Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer

Hanning förlänger!
2017-02-12 16:55
Hanning räddar straff mot Sura i vintras!

Hemsidan kan idag berätta att målvakten Christoffer Hanning förlänger kontraktet! Hanning som är skolad I Linköping stod en säsong i Borlänge och Skedvi/Säter innan han kom till Köping och KHC.

Christoffer har de senaste omgångarna varit bredvid isen pga av en benskada men innan den kom så spelade Hanning ett mycket stabilt spel som sista utpost. Christoffer ligger I toppen av målvaktsligan och vi minns med glädje alla hans nollor från säsongen!


Sportgruppen:


Christoffer är en lugn målvakt som har skapat trygghet i vårat försvarsspel. Vi är glada att han stannar i Köping och tar nästa steg med oss!


Christoffer: Jag behövde inte fundera länge innan jag bestämde mig för att stanna en säsong till. Trivs bra socialt och på isen, sen känns resan som Köping påbörjat intressant och verkligen något jag vill vara med på. Ser redan nu fram emot nästa säsong och vad vi kan uträtta!


 

Vinst i derbyfesten!
2017-02-11 21:54
Foto: Joakim Pettersson Hobbyfotograf

Derbyt inleds av en häftig inramning i borgen, med hjälp av Sparbanken Västra Mälardalen stod Köping Hockey för ett proffsig evenemang. Inledningen av första perioden ser Köping tagna ut av stundens allvar för Arboga inleder matchen mycket bättre än hemmalaget. Man skapar stort tryck på Köping och det ända som stoppar gästerna från att ta ledningen är en storspelande Tomas Rydén i mål. Det Köping skapar framåt är ett stolpskott  och några farliga kontringar, annars ser man att man saknar några tongivande spelare i kvällens derby. Men kan Köping hålla ihop försvarspelet och inte sätta sig själva i svåra situationer kan man komma in i matchen på allvar i andra perioden. Annars känns det som det är ett hett derby där inställningen och skridskoåkningen är på topp.


Period 1 

0-0 11-12


Oj oj vilken andraperiod vi fick se! Det är hög fart, tacklingar, känslor, ramträffar, monsterräddningar och två mål. Ett mål för vardera lag. Det är Köping som tog ledningen i powerplay genom Rikard Sundlöf. Vid det skedet av matchen hade Köping stort tryck på Arboga, men efter en konstig situation där Köping hade lite problem med sina byten lyckades Arboga kvittera. 1-1 inför sista och två lag som bjuder publiken på högklassig hockey. Andra perioden är en av dom publikvänligaste under hela säsongen. Det smäller i varje närkamp och man märker att båda lagen verkligen vill vinna och vilken prestige det är mellan laget. 


Period 2

1-1 10-7


I tredje perioden fortsätter det höga tempot i matchen. Ingen i Köping viker en tum utan krigar varje byte och närmast ett ledningsmål genom ytterligare ramträffar och farliga anfall. Arboga skapar även farliga lägen och får tillslut utdelning till en 2-1 ledning. Domare Jansson tillät lagen att spela på gränsen vilket ledde till att publiken fick se ett härligt och känslosamt derby, men när Arboga åkte på en utvisning dröjde det inte länge innan Köping kvitterade till 2-2 genom Tobias Sjöqvist efter ett effektivt powerplay.


Period 3

1-1 12-14


Matchen slutade oavgjort och gick till förlängning. Förlängningen slutade mållös och straffar väntar. Som Köpingssupporter är man knappt orolig när det ska avgöras på straffar. Dels har man en otroligt vass målvakt i 1-mot 1 situationer Tomas Rydén i mål som aldrig förlorat en straffläggning i Köpingströjan. Sen har man även vassa straffspecialister som Sjöqvist, Eek och framförallt Kim Persson som så många gånger förr klev fram som match-hjälte efter att "Rydda" räddat 4 raka straffar.  Köping vann inte bara extrapoängen utan en enorm prestige som stod i potten. 


Slutresulat

3-2 (0-0,1-1,1-1,0-0,1-0) Skott 39-36


Köpingslaget kan vara extremt stolta över deras prestation. Efter att ha flera nyckelspelare borta klev hela laget fram och visade vilken bredd och krigarinställning laget besitter. Efter en ganska tveksam första period visar Köping vilket skickligt lag man är och jag är oerhört glad att man lyckades göra det inför den storpublik som var på plats i borgen under lördagseftermiddagen. Nu har man häng på toppen i tabellen men skulle det vara så att man inte når ända fram ska man vara glada att man fick avsluta sista hemmamatchen på detta sätt. 


Mina tre glädjeämnen: 

***Tomas Rydén. Kliver som vanligt fram när det som mest behövs. Tände även publiken med några fina monsterräddningar. 

**Backsidan. Inte många lag skulle klara av att spela ett så bra försvarspel som Köping  gjorde idag när man saknar backar med den kvalitén som Linus Johansson och Linus Carlsson besitter. Men Köpings 6 backar som idag spelade gjorde en riktigt bra insats. 

*Grundspelet. Trots att det saknas spelare syns det inte märkvärt i Köpings spel. Alla vet vad man ska göra och alla gör det på ett utmärkt sätt. Det är så ett lag ska fungera! 


Grattis och ha en trevlig lördagkväll!

Jerker Permats 


Inför Arboga hemma 11/2
2017-02-11 10:49
Foto: Joakim Pettersson HobbyFotograf
Med bara några timmar kvar tills säsongens sista derby börjar stämningen ta fart. kl 15.00 gästar nämligen våra antagonister Arboga borgen för en sista seriematch på hemmaplan för säsongen. Även om det ser svårt ut att nå förstaplatsen i serien så är derbyt sista chansen för båda lagen att hänga med Grästorp i toppen. Sedan tror jag att både Köping och Arboga verkligen vill vinna denna match av den anledningen att komma första av KAK-lagen i serien vilket är väldigt prestigefullt. 

Nyckeln till seger för KHC idag tror jag blir ett bra målvaktsspel och hålla en tight defensiv, samtidigt som Köpings superkedja Sjöqvist/Sundlöf/Eek fortsätter att ösa in mål framåt. Kan man sedan neutralisera Arbogas anfallsspel och göra det svårt för dom när Arboga är inne i sina "bra perioder" i matcherna, då kommer gästerna få det svårt. Över 60 minuter är Köping det jämnare laget och jag är helt övertygad om att hemmalaget kommer dra det längsta i derbyt.

Köpings lag är ganska skadedrabbat och saknar endel spelare men KHC kommer komma till spel med ett slagkraftigt lag.

Det är även familjedag på Krillan idag (se annons) i samband med matchen så nu gör vi denna match speciell för grabbarna och visar vår uppskattning för den grymma säsong dom gjort! 

Ses i hallen, lycka till!
Jerker Permats
2017-02-09 16:54

DERBYFEST PÅ LÖRDAG 15.00- ALLA TILL KRILLAN!!
2017-02-09 09:55
Jubel på Lördag!!?

Då var det dags för den sista hemmamatchen i grundserien och vilken avslutning sen!  Vi tar emot  IFK Arboga hemma  #krillanärvårborg. Matchen är en familjematch så vi hoppas att alla hockeyintresserade kommer ner och gör dett till en folkfest!  Vi har fortfarande chans på playoff uppåt I systemet!


Aktiviteter:

LÖRDAG

13.30-14.30   Streethockey för alla ungdomar - anordnas av juniorerna på gårdsplanen utanför ishallen

14-15           Ansiktsmålning med KHC inspiration vid entre`n

15.00 Nedsläpp!!


Puckkastning i samarbete med Sparbanken i 2:a paus


Nyheter från våra lag
07, 18/02 19:17 
Juniorerna, 18/02 15:20 
04, 16/02 16:14 
05, 13/02 20:34 
Sommarhockeyskola, 28/01 17:42