Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fjärde raka för j20
2018-10-23 22:28
KHC j20 - Surahammar 5-2

Fyra segerar på fyra matcher. Men det har varit kostsamma segrar och vi har fått en hel del skador. De spelare som är hela krigar på bra. I dag var benen tunga, vi hade ett antal ramträffar men vi gör några avgörande mål i sista perioden. All heder till Sura som krigar på bra. 

Målskyttar: A Nordlander, D Avelin, A Anderberg, N Mellgren, R Eriksson. 
Skott 45-32.
Inför Köping HC - Surahammars IF (24/10 19:00)
2018-10-23 17:45
Kvällens matchsponsor AB Karl Hedin bygghandel hälsar er varmt välkomna ned till hallen!
Det var tio dagar sedan sist a-laget spelade hemmamatch. Då besegrades som bekant Kumla med 4-2 och nu så står länsrivalen Surahammars IF för motståndet.

Surahammar haft det tungt ett par säsonger och detta säsong är inget undantag. Endast en inspelad poäng på tio matcher och ett facit dem senaste tre matcherna är idel förluster mot Forshaga,Lindlöven och Mariestad. Förra säsongen möttes lagen fyra gånger och KHC stod som segrande samtliga matcher. Det ska dock tilläggas att senast lagen möttes var i Proofdoor cup under försäsongen och då förlorade KHC på straffläggning.

Köping HCs tre senaste matcher ser ut som följande.
Vinst mot Kumla hemma för att sedan åka ut på en miniturné där seriens två tuffaste bortamatcher stod på schemat. Tranås förlust på straffar och Borlänge förlust på straffar. Givetvis surt att inte kunna få med sig någon trepoängare och vi får hoppas att det ger lite extra tändvätska till morgondagens match mot Surahammar.
Aktuellt tabelläge:

1.Borlänge HF               27P                    
2. Tranås AIF                26P
3. Mariestad BoIS HC     21P
4. Köping HC                19P
5. IFK Arboga IK           15P
----------------------------
6. Skövde IK                14P
7. Malungs IF               13P (En match mindre spelad)Som ni ser är det jämnt kring allettansträcket och med strax över halva serien kvar att spela så finns det inte rum för minsta felsteg.

Varmt välkomna ned till hallen. Pucken släpps som vanligt 19:00.


Vinst för j18
2018-10-22 08:37
VIK ungdom - KHC j18 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

1:a perioden är ganska jämn. Vi skapar några fina målchanser, men är inte tillräckligt hungriga framför mål. Vi måste vilja göra mål och ta puckarna mer mot mål, första perioden blir mållös.

I andra perioden är vi mer hungriga och går mer på mål. Vi gör två fina mål och har en ledning med 2-0 inför sista perioden.

3:e perioden spelar vi helt okej, och gör 3-0. Det var inget snack vilket lag som skulle vinna. Vi var bättre än Västerås. Riktigt bra match av hela laget som var med. Alla gör sitt jobb.

Målskyttar: Filip Svensson 2, Eric Pettersson
Skott: 25-38
Storvinst för j20
2018-10-20 23:13
KHC j20 - Hc Örnen 13-2

Vi trummar på bra från början. Det är ett lag på plan och det är inget snack om vilka som ska vinna. Alla grabbar jobbar och sliter och ska ha beröm.

Målskyttar: R Eriksson 3, L Gustafsson 2, Mellgren 2, Sundh,  Åberg,  Romsäter, H Nilsson,  Anderberg, Noord.
Skott. 49-19
J18 vinst mot Sura
2018-10-14 19:23
KHC j18 - Surahammar 5-3 (0-1, 4-0, 1-2)

1:a perioden är inte bra från vår sida. Vi är lite försiktiga i spelet och är tvåa på de flesta puckar. Vi är inte tillräckligt aggressiva mot deras backar och Surahammar gör 1-0 i slutet av perioden.
Vi tar ett snack i paus och går igenom det som inte var tillräckligt bra. 

I den 2:a perioden är vi mer aggressiva, går mer på kropp och sätter press. Då kommer också målen. Efter andra står det 4-1 till oss.

I den 3:e perioden går vi ner i tempo och bjuder in Surahammar i matchen. Direkt efter deras reducering studsar vi tillbaka och gör 5-2. Surahammar krigar på och vi har en jobbig period i mitten av 3:e. Det blir nervöst när de gör 5-3 i slutet av matchen. Men vi håller undan.

Mål: Andreas Anderberg, Adrian Davidsson, Joel Sjöman, Adam Björklund och Noel Nilsen
Skott: 34-37
Vinst mot Kumla HC. 4-2 (2-1,0-1,2-0)
2018-10-14 18:31
1:a perioden.
Matchen börjar i högt tempo där KHC tar tag i taktpinnen direkt.
Köping tycker på och genom sin fenomenala skridskoåkning och med finurligt anfallsspel så tvingar man Kumla till oschyssta medel när Sundlöf hakas.
Första powerplayenheten ställer upp och försöker ett par gånger ta pucken mot mål genom att bryta in vid första stolpen. Pucken kommer upp i till blålinjen och där står Ludvig Karlsson och slickar sig runt minnen. Karlssons bössa skickar iväg en projektil som tar på målvaktens axel och på returen så dunkar Lars Jinghage in 1-0. Mål 71. Lars Jinghage Assist 44. L. Karlsson/ 77. M. Viitanen.
Köping jobbar sedan till sig ytterligare ett powerplay. Denna gång utan att några farliga lägen skapas.
Pp-spelet avslutas dock med att åter igen Ludde Karlsson får skrämma upp Kumla keepern med två ordentliga bomber men utan skymning och från distans så kan målvakten avvärja.
13:40 in i perioden vinner Kumla en duell på offensiv blålinje och tar in pucken i zon och spelar den med en lång pass i sidled och Jonas Eneroth gör en suverän sidledsförflyttning och räddar skottet.
Bara 30 sekunder senare driver Kumlaspelaren Martin Eberhardsson in pucken i Köping zon. Han skjuter eller det han gör är att helt missa pucken för att sedan bara vispa till pucken. Det ska visa sig vara en bra tillvispning för pucken sitter rätt i krysset.
Efter målet så tar Köping över spelet återigen och får med sig två utvisningar.
Köping spelar 5-mot-3 och försöker lirka upp Kumlaförsvaret men tempot är lite för lågt och försvararna kan avvärja. Men så senare i samma numerära övertag tar Anton Svensson en tur uppåt i zon, får pucken i fart och går till attack mot boxen. Svensson lägger ned axeln och fintar skott men istället så slår han en passning som skär som en varm kniv genom smör genom den försvarande boxen till Marcus Viitanen som efter Svenssons fina passning har en gapande målbur till sitt förfogande. Viitanen gör inget misstag och 2-1 är ett faktum. Mål 77. M. Viitanen Assist 12. A. Svensson/44. L. Karlsson.
Perioden avslutas med att Köping äger spelet men både en två och tre gånger måste burväktare Eneroth komma upp stort när Kumla kontrar för att vi ska gå till periodvila med 2-1.
Skott 13-7

2:a perioden.
En svängig start på perioden och med tanke på att matchens fyra första utvisningar var i Köpings favör så är det väl ingen överraskning att dem nästkommande fyra ska vara det motsatta. Under det första boxplayspelet så agerar Köping med stort självförtroende och pondus när man med en man mindre manövrerar ut Kumlas försök till anfall.
Fortsatt hafsigt spel och ingen utav lagen får nått till nått vidare anfallsspel. Kumla för återigen ett powerplay som återigen är tämligen uddlöst.
Ut ur snickarboa komma Edvin Johansson som får en passning utav Anton Karlsson. Karlsson driver sedan hårt mot mål och får tillbaka pucken utav Johansson men backhandavslutet tar i bröstet på målvakten. Kumla tar över spelet och KHC drar på sig ytterligare en utvisning. Denna gång för Puck-out.
Inget mål denna gång men när fjärde utvisningen kommer så måste Eneroth i Köpingskassen kapitulera
2-2 efter 2 perioder.
Skott 9-10

3:e perioden.
Det första som händer i den sista perioden är att KHC slår en icing. Efter denna icing tar Ludvig Karlsson upp pucken i en solorajd som saknar motstycke men han får tyvärr inte kröna sin fina prestation med ett mål. I den efterkommande tekningen så har Anton Svensson ett skott i stolpen.
Sundlöfs med kedjekamrater Eek och Pettersson maler sig fast i anfallszon och men det sista för att få till ett farligt avslut fattas tyvärr.
5.53 in i perioden vinner Viitanen en tekning bak till Eml "Foppa" Forsberg som till denna match har suttit på sig ett galler på grund utav den ansiktsskada han ådrig sig mot Lindlöven i onsdags. Forsberg i sitt galler likt supertalangen Rasmus Dahlin drar iväg en dragare som sitter i den sista nätmaskan i krysset och Forsbergs första förlösande mål för säsongen är avbockat. Mål 65. E Forsberg Assist 77. M. Viitanen.
Spiken i den berömda kistan ska också komma när Anton Karlsson i powerplay gör 4-2.
Mål 21. A. Karlsson assist 44. L. Karlsson/77. M. Viitanen.
Kumla gör allt för att jaga ikapp tvåmålsunderläge men KHC gör det mesta rätt för att sätta käppar i hjulen för gästerna. KHC försvarar sig elegant och när det behövs så står Eneroth som mycket stabil sista utpost.
Matchen slutar 4-2.
Skott 11-13

Skott totalt 33-30
Publik 357Nyheter från våra lag
J18, 23/10 08:42 
05, 22/10 08:50 
05, 22/10 08:49 
04, 22/10 07:42 
05, 20/10 23:59 
05, 18/10 22:09 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer