Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Första poolspelet
2018-12-09 19:27
Idag har TKH:s äldsta årskull (barn födda 2011) testat att spela sitt första poolspel i Arboga. Laget fick spela tre matcher och de kämpade järnet allihopa.
Köping HC - Borlänge HF 4-2 (1-0,3-1,0-1)
2018-12-09 19:10
1a perioden.
I matchens första byte forecheckar Emil Ericsson fast pucken i anfallszon, spelar Ström som hittar en fri Anton Svensson som ställer gästade målvakt på prov. Senare i samma byte är det Borlänge som sånär tar ledningen när dem skjuter ett skott i stolpen.
KHC drar på sig en utvisning men klarar av boxplayspelet utan större problem.
Fyra minuter in i första perioden slår den reslige backen Ludvig Karlsson en distinkt passning på bladet på nyförvärvet Viktor Lennartsson. Lennartsson får pucken vid rödlinjen och slår på jetmotorerna.
fintar upp BHF försvarare och driver med full kraft mot mål. Lennartsson och Borlängeförsvarare brakar in i målvakten men på nått vänster går pucken över mållinjen och Lennartsson gör sitt andra mål på två matcher i KHC tröjan. Lennartssons start på sin sejour i Köping HC får till och med den svårflörtade KHC-publiken att dra på smilbanden.
Den första perioden fortskrider i ett högt tempo och det är lite utav ett ställningskrig som pågår. Inget utav lagen får fast pucken i längre perioder i respektive anfallszon.
Sundlöf får med sig en utvisning och på denna utvisning har först Anton Svensson ett skott i stolpen. Halvminuten senare så strular det till sig i KHCs uppspel och BHF-forward kommer fri från mittzon. Johan Eek backcheckar i ett hisnande tempo liknande den gamla travhästen Maharajah på upploppet på Prix dAmérique och kan i sista stund lyfta klubben och styra av ett kommande avslut.
Borlänge tar över matchbilden en aning och Köping drar på sig en utvisning 16:21. Köpings boxplay tillsammans med Eneroth i målburen klarar av det utan större svårigheter.
Perioden avslutas med att det först är Anton Svensson som får ett fint läge men pucken vill inte ligga platt utan står på högkant och avslutet blir för svagt för att överlista gästernas målvakt någon minut senare får Viktor Lennartsson tag i pucken igen. Precis som vid första målet fast nu längs högerkanten driver han upp pucken i blixtrande fart, rundar Borlängeförsvare. Lennartsson kommer dock lite för nära målvakten när väl avslutet kommer och kan inte avsluta sin fina prestation med ett mål.

Skott 4-9

2a perioden.
Köping skapar en par chanser och skapar tryck vilket leder till att  KHC först får med sig en utvisning och sedan 20 sekunder senare ytterligare en utvisning. 5-mot-2-spel i över 1min och 30 sek väntar.
Köping drygar sånär på ledning till 2-0 när V.Lennartsson ska spela pucken genom Borlängeboxen till Ericsson på bortre stolpen. Pucken tar på försvarens skridsko som styr pucken precis utanför. Köping vinner dock tillbaka pucken och genom klappklapp spel på nästan sovjetiskt maner presenterar sig kvällens tre musketörer när Emil Ericsson gör 2-0.
Mål 88. E.Ericsson assist 12.A.Svensson/18. J.Ström.
Köping har fortfarande en mans övertag efter att en Borlängespelare blivit utsläppt från botbänken i och med Köpings 2-0 mål. PP-spelet tar sig inte riktigt och lite från ingenstans tar Anton Svensson ett eget initiativ och driver upp pucken själv, drar iväg ett skott som tar i målvaktens bröst och när returen dimper ned så visar Ström ingen nåder när han trycker dit 3-0. Mål 18. J.Ström assist 12. A.Svensson/88. E.Ericsson.
Efter 3-0 målet tar Borlänge timeout och byter målvakt.
Borlänge reducerar till 3-1 i powerplay efter att ha haft spelet länge i anfallszon. Köping försvarar sig väl, rensar pucken en gång, Ericsson täcker oömt ett skott men till slut så tvingas Eneroth i målet kapitulera efter att Borlängespelaren Ludwig Wiksten rakat in en retur.
Efter ytterligare en Borlängeutvisning, i en match präglad utav utvisningar så ska Köpings powerplay leverera igen. Efter en trevande inledning utav pp-spelet så driver Lennartsson för tredje (!?) gången upp helt sonika längst ena kanten hela vägen fram till mål. Detta resulterar inte till mål men efter skottet snappar KHC upp pucken. Pucken hittar fram till  Svensson som står bakom den förlängda mållinjen, Svensson direktpassar upp till Ström i slotten och Ström med hallens hetaste klubba trycker till igen och 4-1 är ett faktum. Det är alltså återigen firma Ström,Svensson och Ericsson som är i farten. Mål 16. J.Ström assist 12. A.Svensson/ 88. E.Ericsson.
Den andra halvan ligger Borlänge på rejält och Köping för slita med näbbar och klor för att hålla siffrorna 4-1 intakta till den 3:e perioden.

Skott 13-13

3e perioden.
Köping inleder perioden med en man mer. KHC får motståndarna i rörelse men lyckas in i det sista att få fram en riktigt vass målchans. Borlänge drar på sig ytterligare en utvisning och återigen håller Svenssons formation fint i pucken men igen utdelning denna gång.
Direkt efter att Borlänge blir fulltaligt drar Köping på sig en utvisning och en minut in i boxplayspelet så är Lars Jinghage allt annat än gästvänlig i sin behandling utav Borlängeforward framför mål och domare Nyberg som använt pipan mer än väl hela kvällen tvekar inte på att skicka in Lasse i finkan.
Ett utmärkt jobb utav Köpings trio med Jörgensen, Ericsson och Ström som täcker skott och täcker av passningsvägar vilket leder till att Köping reder ut 5-mot-3-spelet.
Utvisningarna fortsätter dugga tätt. Borlänge spelar med sex man på banan och i det efter kommande pp-spelet så rullar Svenssonformtation återigen upp pucken snyggt och ett Lennartsson får ett fint läge men pucken kommer lite för närma kroppen och avslutet blir därefter.
Borlänge pressar Köping och till slut så får dem med sig en utvisning. Efter spel i stort sätt i två minuter i anfallszon så kan Borlänge reducera precis när Köping blivit fulltaligt igen.
Borlänge satsar allt på ett kort och tar ut målvakten. Dem håller spelet i Köpings zon. Köping försvarar sig fint och kan hålla ut och vinna matchen med 4-2!

Skott 7-19
Skott totalt 24-41


I och med att Grums IK slog IFK Arboga så betyder det att Köping HC för första gången avancerar till allettan!
Vinst för j20 mot Forshaga
2018-12-09 18:57
J20 Köping - Forshaga 7-3

Vi gör en mycket bra 1:a period, som vi vinner med 5-0. Vi har ett bra pucktempo och fart på skridskorna. Sedan tror vi att matchen är klar, vi vill för mycket.
Andra perioden förlorar vi med 0-3. Vi tar oss samman i sista och vinner den med 2-0.

Vi gör en bra prestation när vi spelar efter vår gameplan. Det är kul att se 03:an Noel Nilsen ta för sig på ett bra sätt.

Målskyttar: C Olsson 2, A Björklund, N Nilsen, D Avelin, A Anderberg, T Åberg
Skott: 51-27
Inför Köping HC - Borlänge HF 9/12 16:00
2018-12-08 15:25
Gräsnäs VVS och industriservice hälsar alla varmt välkomna ned till morgondagens match!
Borlänge HF kommer på besök när grundseriens sista hemmamatch ska spelas. En match där poängen har en otrolig betydelse. Ett steg i jakten på en historisk allettanplats är att besegra serieledarna Borlänge.


Borlänge är som sagt serieledare och har på 19 spelade matcher införskaffat sig 54 poäng och hittills ingen förlust under ordinarie tid. Borlänges facit dem tre senaste matcherna är som följer: vinst mot Forshaga, Mariestad och Kumla. 
Det som talar för KHC är att dem som ett utav få lag har tagit poäng mot Borlänge vilket man gjorde när man möttes tidigare under säsongen när KHC tog matchen till straffar där man till slut forne Köping HC spelaren Tobias Sjökvist avgjorde.
Spelare att se upp med förutom Köpingsbekante Sjökvist är poängliga ledare Markus Persson som på 17 matcher stått för imponerande 19 mål + 12 assist.

Förlust mot Lindlöven, vinst mot Kumla och en snöplig förlust på straffar på övertid mot Tranås i senaste matchen är Köpings facit dem tre senaste matcherna. Köping kommer dock in med gott mod till morgondagens match då spelet sist mot serietvåan Tranås stundtals var riktigt bra.

Tabelläge kring allettansträcket med två omgångar kvar att spela. (Grums har tre matcher kvar att spela)


4.Köping HC 32p
5 IFK Arboga 31p
---------------------------
6. Grums IK 30p
7. Malungs IF 27p

Som ni ser är morgondagens match utav gastronomisk betydelse. I klarspråk. KHC har aldrig varit i allettan. Imorgon har man chans att sätta sig rejält i förarsätet för denna historiska bedrift.
Detta vill ni inte missa!!

Nedsläpp 16:00.
Tjejer går in gratis, KHC bjuder på pepparkaka och glögg, Jerner spelar dunkadunka i sekken, Svesse bjuder på läckra dragningar, Notan bjuder på rungande tacklingar och kapten Jörgensen  kommer täcka skott med hakspetsen om det kommer att krävas.

SES DÄR!


Vinst för j20 igår
2018-12-05 08:41
Surahammar - Köping 4-6 

Det var väldigt sega ben igår. Tempot var lågt från vår sida. Sura tar ledningen med 3-0, men vi lyckas vända och vinna. Det visar ändå en stor styrka att vi vinner
fast vi inte har en toppendag.

Målskyttar: R Eriksson 2, J Tenglin 2, T Åberg, L Gustafsson.
Skott: 27-48.

Inför Köping HC - Tranås AIF. 5/12 19.00
2018-12-05 08:15
Kvällebs matchsponsor Motor Nilsson hälsar alla varmt välkomna till hallen!
Tre matcher kvar varav två på hemmais. Efter kvällens match återstår Borlänge hemma 9/12 och Surahammar borta 12/12. Avslutningen på serien kommer bli en nagelbitare.
Ikväll kommer serietvåan Tranås AIf på besök. Tranås, ett utav seriens målfarligaste lag kommer bli en riktig värdemätare för Köping HC som kommer göra allt för att hålla sig på rätt sida allettansträcket.

Sist laget möttes vann Tranås på straffar efter dem tagit ledning i mitten utav den andra perioden. Köping HC kvitterade sedan elva minuter in i sista akten. Efter en mållös förläning kunde Tranås sedan avgöra i straffläggningen.

Tranås har vinst mot IFK Arboga och Grums IK samt förlust på övertid mot Skövde IK som sitt facit dem tre senaste matcherna.

Köping HC facit dem tre senaste matcherna är som följer: Vinst mot Malungs IF, förlust mot Lindlövens IF och vinst mot Kumla HC.

Aktuellt tabelläge.

1. Borlänge HF 51p (en match mindre spelad)
2. Tranås AIF 45p
3. Mariestad BoIS HC 41p
4. Köping HC 31p
5. IFK Arboga 31p
--------------------------------
6. Grums IK 27p (en match mindre spelad)
7. Malungs IF 27p
8. Lindlöves IF 27p
9. Kumla HC 22p
10. Skövde IK 19p
11. Forshaga IF 15p
12. Surahammars IF 7p


Som ni ser, mycket står på spel den avslutande veckan utav seriespelet.
På med långkallingarna, dra ned mössan över öronen och tar er ned till hallen för att heja fram laget!


Nyheter från våra lag
09, 09/12 21:09 
Tre Kronors Hockeyskola, 09/12 19:34 
05, 07/12 17:31 
05, 28/11 12:49 
05, 22/11 19:32 
05, 22/11 09:18 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer