U10 på helplanscup
2017-12-11 19:13
I helgen var u10 på helplanscup i Bollnäs. Vi åkte upp på lördagen och åt gemensam middag på kvällen. Barnen stimmade runt och vi föräldrar fick också en chans att umgås lite. Efter en tidig frukost väntade fyra motståndarlag: Bollnäs, Hudiksvall, Ore och Sundsvall. Luciacupen var ett toppenarrangemang och barnen kämpade som riktiga KHC-hjältar!
Vinst mot Kumla i sista hemmamatchen 2017! 6-2 (2-0,0-0,4-2)
2017-12-10 18:32
1:a perioden
Matchen börjar i högt tempo och när Ludvig Nilsson snor åt sig pucken på defensiv blå linje, skrinnar förbi sin back och kommer fri så sätter han 1-0 genom ett distinkt skott mellan benen på Kumla keepern John Westermark. Dryg två minuter senare kommer KHC i en 3-mot-2 situation när Viitanen, sjökvist och Nyman kommer farande, inget mål men i efterföljande anfall så skapas flera fina lägen. Köping får ett powerplay som dem inte får någon ordning alls på, slarviga pass och lågt pucktempo göra att Kumla utan större svårigheter kan avvärja spelet i numerärt underläge. Efter poweplayspelet skapar dock KHC fler lägen, Lennartsson får ett läge i slottet, Nyman lika så men dessvärre ingen utdelning. Istället så kommer Kumlas rutinerade kapten Alexander Kovalnok fri men kvällens burväktare Rydén räddar.
Efter en snygg upprullning där pucken går som på ett snöre så blir Tobias Sjökvist neddragen och domare Falk gör tecken för straff! Med bra fart kommer "Sjöka" fram och sätter pucken stensäkert i "gubbhörnet. Speaker Jerner trycker på play, klappar händerna om du är riktigt glad dånar ur högtalarna och det är precis vad Köpingspubliken är och så det klappas i takt för fulla muggar! 2-0 efter första perioden. Sist KHC kom ur förstaperioden med en ledning två hemmamatcher i rad måste vart innan Berlinmuren föll men lika glada är vi för det!
Skott: 10-13

2:perioden
Starten på den andra perioden är lite mer svängig, Ström och Lundmark kommer i en 2-mot-1:a som dessvärre rinner ur sanden då pucken studsar till när Lundmark ska avsluta. Efter det så får Rydda känna på gummit ett par gånger när Kumla får kvar pucken i Köpingszonen men det gör han med ett stort lugn och utan att släppa onödiga returer.
Därefter tar KHC över perioden. Sundlöf driver in pucken i anfallszon med en Kumlaspelare i stort sätt på sig som en ryggsäck, spelar pucken till Lennartsson, som spelar den till Nyman som i sin tur friställer Ludvig Nilsson som har öppet mål men tyvärr träffar stolpen. Likt dem gamla Sovjetspelarna går pucken på ett snöre, till och med Kasatonov, Krutov och grabbarna hade vart imponerade av det anfallet.
Köping drabbas av en utvisning men spelar, uppoffrande och lyckas reda ut spelet i numerärt underläge utan att några farligheter skapas.
När Emil Forsberg blir förbispelad på blå vid en hopslagning med en Kumlaforward så rusar Rydda ut som en arg tjur för att avvärja ett friläge men spelar pucken på Kumlabenskydd och pucken far ned i Köpings försvarszon och målet gapar tomt. 225 personer i publiken sitter med hjärtat i halsgropen men efter ett par sekunder som känns som år och dar så är Rydén tillbaka i målgården och allt är åter frid och fröjd!
Köping börjar ta över perioden mer och mer. Anton Svensson kommer fri, Sjökvist-Viitanen-Svensson bjuder på fint spel och farliga chanser. Viitanen snor pucken av en Kumlaback likt en ficktjuv och levererar Lundmark i slottet men målvakten räddar. Efter fin spel i anfallszon återigen så levererar Forsberg Sjökvist som kommer ren med målvakten som blir neddragen igen och vi har återigen ett straffslag. Denna gång missar Sjökvist. KHC ligger på men perioden slutar 0-0 vilket känns oroväckande inför sista akten för med alla lägen laget haft så borde denna match vart punkterad.
Skott 16-10

3:e perioden.
Här kan vi snacka rivstart, efter 25 sekunder klär Kumlas Simon Arrhén av Viitanen med en fin tunnel, för att sedan tunnla Rydén i målet och vi har 2-1. Kommer detta bli en nagelbitare?
När klockan står på 53 sekunder kliver Tobias Sjökvist återigen in i handlingarna när han gör 3-1 med ett snyggt skott i krysset på pass av 11. Sundlöf/8. Myrhman.
1.25 in i den 3:e perioden så gör Kumla 3-2 och att kalla starten på perioden för målkalas är en underdrift!
Kumla har spottat upp sig från den 2a perioden och detta känns mer ovisst.
Då, mitt i den sista perioden kommer Köping upp sort när dem första utmanövrerar ett Kumla PP och sedan gör 4-2 genom att Lars Jinghage tar pucken längst kanten, in bakom Kumlamålet snurrar ett varv medsols och spelar fram pucken på första stolpen en variant som vi numera vet att den kallas för Heden. Pucken hoppar först över Sjökvist klubba men där bakom Sjökvist står den lilla finska trollkarlen Marcus "Tjomme" Viitanen och gör gör 4-2! Assist 71. Jinghage/ 27 Sjökvist.
Sjökvist ska göra sitt 3:e mål för kvällen när han blir frispelad återigen av Jinghage som har smugit ned från sin backposition och spelar in pucken fint från bakom Kumlakassen och 5-2 är ett faktum och det känns att en lättnadens suck går genom publiken. Sjökvist 12:e för säsongen, assist 71. Jinghage/ 12. A Svensson.
6-2 kommer också när Sjökvist skickar upp en långboll från egen zon till Anton Svensson på bortre blålinje som tar ned den studsiga pucken snyggt och levererar den förra Kumlaspelaren Marcus Viitanen som visa att släkten är värst när han gör sitt andra mål för kvällen!

Skott 13-15
Totalt 39-38

Flera otroligt fina anfall, flera fina mål och överlag ett bra spel utav KHC denna eftermiddag banar vägen för vinst och att 6:e platsen är säkrad vilket betyder att man får börja med 6 poäng när serien startar igen efter Jul. Viktgt!
Vi som tog oss till hallen fick se KHC på rikigt spelhumör och det var en fröjd för ögat!
Ni som missade behöver inte gråta över spilld mjölk utan det kommer fler chanser när serien start igen efter uppehållet.

Nu laddar vi på inför Grums borta på onsdag efter det så är det Jul och Nyårsfirande som står på schemat!

Väl mött! / Johan Pettersson!
Inför Kumla hemma!
2017-12-09 09:55
I årets sista hemma match står Kumla för motståndet!
Kumla jagar KHC i tabellen och är bara två poäng bakom, så vinst imorgon skulle betyda att 6:e platsen är säkrad och att man kommer få starta med 6 poäng när serien startar upp igen efter jul.
Kumla kommer in till morgondagens match med två förluster mot VIK och Mariestad och en vinst mot Enköping i sina tre senaste matcher. Sist lagen möttes vann KHC på bortais med 1-4 efter bland annat två mål utav Ludvig Karlsson.

Såhär säger Emil Norstedt om morgondagens match som blir hans 100:de i hockeyettan!
"Även fast vi gått miste om allettanplatsen så finns mycket att spela för. Kumla jagar oss och det skulle betyda mycket för oss att få med oss så mycket poäng som möjligt till vårserien, man vill inte stå där när serien är slut och det fattas en poäng och man vet att man har gjort en trött prestation i en sådan här match."

Först och främst vill jag gratulera Emil. Jag håller med backklippan i detta resonemang,  det finns inget tid att gråta över spilld mjölk utan se möjligheten till att kunna sluta på en 6:e plats och sända signaler till lagen som man kommer möta under våren att här är det vi som är alfahanar.

Imorgon saknas Johan Eek, Edvin Johansson, Rasmus Kesti, Martin Jörgensen, Ludvig Karlsson och Emil Ericsson av olika anledningar.

Nu ses vi hallen imorgon 16:00!

Väl mött / Johan Pettersson!

Vinst mot Lindlöven! 6-1 (3-1,2-0,1-0)
2017-12-06 22:10
1:a perioden.
Det är ingen sömnig start på denna match. Redan i ett av dem första bytena presenterar sig  Lindlövens Max Lalander för publiken med en jättepropp på KHCs backbjässe Ludvig Karlsson. Lindlöven drar på sig en utvisning för för många spelare på isen och KHC tackar för inbjudan med att göra 1-0 i powerplay mål utav 80. J Nyman assist 21. A Karlsson/ 77. Viitanen. Dock blir glädjen kortlivad för 45 sekunder senare så kvitterar Lindlöven genom nummer 7 Markus Magnusson, assist 31 Ahlström/19. Fornell
Efter detta så radar Köping upp lägen.
Bland annat Anton Karlsson skjuter ett direktskott i slottet, Sjökvist driver upp pucken på kanten som så många gånger förr men burväktare Isak Mantler radar upp fina räddningar. Sexton minuter in i den första akten driver Viitanen upp pucken centralt i banan, hittar ut en backhand till vänster där Sjökvist kommer flygande och nyper till ett skott precis över benskyddet i det berömda gubbhörnet och vi har 2-1 på tavlan. Mål 27 Sjökvist, assist 77 Viitanen. 14 sekunder senare så står Sjökvist för smörpasset när han från vänster sarghörn passar genom hela anfallszonen och pucken skär som en kniv genom Lindlövenförsvaret och mottagaren Filip Myrhman får ett uppdukat läge som han förvaltar på bästa sätt när han för sitt första mål i Köpingströjan och vi har 3-1. Perioden avslutas med spel i numerärt underläge vilket Köping styr av fint, dem spelar även med en man mindre tidigare i perioden med samma resultat. Utespelarna gör ett vasst jobb för att få motståndarna till att avslut i så dåliga lägen som möjligt och dem avslut som blir avvärjer Rydén fint.
Skott 9-10

2:a perioden.
Lindlöven startar bäst, äger pucken och lägger spelet i Köpings försvarszon. Ett farligt läge uppstår när Lindlöven back skjuter pucken från backposition in mot en hög av spelare framför Rydèn som lugnt och sansat räddar pucken med plockhandsken. Även fast Lindlöven har lite längre anfall så är inte KHC ofarliga. Snabba spelvändningar där man tar pucken till mål och skapar oreda, bra indikationer när man är lite spetsig i sitt anfallsspel något som jag tycker kan ha saknats tidigare då man försökt vara lite överkonstruktiv och lägena har runnit ur sanden.
6 minuter in i andra perioden så lite turligt får David Lundmark med sig pucken som han spelar mot mål där tar den dock på en försvarande lindlövenspelare och fram till Anton Karlsson som rundar en liggande målvakt och sätter lätt 4-1. Skönt att få en kasse på lite hårt jobb och med studs! Mål 21. A Karlsson, assist 18. Ström/19. Lundmark.
Nu har Köping jobbat sig in i perioden ordentligt och 12.13 gör man även 5-1 genomen fin spelvändning och ett återigen distinkt avslut utav Jonas Nyman. Mål 80. Nyman, assist 65 Forsberg/96 Nilsson.
Skott 10-15

3:e perioden.
Köping kommer ut som utskjutna ur en kanon och skapar flertalet lägen. Återvinner pucken i zon, och när väl pucken trillar ur anfallszonen så spelvänder man snabbt skapar flertalet långa anfall. 6.47 gör KHC genom Anton Svensson som soloåker från egen zon upp genom mittzonen utmanar en Lindlövenförsvarare som han fintar upp på etage 2 och kaffeslagskottet som bjuder han på korv med extra räksallad på för att sedan sätta 6-1 med ett fint avslut. Mål 12.A Svensson, assist 77. Viitanen/10. Norstedt. Detta är periodens höjdpunkt då Lindlöven inte gör någon större kraftsamling och Köping spelar enkelt av resterande tid och 3 sköna poäng in på kontot! 

Kul med tre poäng och fint spel genom stort sätt hela matchen. 1-1 efter första perioden och Köping tar till och med ledningen! Med ett sånt fint utgångsläge inför dem två avslutande perioderna så kommer fler matcher sluta på detta vis!

Nu laddar vi om inför Kumla hemma. Sista hemmamatchen för 2017 och vore det inte härligt att klämma dit Kumla ordentligt och även säkra 6:e platsen och några bonuspoäng inför fortsättningsserien. Så kom ned till hallen och stöd laget i denna viktiga sista hemmamatch! Söndag, 16:00.
Ses där!

Väl Mött / Johan Pettersson.

 
VIP-dagar på Intersport
2017-12-06 22:09

Tillsammans med Intersport bjuder vi in dig och dina föreningskamrater till VIP-dagar. Som medlem i Köping Hockey får du 20% rabatt på hela hockeysortimentet oavsett tidigare pris. Ta med inbjudan till butiken eller visa upp den i din smartphone för att erhålla rabatten. Eller använd följande rabattkod: 9982017112727 på intersport.se.

Inför Lindlöven hemma!
2017-12-05 08:55
Det är skönt att efter två uddamålsförluster i helgen snabbt kunna få revansch då Lindlöven står för motståndet när det återigen är match i borgen.
Sist lagen möttes då i Lindesberg så vann hemmalaget med 3-2 efter att ha haft ledningen med 3-1 inför sista perioden där Johan Eek reducerar till 3-2 men närmare än så kommer tyvärr inte KHC.
Lindlöven kommer in till morgondagens match med tre raka segrar mot Grums, Surahammar och Forshaga så Köping får nått att bita i när dem ska sätta stop för Lindlövens "win-streak". Och det behövs, för bakom KHC i tabellen med endast en poängs marginal så jagar så jagar Kumla black Bulls för fullt.

Två sura förluster och hjärtskärande poängtapp på mindre än 24 timmar är ett tufft slag på hakan för vilket lag som helst men det handlar inte om hur många gånger man blir knockad utan det handlar om hur många gånger man reser sig upp! Jag vet att imorgon kväll kommer det komma ut 20st spelare iklädda den blåvita tröjan med den vackra kransen på bröstet och kriga sig blodiga för att stå som segrare efter 60 minuter. Så jag tycker det minsta vi kan göra är att komma ned till hallen och visa vårt stöd. På med långkallingarna och tar er ned till Krillan!

Ses där! 19.00!

Väl mött / Johan Pettersson
Nyheter från våra lag
09, 24/11 22:27 
06, 23/11 12:11 
05, 21/11 15:40 
05, 16/11 10:50 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer