Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bronspeng för u11
2019-03-25 11:53
Jubel efter avgörandet i bronsmatchen.
I helgen spelade u11 en 2-dagarscup i Sunne. Laget mötte Sunne, Bålsta, Uddevalla, Skövde röd och Skövde vit. I gruppspelet vann Köping tre matcher, spelade en oavgjord och fick en förlust. Tyvärr räckte det inte till finalspel då lagen fick skiljas åt med hjälp av målskillnad. Köping fick spela match om tredjepris, som de vann och de fick således ta med sig bronspokalen hem.
Bra kämpat av alla och en härlig säsongsavslutning 👊🏻🏒
Fagge är klar för nästa säsong!
2019-03-21 09:00
Nu står det klart att headcoach Patrik Fagge Fagerlund kommer att styra i båset även nästa säsong.
Fagge kom till KHC inför den gånga säsongen och ledde laget till Allettan för första gången någonsin.


Det här säger Fagge själv om den gånga säsongen och vad han har för tankar inför nästa säsong.

"Säsongen som gick var över lag bra. Vi gick till Allettan för första gången och sen var det inte jättelångt borta från vidare avancemang i Play-off. Vi lyckades även få upp en spelare i HockeyAllsvenskan vilket känns positivt. Inför nästa säsong handlar det nu främst om att göra klart med både nya och gamla spelare. Det som känns positivt inför nästa säsong är att vi kan bygga vidare på det som vi byggt upp i år och förhoppningsvis kan det bidra till att vi kan gå ännu längre nästa säsong, en säsong som vi ser väldigt mycket fram emot."Såhär uttalar sig sportgruppen om Fagges påskrift.
"Vi är jättenöjda att Fagge stannar kvar i KHC över nästa säsong. En ödmjuk och superseriös tränare med ett modernt ledarskap. Det är något som vi hoppas kan smitta av sig till resten utav föreningen."

Lucas Gustavsson klar för säsongen 19/20
2019-03-19 18:21
Ytterligare en bit i lagbygget föll under veckan på plats när backen och den egna produkten Lucas Gustavsson väljer att skriva nytt kontrakt över nästa säsong.

Gustavsson född 99 vände den gångna säsongen hem till moderklubben efter en säsong i Västerås J20-lag.
18 matcher i grundserien + 3 matcher i playoff i a-laget det för Lucas som även han med 17 grundseriematcher för vårt j20 lag och även 5 matcher i kvalet till j20elit.


"Roligt att få ytterligare en Köpingsson sajnad och klar. Lucas gjorde det bra förra säsongen då han fortfarande var junior. Lucas är en följsam skridskoåkare och en vass högerskytt vilket kommer passa bra in i vårt lagbygge. Det ska bli spännande att se vad han kan bidra med som förstaårssenior då vi ser en hög potential i honom" - Sportgruppen.


 
Cupvinst för U16
2019-03-19 16:25
U16 spelade i lördags Bad & Värme cup i Kungsör. Laget mötte Katrineholm, Örebro och Kumla.
Köping slutade till sist som cupvinnare efter en rafflande final mot Katrineholm.
Det var en gemensam laginsats som gjorde cupen så otroligt bra. Stort grattis killar!
Summering av målvaktsträning
2019-03-18 19:00
Hej allihop!

Målvaktsträningen är nu slut för säsongen 18/19 och det är dags att summera ihop det hela från målvaktsgruppen.

När vi inledde säsongen i november 2018 fanns 18 målvakter registrerade i Köping Hockey. En av huvudmålsättningarna inför den för oss något sena säsongsstarten var, att försöka behålla målvakterna kvar i föreningen, eftersom några slutat alldeles för tidigt av olika orsaker. Nu när vi sammanfattat säsongen finns totalt 19 målvakter (1 tjej och 18 killar) i föreningen, fördelat i 13 ungdomslag, 4 juniorlag och 2 a-lagsmålvakter, så det är +1, jättekul!

Femton träningspass har genomförts sedan 12 november 2018 och i genomsnitt har nio målvakter per pass deltagit, varav åtta varit målvakter från ungdomslagen. Det gör en närvaro på 60% totalt, vilket är glädjande med tanke på många veckomatcher och sena träningstider. Det finns mycket vilja. Kul är också att de äldre målvakterna axlat sina roller som mentorer och förebilder på bästa sätt, all heder till er alla!

Skyttar har till största delen kommit från u14/u15, men även andra ålderskullar har bidragit, samt j- och a-lag, vilket vi är otroligt tacksamma för. Viktigt att poängtera är, att vi aktivt strävat efter att få skyttar ur de äldre lagen på grund av högre precision i skott och mognad i genomförandet av övningarna, vilket är viktiga detaljer för målvakterna. Stort tack till skyttarna och samarbetet med er, ni är ovärderliga för oss, och tack också till alla ledare som lät oss låna dem, trots att det kanske inte alltid passade ihop med er egen verksamhet!

Ett annat mål som sattes upp inför säsongen var att försöka påverka lagträningarna, via styrelse, sportgrupp och genom feedback och information till tränarna. Detta för att höja kvalitén på lagens egna pass, inte bara för målvakternas bästa, utan även för utespelarna.
Skapandet av goda vanor och att nöta in dem vid lagens egna träningar genom att exempelvis öva målskytte med passningar och skott i olika vinklar och olika ingångar i anfallszon, inbrytningar, inspel, målvaktsförflyttningar, returer och returkontroll m.m. har stor förbättringspotential i de flesta lag, men där har vi i målvaktsgruppen inte riktigt nått fram under denna tid, känner vi. Det har även bjudits in tränare från respektive lag till målvaktsträningarna, men tyvärr med lågt deltagarantal.

Positivt är att som ett steg i utvecklingen i att göra målvakterna mer delaktiga i lagträningarna, har utbildning genomförts med tränarna i u12, vilka ville ha mer kunskap om målvaktsspelet och därför aktivt själva sökte upp oss för en genomgång.

Summan av detta blir att vi behöver arbeta mer ute bland lagen, vi känner till utvecklingsområdena och var vi kan tillföra vår kunskap. Vissa saker har blivit bättre under året, men det är en resa kvar att göra.

Därför har målvaktsgruppen bland annat föreslagit till styrelsen, att varje lag behöver en målvaktsansvarig. Det kommer även att hållas en information för alla ledare i KHC vid nästa säsongs "kick in" för att redan där öka förståelsen för målvaktsspelet och vilka behov som finns. Dessutom är viljan från styrelsen att målvaktstränarna, till skillnad från denna säsong, ska finnas med på träningarna ute i lagen i större utsträckning, för att ge feedback och stöd till både målvakter, utespelare och tränare. Bra tycker vi och ser fram emot samarbetet!

Avslutningsvis ber vi att få tacka för oss för denna gång, och hoppas att vi ses igen nästa säsong. Till alla målisar vill vi framföra att; mycket bra kämpat i vinter med matcher, träningar, vita puckar och annat jox, men kom i håg att hålla er i form under sommaren med massor av olika aktiviteter. Jobba lika mycket med blicken och öga/hand-koordinationen som med övriga kroppen, glöm inte att stretcha och framför allt HA KUL!

Tack och på återseende😀👍🥅🏒
//Målvaktsgruppen
Anteckningar från öppet möte
2019-03-18 11:17
För några veckor sedan bjöd Köping hockeys styrelse in ledare samt vårdnadshavare till spelare i klubben till ett öppet möte på Hotell Scheele. Fia Melander, från styrelsen, tog anteckningar under mötet. I bifogat dokument kan du läsa om vad som, i stora drag, togs upp på mötet.
Har du några frågor? Kontakta någon i styrelsen.

Nyheter från våra lag
05, 25/03 17:12 
05, 23/03 16:50 
05, 23/03 10:03 
05, 18/03 11:26 
05, 17/03 19:47 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer