Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer

#18 Jonte Ström krigar vidare- Gör tredje säsongen I KHC
2017-01-18 20:38
Ström Stannar!

Hemsidan fick idag ett positivt besked!  Centerforwarden Jonathan Ström stannar i KHC över 2017/2018.

Centern kom ifrån Färjestads J20 inför premiärsäsongen i HockeyEttan och kommer nu alltså gör sin tredje säsong I klubben!


Jonte om sin förlängning:


Det känns bra att vara kvar i Köping. Vi tar steg varje säsong och det ska bli kul att var med på resan!
Sportgruppen:

Ström har en hög lägsta nivå och bidrar med energi till laget på och utanför isen.  Att han nu gör sin tredje raka säsong innebär det att han tillsammans med Köpingsstommen får bära KHC-kulturen vidare.

DERBYSEGER!!!
2017-01-15 09:54
Foto: Joakim Pettersson Hobbyfotograf

Så här dagen efter det heta KAK-derbyt känns det riktigt bra att vakna upp med en seger mot Arboga i gårdagens match, men det satt hårt inne. 


Derbyt börjar precis som ett derby ska göra, högt tempo och fysiskt spel. Köping kommer ut bäst och har flera farliga chanser att ta ledningen. Ju längre perioden går jämnar spelet ut sig. Köping bjuder Arboga på några heta chanser men Tomas Rydén ser ut som lugnet själv där bak. I slutskedet av perioden får Kim Persson ett friläge, då gör han sin patentdragning och säkert prickar in 1-0. Resultatet står sig perioden ut. Perioden i sig är väldigt jämn och man märker att det är ställningskrig där ute. Det ska bli intressant att se vilka som tar kommandot i andra perioden.


Första perioden 

0-1 skott 15-14


I andra perioden kommer Arboga ut bäst och skapar stort tryck första fem minuterna. Sedan växer Köping in i perioden och spelar en smart hockey där man lägger mycket puckar på mål. Man skapar även flera chanser för att både göra 2an och 3an. Men det är två bra målvakter som gör att publiken endast fått sett ett mål hittills. Man märker på isen att det är ett hett derby med mycket på spel. 0-1 speglar inte matchbilden utan det kunde varit flera mål åt båda hållen men siffrorna hålls nere på grund av två för dagen riktigt bra målvakter. Köping gör spelmässigt en bra period till där man gör det svårt för Arboga. Dom ända som lyckas hota Köping tycker jag är Adam Byström Johansson och Charlie Hellström. Köping har flera spelare som kommer till farligheter. 


Andra perioden 

0-0 skott 10-11


I början av tredje perioden lyckas Arboga kvittera efter ett märkligt mål. Precis innan målet hade Köping en trippelchans att utöka sin ledning så målet slog ner som en blixt från klar himmel. Känslan när Arboga kvitterade var att dom skulle ta över och få momentum av målet men Köping visar stor karaktär och lyckas studsa tillbaka snabbt. Köping har strax därefter en puck som rullar på mållinjen genom en för dagen duktig Johan Eek. När dom flesta trodde att matchen skulle gå till förlängning klev gubben i lådan från Köping Sebastian Åkesson fram. Han fick ett friläge och var helt iskall, han lura upp Arbogamålvakten på läktaren och la in segermålet i öppet mål. Det var inte bara Åkessons prestation som var bra i det målet utan förarbetet från Kim Persson och Lars Jinghage var av hög kvalité. I slutskedet får även Tomas Rydén kliva fram och göra några avgörande räddningar. 


Tredje perioden

1-1 skott 11-12


Totalt 

1-2 (0-1,0-0,1-1) skott 36-37


När matchen ska summeras så visar det sig att derbyn ofta vinns genom en bra målvakt och en riktig matchvinnare, det hade Köping idag i Sebastian Åkesson och Tomas Rydén. Rydén visar den här gryende formen som hade skämt bort Köpingspubliken senaste åren efter jul. Dom två spelarna blev tungan på vågen till vinst igår men alla spelare där emellan gjorde en oerhört bra insats och ingen fall ur ramen. Jag håller med Åkesson som sa efter matchen: 


– Det är fantastiskt skönt. Vi har ju torskat två raka derbyn innan jul så det var skönt att vinna. Jag tycker att vi krigar på och förtjänar att vinna,


Jag tycker också Köping förtjänade att vinna matchen, man var det jämnare laget under 60 minuter och spelade med hög kvalité, det var ett riktigt underhållande derby som avslutades med att känslorna rann över. Men det jag tar med mig efter slutsignalen var glädjen man såg hos Köping och frustrationen man såg hos Arboga efter matchen. Det visar verkligen hur mycket ett derby mellan lagen betyder. 


Mina tre glädjeämnen: 

***Centerlinjen. Jag tycker att centrarna Ström, Sundlöf, Jinghage och Haaraoja gör en fenomenal match. Vilket ansvar dom tar och vilka lagspelare! Ström och Sundlöf gör en av sina matcher för säsongen. 

**Martin Jörgensen. Backbjässen stod för en prickfri insats där han kom in på skinnet på Arbogaspelarna och verkligen visade hur ett derby ska spelas. 

*Laginsatsen. Jag har pratat mycket om Åkesson och Rydéns vikt i segern men vilken laginsats laget står för. Man visar stort hjärta och karaktär hela matchen igenom. 


Grattis!

Jerker Permats

DERBYDAGS! Inför Arboga borta 14/1
2017-01-14 09:13
Foto: Joakim Pettersson Hobbyfotograf
På lördagseftermiddagen kl 16.00 är det dags för säsongens tredje derby. Det är Arboga som står som värd för derbyt. Köping har hittills under säsongen förlorat båda derbymatcherna men det är ingenting som spelar någon roll i dagens möte. 

Det är väldigt jämt i tabellen där det enbart skiljer 1 poäng mellan lagen. 
2IFK Arboga IK320111:5 (6)110000
3Köping HC412115:8 (7)100011
Sä denna match blir ett slag där lagen visar vilken riktning man vill ta i serien. Det vinnande laget hänger på grästorp i toppen medan det andra laget får inrikta sig på det nedre sträcket som innebär kvalspel.

Nyckeln till seger i eftermiddag kommer bli att hålla känslorna i schack men samtidigt våga spela ut och spela det grundspel som tränare Daniel lyckas suttit så bra i gruppen. Spelare som Martin Jörgensen, Emil Forsberg, Lars Jinghage, Tomas Rydén, Linus Johansson och Sebastian Åkesson (som avgjorde förra årets derby i Arboga) kommer vara extremt viktiga i dagens match och visa resterande del av laget vad ett derby mot Arboga innebär. 

Ett derby är alltid ett derby och folk pratar om att det är som vilken match som helst men så är icke fallet! Jag vet att Köping vägrar förlora tredje raka matchen mot Arboga. Så nu kör vi!

Ses i Arboga!
Jerker Permats
Förlust mot Forshaga
2017-01-11 21:30
Foto: Joakim Pettersson Hobbyfotograf

Efter att spelat 0-0 borta mot Enköping fortsätter KHC på den målsnåla vägen i förstaperioden i hemmamatchen mot Forshaga. Köping kommer inte upp i nivå i första perioden utan tar många felbeslut som gör att Forshaga skapat klart mest. Det är tur för Köpings del att Tomas Rydén fortsatt visar bra form i målet för Forshaga förtjänar en ledning efter period 1, men som tur är hockey inte alltid rättvist. Nya tag i andra perioden.


Period 1 

0-0 skott 9-9


I andra perioden höjs spelkvalitén avsevärt och det är Forshaga som tar ledningen efter 4 minuter genom ett välspelat powerplay. Därför var det extremt viktigt att Lars "Marengo" Jinghage kvitterade snabbt därefter genom ett fint förspel av Sebastian Åkesson. Efter 1-1 målet tar Köping över helt och börjar använda sin kreativitet och fina skridskoåkning. Man är nära att ta ledningen flera gånger om. Det är högre kvalité på spelet i andra perioden trots att perioden hackar mycket och det är många tvivelaktiga avblåsningar som sänker tempot och matchrytmen i matchen, men båda lagen försöker verkligen spela bra hockey. 


Period 2

1-1 skott


Innan jag fortsätter skriva om tredje perioden vill jag poängtera att det är första matchen för säsongen jag gnäller på domaren MEN, domarteamet gör det näst intill omöjligt för Köping och Forshaga att spela en bra hockey. Det är konstiga avvägningar mest hela tiden och "slashingar" så gott som varje byte. Det gör det svårt för spelarna att veta vilken nivå matchen spelas på och kvalitén sjunker avsevärt. Istället blir det en hackig period som Forshaga tillslut avgör med minuten kvar att spela. Denna match är oerhört jämn och kunde sluta hur som helst. Tyvärr hade Forshaga marginalerna på sin sida och drog det längsta strået.


Period 3

0-1 skott


Totalt 

1-2 (0-0,1-1,0-1) skott


Tittar man på Köpings prestation tycker jag den är godkänd i period 2 och 3. Tyvärr lyckas man inte sätta tonen i första perioden och det kan vara det som i slutändan inte ledde till några poäng i dagens match. 


Mina tre glädjeämnen:

***Anton Karlsson. Forwarden gör idag en väldigt bra match och är delaktig i mycket som händer framåt. Anton är  även centimeter från att avgöra matchen och bli matchhjälte.

**Tomas Rydén. Rymda spelar på en hög nivå igen och ger Köping en riktigt bra chans att vinna.

*Rikard Sundlöf. Den irrationella centern står som vanligt för ett bra arbete samt några fina framspelningar och är en av KHCs genomgående bästa forward under matchen. 


Ni har väll inte missat att det är derby på lördag, bortamatch mot Arboga!

Ses där/

Jerker Permats


Inför Forshaga hemma 11/1
2017-01-10 15:26
Nu fyller vi läktaren!!!
Imorgon kväll är det dags för nästa match i Hockeyettan västra vår. Det är Forshaga som står för motståndet för KHC. Köping tog senast en oerhört viktig seger efter att man besegrade Enköping med 1-0 på bortais. Forshaga har stått för ojämna prestationer i fortsättningsserien där man fick stryk mot Enköping med 6-0 men slog Arboga senast med 3-1. Efter 2 spelade matcher står Forshaga för 5 inspelade poäng i och med segern mot Arboga plus de poäng de samlat på sig från höstserien. 

Köping ligger fem poäng före Forshaga och befinner sig på en tredje plats i serien. Nyckeln för Köping kommer bli att fortsätta sitt tighta försvarspel för att inte ge ett skridskostarkt Forshaga för stora ytor. Lyckas man med det anser jag att Köping är ett bättre hockeylag och har en toppchans till 3 poäng. 

Nu har Köping endast fem hemmamatcher kvar i vårserien så nu tar vi oss ner till borgen för att stötta våra krigare. Ta er ner till hallen för att se grym hockey och ger Köping Hockey den inramningen dom förtjänar.

Lycka till!
Jerker Permats
Nyheter från våra lag
06, 16/01 15:07 
05, 12/01 12:39 
06, 05/01 18:34 
05, 03/01 12:47 
05, 20/12 19:36