Kontraktsförlängningar!
2018-03-23 17:27
Dubbelt upp denna vecka då vi är stolta över att presentera fyra st kontraktsförlängningar!

21. Anton Karlsson.

Anton kommer att till hösten att göra sin 3:e säsong för kransen.
Köpings mest vältrande spelare är ett riktigt kraftpaket. I ett KHC med gott om finlirare är Anton ett fint avbräck med sin raka spelstil och delar mer än välvilligt ut  vältajmade och tunga tacklingar. Med det sagt är det inte allt i Antons arsenal, i slutet utav säsongen spelade Anton även powerplay på regelbunden basis.

 

10. Emil Norstedt.
Emil tog stora kliv under säsongen 17/18 och blommade ut till en stabil hockeyettanback tyvärr fick ”Notan” stora delar av denna säsongen förstörd pga. en axelskada han ådrog sig i slutet utav säsongen 17/18. Emil ägnade sig åt en minutiös rehab och när han väl kom tillbaka så syntes om än lite ringrostig i matchtempot inga sviter utav axelskadan.

Att sedan Emil är en Köpingskille är en extra krydda i denna kontraktsförlängning.

 

34. Martin Jörgensen (K)
Kaptenen för vår skuta. Bondpojken från skedvisjöns sydligaste spets som blev banktjänsteman. Mannen med den okuvliga viljan. Viljan att alltid bli bättre. Förutom att bjuda på ett stabilt backspel och vara en ångvält i sarghörnen så ser Martin till att gruppen aldrig tar en ledig dag. Ytterligare en Köpingsprodukt som vi är otroligt stolta över att presenterade som kontrakterad över säsongen 18/19


35. Christoffer Hanning.

Veckas sista påskrift lämnar ingen mindre än burväktaren, puckmotaren och supernollan. Christoffer Hanning. Kontraktet är på 1+1 år.

Hanning kommer göra sin 2:a säsong med kransen på bröstet och hittills har skämt bort publiken med sitt stabila spel. Säsongen som avslutades stod Hanning 22 matcher mellan stolparna och hade en räddningsprocent på 92.3 och ett GAA 2.53.Nu lämnar vi denna vecka bakom oss och drömmer framåt åt den snart stundande hockeysäsongen!
U13 avslutar säsongen med cupvinst
2018-03-18 21:17
Nöjda grabbar i u13 avslutar säsongen med att vinna Norling cup i Nora.
Efter en helg med spännande matcher så står vi som vinnare efter finalvinst mot Brynäs IF med 3-1. Sju spännande matcher mot bra motstånd ledde fram till vinsten. Vi gör som Tre Kronor har gjort i VM, tar oss till slutspel med hjälp av Waxholm i sista omgången i gruppspelet. Som tack för hjälpen slår vi ut Waxholm i semi, Waxholm obesegrade i cupen fram till semifinalen. I finalen ställs vi mot Brynäs som vi har inkasserat en sur förlust mot i gruppspelet. Skönt att vi får vår revansch i den viktigaste matchen i cupen. En lång helg som avslutas på bästa sätt med första plats i cupen. Ett perfekt sätt att avsluta en lång säsong på! Beröm till alla spelare som hanterade helgen med bra fokus och ett bra humör, med stöd av föräldrarna på läktarna är vi starka!

//Ledarna i u13
Kontraktsförlängning x 2!
2018-03-16 16:06

Kära vänner och bekanta.
Spänningen har vart olidlig. Vem har kritat på för säsongen 18/19 den här veckan?


Det är med stor glädje vi får lova presentera denna poängstarka duo!

 #77 Marcus Viitanen.

Centertank och härförare utav den fruktade Viitaline.
Marcus kom till klubben inför säsongen och värvades för att vara en spelare som bidrar med en hänsynslös offensiv och han gjorde ingen besviken. Trots sin lilla kroppshydda viker inte Viitanen ned sig en tum i närkampsspelet och hans skridskoåkning är en fröjd för ögat.

 

#12 Anton Svensson.

Han kom från USA och collagehockey till KHC och visade sig vara en spelare som gav mycket ”bang for the buck” (valuta för pengarna) som man brukar säga på andra sidan pölen.

Svensson kliver in i gruppen och gör det så pass bra att han får rollen som assisterande kapten och när säsongen är slut är han den spelare i laget som gjort flest poäng.

 

Med dessa två kontraktsförlängningar får Köping ledare på isen och i omklädningsrummet. Vi är stolta och glada över att få kvar spelar utav denna kaliber för bygga vidare på den fina säsong vi har bakom oss.

U9 avslutade säsongen med cup
2018-03-14 18:07
Glada spelare och ledare efter cupen.
10 mars avslutade u9 hockeysäsongen genom att åka på sin första cup, Fagersta u9 hockey games. Deltagande lag förutom Köping var Valbo, Smedjebacken, Fagersta, Falun och Skogsbo. Efter tre matcher med lysande spel och tre segrar stod Köping som gruppsegrare och fick möta Falun i den stora finalen. Finalen var mycket jämn och spännande men KHC spelade som man gjort tidigare och slutade som segrare. 

/Gunnar Niklasson, lagledare u9
Julia till Stålbucklan även i år!
2018-03-13 19:48
Julia Saarenketo till vardags i Köping HC u14 och VIK dam.

Köping HC:s Julia Saarenketo är uttagen att representera Västmanlands lag i Stålbucklan även i år. Stålbucklan är en riksomfattande distriktslagsturnering för flickor som spelas i Medelpad den 29 mars – 2 april.

 

Julia tycker att det ska bli roligt att representera Västmanland även i år. Årets lag består av en del nya tjejer och några som Julia spelar med i VIK:s damlag till vardags.

- Det känns jätteroligt att bli uttagen. Det ska bli kul att få träffa nytt folk och lära känna dem under turneringen, säger Julia.

 

I vardags spelar Julia med både VIK dam och Köping HC u14. Hon beskrivs som en tuff tjej som krigar i alla lägen. Julia tycker att skillnaden mellan att spela i damlag och pojklag är farten och spelet.

- I damlaget spelar jag med äldre spelare, men det kan vara lite tuffare i pojkhockeyn, säger hon.

Som spelare har Julia utvecklats i båda lagen under säsongen, men på olika sätt. 

Nu ser Julia framemot turneringen och hoppas att de kan vara med och slåss om en bra placering.

- Jag vet inte hur våra chanser ser ut men jag hoppas att det ska bli roliga matcher, avslutar Julia.

 

/Malin Jonasson

Lyckad cup för u14
2018-03-12 21:41
Nöjda spelare i u14 efter cupvinst i Lindesberg.
I helgen var u14 på cup tillsammans med sju andra lag i Lindesberg. Under gruppspelet på lördagen tog KHC sig an Färjestads BK, Nyköping Hockey Ungdom och Väsby IK och lyckades kvalificera sig för A-slutspel. Efter en natts vila var det dags att möta BIK Karlskoga i semifinal. KHC gick därefter och vann över Färjestads BK i en rafflande final som avgjordes på straffar. Det var en lycklig skara spelare och trötta ledare som åkte hemåt under söndagskvällen. Tack alla föräldrar och anhöriga för ert stöd på läktaren under helgen!

/Tobias Berglöw, lagledare u14
Nyheter från våra lag
05, 20/03 11:29 
05, 18/03 21:08 
05, 18/03 07:50 
05, 17/03 21:04 
05, 16/03 08:31 
09, 13/03 12:14 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer