaget. En formation med syfte att göra många poäng, vilket dem gjorde idag! Tre baljor i numerärt överläge är också nått att glädjas åt efter dagens kamp.

Nu ser vi fram emot Mariestad bort på Onsdag därefter kommer länsgiganten VIK till Borgen lördagen den 23/9 16:00!
Inget förköp, biljettluckan öppnar 60 minuter innan nedsläpp. VAR I TID!

Trevlig afton / Johan.

Nedan ser ni kvällens poängmakare:
51:197-4 (PP1)KÖP27. Sjökvist, Tobias (1)
65. Forsberg, Emil
6. Lennartsson, David
49:486-4 (PP2)KÖP66. Eek, Johan (1)
27. Sjökvist, Tobias
21. Karlsson, Anton

36:415-2 (EQ)KÖP6. Lennartsson, David (1)
96. Nilsson, Ludvig
65. Forsberg, Emil

35:084-2 (EQ)KÖP88. Eriksson, Emil (1)
77. Viitanen, Marcus
34. Jörgensen, Martin

21:183-2 (PP1)KÖP77. Viitanen, Marcus (2)
44. Karlsson, Ludvig
88. Eriksson, Emil

13:252-1 (EQ)KÖP77. Viitanen, Marcus (1)
65. Forsberg, Emil
9. Johansson, Edvin

04:471-0 (EQ)KÖP12. Svensson, Anton (1)
18. Ström, Jonathan
80. Nyman, Jonas 
SERIEPREMIÄR! KHC-Forshaga IF 16:00
2017-09-16 10:30

Forshaga står för motståndet i årets premiärmatch. Förra säsongen slutade Forshaga på 10:de plats när serien avslutades innan jul och i fortsättningsserien så slutade dem 5:a

Lagen möttes fyra gånger t och KHC gick segrande ur en av matcherna.

I och med att seriens bottenskikt har blivit bättre och det inte finns några gratispoäng at hämta och att dem två nästkommande matcherna är mot seriens giganter Mariestad (b) och Västerås (h) så skulle jag vilja påstå att KHC går öppnar årets säsong med en sexpoängsmatch.

 

Coach Daniel inför seriepremiären.

Hur skulle du vilja sammanfatta försäsongen?


Höga berg, djupa dalar. Väldigt upp och ned och inget riktigt konsekvent spel. Vi lägger på minuter med bra prestationer under matcherna, mot Sollentuna sist gjorde vi 40 bra minuter.

Har du fått bra grepp om årets lag? Är vi längre fram i utvecklingen sen vi klev på is?

 

Ja och vi upplever att vi är längre fram i år jämfört med förra året vid samma tidpunkt.

Vi har ett annat typ av lag i år och vi känner oss väl förberedda inför det som komma skall.

 

Om vi ska lämna försäsongen och gå in på premiären mot Forshaga, vad kommer bli nycklarna i den matchen?


Vi måste vara snabbt ned till pucken i egen zon, och vara snabba därifrån. Dem brukar gå hårt i forechecken, ibland med två gubbar och kan vi spela över deras forecheck direkt så kommer vi kunna skapa många lägen.

 

 Forshagas resultat på försäsongen:

Förlust mot Färjestad J20, Hammarö HC och Kumla x2

Vinst mot Hammarö, Arboga x2 eft.str.


Ses i hallen! / Johan Pettersson.

Kioskinfo
2017-09-13 18:18

Hej alla!


Det har kommit en del frågor om vad man gör när man hjälper till i kiosken efter förra utskicket. Det kan tex. handla om att inför en A-lagsmatch vara med och förebereda, fylla upp i grill och kiosk eller snygga till i cafeterian m m. Eller som 04:orna gjorde idag, de hjälpte till att kånka upp leveransen från Ica Maxi till förrådet och kiosken. (STORT tack till er och alla på läktaren som hjälpte till! :-) Ingen blir alltså tvungen att göra vissa saker, vi kommer överens om när hjälp behövs. Som jag skrivit tidigare, alla är välkomna och viktiga för klubben. Välkomna!  


Med vänlig hälsning/Fia Melander, kioskansvarig

e-post: minkmamman@gmail.com

mobil: 070-461 43 41

Inför Sollentuna borta.
2017-09-13 18:00
KHC åker iväg mot sin sista träningsmatch innan seriepremiären hemma på Söndag 16:00 mot Forshaga.
Sollentuna står för motståndet och sist dem var lagen möttes van KHC komfortabelt med 3-0 i borgen.
Sollentuna har även åkt på pisk två gånger mot Enköping och en gång mot Lindlöven i sina matcher på försäsongen.

KHC ställer upp med följande manskap.

9. Johansson - 77. Viitanen - 88. Ericsson
93. Kesti - 44. L Karlsson

27. Sjökvist - 11. Sundlöf - 66. Eek
65. Forsberg - 6. Lennartsson

80. Nyman - 18 Ström - 12 A.Svensson
34. Jörgenssen - 8. Myhrman

96. Nilsson - 71 Jinghage - 21 A.Karlsson

15. Jonsson


31. Rydèn
Nyheter från våra lag
05, 21/09 18:56 
05, 21/09 11:32 
05, 21/09 11:03 
05, 16/09 09:32 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer