Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vinst mot Forshaga IF. 3-1 (0-0,2-0,1-1)
2018-11-14 21:41
1a perioden.
Köping rivstartar. Viitanens femma sätter press och stressar upp Forshagaförsvarare ett par gånger om.
Därefter byts Ströms lina in och Jonathan Ström själv får två fina lägen när han först bryter in från sidan och får inte riktigt till backhandavslutet och ett par sekunder senare får han tillbaka pucken och drar iväg ett skott i bröstet på målvakten.
Därefter böljar spelet fram och tillbaka. Forshaga har några sekvenser då dem pressar på lite i Köpings zon.
Cirka 6 minuter in sätter återigen formationen med Ström,A Karlsson och Ericsson hög press på Forshagas försvarare snor åt sig pucken och håller den inom laget i anfallszon i gott och väl 30 sekunder innan dem hittar upp med pucken till kapten Jörgensen i backposition som drar iväg ett skott som målvakten räddar. Bytet efter så skarvar Hampus Pettersson en puck i mittzon fint till Edvin Johansson som sätter full fart mot mål. Han byter in och blir nedriven, när han blir nedriven så tappar han klubban. Att inte ha sin klubba är dock inget som stoppar Edvin från att snabbt resa sig upp och vinna tillbaka pucken från två Forshagaspelare MED klubbor. Arbetsmoral och ingenting-är-omöjligt-barometern slår i taket.
Köping får med sig en utvisning 8.38. Man spelar runt och runt men den riktigt heta målchansen skapas inte. Två minuter senare är det Köpings tur att ha en spelare på botbänken. Boxplayspelet klaras av galant sånär som på ett skott som går genom och väl där är kvällens burväktare Jonas Eneroth väl med på notorna.
Perioden avslutas i lägre tempo och dem riktigt farliga målchanserna uteblir.
Skott 8-8

2a perioden.
Perioden är bara dock 90 sekunder gammal när . Forsberg spelar Ström på offensiv blå linje som tar in pucken i zon och spelar i sidled till Anton Karlsson. Karlsson får inte klockren träff på pucken och målvakten kan avvärja. Bara sekunder senare får Lasse Jinghage pucken på sin backposition och kliver framåt i banan runt sin forward. Skottfintar målvakten och spelar in pucken till just Anton Karlsson, men när Karlsson ska slå in pucken i öppen bur så kommer en Forshagaklubba mellan.
Därefter är det Forshagas tur att gå på anfall. Dem biter sig fast i anfallszon och Eneroth i buren får göra den ena vassa räddningen efter den andra.
6.56 får KHC med sig en utvisning. Powerplayspelet leder inte till något lednings mål utan några minuter efter Köpings blivit fulltaliga så drar man på sig två utvisningar inom loppet utav 32 sekunder.
Eneroth som ikväll ska visa sig vara en tät liten gosse gör ett fint jobb, det ska även tilläggas att utespelarna i detta boxplay gör ett fenomenalt jobb när dem ligger i skottlinje och har klubbor i passningsvägarna och byter flertalet passningar till Forshagaspelarnas förtvivlan.
15:20 in i andra akten. Efter en bättre period, där Köping skapat ett par målchanser så får Karl Sand tag i pucken. Glider runt i anfallszon på sitt karakteristiska vis med pucken i tryckt förvar mellan sina brett särade ben som skydd från motståndarklubbor. Mitt i zon, ca två meter in från blålinjen så skickar han en fin passning till Emil Norstedt som står i den högra tekningscirkeln. Emil vill inte vara en sämre passningsspelare än Sand så han skickar i sin tur pucken till den bortre stolpen och där står Johan Eek och tackar för kaffet när han frispelad 1-0 och sitt 8:de mål för säsongen. Mål 66. J. Eek assist 10. E.Norsted/ 70. K.Sand.
Tre minuter senare kommer 2-0 genom Anton Svensson som efter ett hoppslag i mittzon får en passning där pucken står på högkant utav Viitanen och skjuter sedan ett skott när samma puck återigen står på högkant som letar sig sig in mellan målvaktens benskydd. Mål 12. A. Svensson assist 77. M.Viitanen/ 9. E.Johansson.
Skott 13-9

3e perioden.
Köping får starta perioden med att röja undan ett boxplay vilket dem klarar galant.
Spelet är böljande, inget utav lagen skapar några ordentliga lägen utan KHC bevakar sin tvåmålsledning och tiden rinner på.
Åtta minuter in i perioden får Johan Eek ett gratisläge när pucken studsar fram till honom när han står helt fri i slottet. Eek laddar på ett rungande slagskott som går över och plexiglaset bakom målburen får sin hållfasthet väl testad. 30 sekunder senare så kommer Forshaga i en 2-mot-1 situation. Forshagaspelare får iväg ett bra avslut men Eneroth fladdrar till med armen och gör en fenomenal räddning.
En stund senare är det dags för KHC att får ett 2-mo-1 läge när Ericsson och Sundlöf kommer flygandes. Ericsson passar Sunken i sidled, passningen är lite för långt fram och Sunken är tvungen att ta emot pucken med skridskon. Läget ser ut att rinna ut i sanden för Sundlöf kommer så när målvakten men sakta i backarna tänker Sundlöf som skickar upp en backhand rätt upp i nättaket och vi har 3-0.
Mål 11. R.Sundlöf assist 88. E.Ericsson/ 18. J.Ström.
Forshaga gör efter 14.49 3-1 efter ett skott från blå som styrs bara någon meter innan målet och slinker mellan Eneroths ben.
Ingen jättepress skapas utav Forshaga för ens matchens sista minut då plockar ut målvakten och spelar 6-mot-5. Dem spelar runt och och runt, kommer närmre och närmre målburen. När väl skottet kommer så står Eneroth där som han gjort hela kvällen och nästintill magnetiskt drar puckarna till sig.
KHC reder ut den sista anstormningen och tre mycket välbehövliga poäng kan kasseras in på kontot.
Skott 9-12
Skott totalt 30-29.

Tack alla som kom och stöttade laget.
Vi ses väl igen nästa onsdag då Malungs IF kommer och gästar hallen.

Varmt välkomna då.

Inför Köping HC - Forshaga IF
2018-11-14 08:55
Arboga & Kungsör plåt hälsar alla varmt välkomna ned till kvällens match.
Ikväll så spelas den 15:e omgången utav hockeyettan västra och det är Forshaga IF som gästar hallen denna kväll.

Forshaga huserar på en 11:e plats i tabellen med tolv inspelade poäng. Forshaga har idel förluster i sina senaste tre matcher då Grums, Malung och Mariestad stått för motståndet.
Sist Köping mötte Forshaga IF blev det vinst för KHC och slutresultatet kunde skrivas till 1-6.

Köping kommer också in till kvällen match med en lite sviktande form.
Uddamålsförluster mot Arboga och Skövde och sedan en förlust med 9-5 mot Grums.
KHC har glidit ned under det beryktade allettansträcket och står nu på utsidan och tittar in.

Många matcher kvar och många poäng att spela om. Imorgon kommer det komma ut ett otroligt revanschsuget Köping HC som kommer göra allt i sin makt för att vända denna negativa trend och ta steg uppåt i tabellen. Just nu är det den tuffaste tiden för ett hockeylag. Novembermörkret har lagt sig, kvällarna är kalla och mörka, serielunken har tagit ett fast grepp om en. Kom då ned till hallen och sprid lite glädje och heja fram laget till nya framgångar!

19:00 släpps pucken.

Varmt välkomna.
Nystart för målvaktsträning
2018-11-12 18:48
Första målvaktsträningen för säsongen.

Nu tar vi ett omtag gällande träning för klubbens alla målvakter. Från och med ikväll kommer det att vara målvaktsträning en gång per vecka.


Vi har startat ett målvaktsteam och fem ledare kommer att finnas tillgängliga för målvakterna denna säsong. Teamet leds av Johan Gunnarsson som ansvarar för j18, j20 och a-lag, och Mikael Melander som ansvarar för ungdomslagen.


Träningarna kommer att ske olika dagar och tider varje vecka, så håll utkik efter kallelserna. Det är också viktigt att ni svarar på kallelserna så att tränarna vet hur många de ska planera träningarna efter.


För mer information, kontakta Johan eller Mikael på malvakt@kopinghockey.se

eller Johan 070-832 27 69

Nya tider för issäsongen
2018-11-12 08:43

En glädjande nyhet i novemberrusket. Efter årsmötet skickade Köping Hockeys styrelse in en skrivelse till Köpings kommun och Kultur- och fritidsnämnden om att vi önskar förlängd issäsong. Ett önskemål som kommit från både föräldrar och ledare.


Nu har Kultur- och fritidsnämnden beslutat att förlänga vår issäsong, vi kommer att ha is till och med söndagen vecka 11, tidigare har vi slutat säsongen vecka 10. Ny issäsong blir således vecka 33 till vecka 11.
J18 vinst över Finspång
2018-11-11 22:08
Finspång - KHC j18 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Vi började matchen bra de första minuterna. Sen gick vi ner i tempo och slarvade mycket. Vi stressade med pucken. Första perioden var jämn, men vi gick till pausvila med 1-0.

Andra perioden drog vi upp tempot och la mer puckar på mål. Vi hade mer trafik framför deras mål. Men deras målvakt gjorde det riktigt bra. Så perioden slutar 0-0.

Inför tredje gick vi ner på folk. Då blev det mer fart och bättre spel. Vi gjorde dem sämre när vi ökade farten. Och då kom målen. Vi gjorde 2-0 och 3-0. Sen fick de ett mål där vi avvaktar och inte går på kropp.

Vi gjorde det vi behövde för att få tre poäng med oss hem. Emil Svanberg var bra i mål som vanligt.

Mål: M Linderborg, F Puustinen och G Pettersson
Skott: 23-49
Förlust för j20
2018-11-11 21:26
KHC j20 - Nora/Hällefors 3-6

Vi börjar matchen i ett bra tempo med bud på både 3 och 4 mål men förlorar 1:a perioden med 2-1.

I andra perioden har vi ett ställningskrig med en bök- och stökhockey som passar motståndarna bättre. Men vi vinner perioden med 2-1.

I tredje perioden känns det som att dom är trötta, vi börjar med ett misstag där dom gör 3-4. Vi försöker komma tillbaka men soppan är slut.

Summa summarum. Vi måste tävla mer och börja göra jobbet. 1:a femman gör 3 mål. Beröm även till 03:an Filip Gunnarsson som gör ett bra jobb.

Målskyttar: H Wall, T Åberg, R Eriksson
Skott: 46-26
Nyheter från våra lag
05, 12/11 20:51 
Tre Kronors Hockeyskola, 08/11 21:23 
05, 08/11 08:56 
05, 26/10 08:47 
A-lag, 24/10 19:56 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer