Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
J18-vinst mot Linden
2018-09-24 10:41
Linden - KHC j18 1-9 (1-1, 0-2, 0-6)
Vi började bra de första 5-7 minuterna, sen gick vi ner i deras tempo och hade inte lika hård press. Första perioden slutade 1-1.
I andra perioden tog vi tag i spelet och hade mycket hårdare press och gick upp till 3-1.
I tredje perioden körde vi över Linden totalt. Linden orkade inte stå emot vår uthållighet och det starka lag vi hade igår. Vi vann sista perioden med 6-0.
Skott: 19-46
Vinst i dagens hemmamatch mot Grums. 6-2 (3-1,1-1,2-1)
2018-09-23 18:40
1a perioden.
Hanning ställs på prov redan tjugo sekunder in i första akten men kan styra av skottet med en säker benparad. Efter detta tar KHC tag i taktpinnen och skapar chanser flera gånger om. Lasse Jinghage står upp och bryter i mittzon där E Forsberg kan snappa upp pucken och ta den mot mål men ingen utdelning. Direkt efter tar Sundlöfs lina över och trycker ned Grums i försvarszon.
Kvällens första mål är dock inte långt borta för när David Lenny Lennartsson vinner en närkamp bakom egen målbur snappar L Karlsson upp pucken som han spelar upp till Robert Eriksson som står i den vänstra uppspelsfickan. Eriksson hittar in pucken till nyförvärvet Hampus Pettersson som kommer som skjuten ur en kanon och med full fart tar pucken genom mittzon in i anfallszon och avfyrar ett skott som Grums målvakt lämnar en retur på som Robert Eriksson sedan kan raka in och vi har 1-0. Grattis till Eriksson som gör sitt första a-lags mål. Mål 7. R.Eriksson Officiellt utan assist.
Mindre än minuten senare gör Köping 2-0 genom den så framgångsrika Vita-line. Målskytt 77. M.Viitanen Assist 12. A.Svensson 44. L.Karlsson.
Chockstarten tar dock inte slut där utan innan matchuret slagit 05:00 så gör KHC 3-0 när J.Eek avfyrar ett skott som går utanför mål hårt ut i rundeln och upp mot blålinjen igen och på väg ut ur anfallszon men där kommer kapten Martin Jörgensen med en speed vi sällan har skådat från den 95kg lätta försvaren med en svår höftoperation i bagaget som oftare bjuder på hårt och resolut spel än poäng och mål. Martin tar i vart fall in pucken ett par meter in längst vänsterkanten och avfyrar ett skott som Johan Eek styr in och vi har 3-0. Mål 66. J.Eek Assist 34. M.Jörgensen 70. K.Sand.10:33 in i perioden drar KHC på sig en utvisning.  Först ställer Grums upp i anfallszon och skapar ett bra läge men då är Hanning snabbt där med plocken. Nästa chans dem skapar är dem dock hänsynslösa och på en sidledspasning trycker Grumsforwarden Lukas Söderlund till direkt och sätter en riktigt rökare i krysset.
Intensiteten avtar något och den avslutande halvan utav första perioden är svängigare och något mer chansfattig än starten.
Skott 14-8

2a perioden.
Även fast Köping har ledningen så känns det som Grums har lite vind i seglet när domaren blåser igång andra perioden. Köping drar på sig flertalet utvisningar. Återigen så tvingas KHC kapitulera när man är en man mindre. Återigen bjuder först Hanning på en räddning, Grums vinner tillbaka pucken och slår en sidledspassning och efter ytterligare ett direktskott har vi ställningen 3-2 och spänningen är påtaglig.
Ytterligare KHC utvisningar rycker sönder perioden en aning. När L. Karlssons klubba går av och det känns som att det spelas en scen som vi sett förut så täcker Karlsson ett par skott och till slut så skickas pucken ur zon och publiken kan andas ut. Nästkommande två utvisningar drar Grums på sig. Köping håller pucken i anfallszon och spelar runt på ett effektivt sätt men det sista saknas för att skapa något farligt läge. Precis när utvisningen gått ur tiden 39:38 så står en handfull spelare i den högra tekningscirkeln i Grums försvarszon ganska exakt uppe på K&E rör loggan. I en kaotiskt situation efter 3 hakningar, 4 ihopslag, 7 sorger och 8 bedrövelser så snappar 18. J. Ström upp pucken och prickskjuter upp den i det högra krysset.Mål 18.J Ström Assist 66. J.Eek 88. E.Ericsson.

Skott: 13-9
Efter lite gurgel efter slutsignalen i den andra perioden så börjar man tredje perioden med spel 4-mot-4.
KHC skapar farligaste chansen i 4-mot-4-spelet när J. Ström trycker sig in på första stolpen.
Spelet svängar mycket fram och tillbaka och inget lag får riktigt grepp om det andra. Köping försvar sig väl och ser till att pucken är så lite tid som möjligt i försvarszon.
Grums drar på sig en utvisning och KHC kan sånär utöka ledningen genom J.Eek som får ett stenhårt direktskott men den högerplockade Grums-keepern nyper den i lädret.
Efter utvisningen tar Köping över spelet under en period när man skapar ett par länge anfall.
Från ingenstans när Grums ska spela upp pucken tar A.Karlsson och delar ut en rejäl propp som slår omkull motståndaren och pucken glider fram till en fri E.Eriksson som inte visar nån nåd och trycker in pucken mellan benen på målvakten.
KHC försvarar sig effektivt och det ska till en högst misstänktsam offsidesituation när Grums med mindre än en minut kvar kan reducera till 5-3 men mer spännande än så blir det inte för med 18 sekunder kvar kan Richard Sundlöf göra 6-3 i öppen bur. Mål 11. R.Sundlöf Assist 66. J.Eek.

Skott: 12-9
Totalt 39-26

Härligt med seger!
Nu laddar vi batterierna inför kommande vecka. Första väntar bortamatch mor Forshaga för att vända hemåt för att ta emot Mariestad på söndag 16.00.

Ses då!

Inför Köping HC - Grums IK. (Söndag 23/9 16:00)
2018-09-22 19:04
Matchsponsor Roos alltjänst hälsar alla hjärtligt välkomna ned till hallen!
Imorgon söndag 16:00 gästar Grums IK borgen.
Efter två omgångar så har gästande Grums en vinst mot Forshaga och en förlust mot Mariestad med sig in till morgondagens drabbning.

När båda lagen huserade i division 2 var Grums alltid en svårt nöt att knäcka för KHC, men förra säsongen som var Grums första i hockeyettan på 10 år möttes lagen fyra gånger och KHC gick vinnande ur tre matcher.

Köping vann premiären hemma mot IFK Arboga och i andra omgången tog man bussen ned till Skaraborg och där Skövde IK stod för motståndet. Efter en svag första del utav matchen kunde Skövde dra iväg till en 4-1 ledning. I sista perioden reducerar dock Köping två gånger om och på slutet gör man allt för att forcera in en kvitteringspuck men marginalerna är inte på KHCs sida då man har både ett stolpskott och ett skott i ribban som inte vill hitta in. KHC vinner skotten med 23-33 varav den sista perioden med 4-13.


Viktiga poäng står på spel. Ni kommer väl ned och hjälper laget från läktaren?
Bra, ses där!Vinst i premiären! KHC - IFK ARBOGA 3-2 (1-0,0-1,2-1)
2018-09-16 18:59
1a perioden:
Att det är slut på träningsmatcher och att denna match är på allvar märks direkt man kommer in i hallen. Många fler i publiken, en anspänning som går att ta på och ett tempo i inledning utav första perioden i högsta växel.
Efter inledande minuter där spelet böljar lite fram och tillbaka så skapar KHC ordentligt tryck i anfallszonen och den första chansen får Marcus Viitanen när han trycker till en puck som är stående på högkant men målvakten avstyr. Drygt fem minuter in i första akten så skaffar sig J. Ström ett fint skottläge som målvakten med problem avvärjer, släpper retur framåt i banan. En retur som Emil Forsberg snappar upp men kan inte få iväg skottet kvickt nog och IFK målvakten kommer tillbaka i position och kan återigen rädda.
Som skänkt från ovan när Arboga försvararen Linnarud missar i en passning kommer Richard Sundlöf helt fri, återigen går KHC bet på ett ledningsmål.
I spel 4-mot-4 så slår IFK Arboga en icing och efter vunnen tekning tar Marcus Viitanen som står i höjd med botten utav den högra offensiva tekningscirkeln några snabba skär inåt i banan mot målburen och skjuter en isare som bryter likaläget. 1-0 77. M. Viitanen Assist 12. A.Svensson.
Direkt efter målet så står 71 L. Jinghage för en fin uppåkning när han tar upp pucken längst vänsterkanten, gör en den klassiska 90-talsfinten vispen, (drar bladet i en cirkel runt pucken) vilket leder till att Arboga försvararen viker åt vänster samtidigt som Jingen drar åt höger. Anton Karlsson åker sig fri och med en fin passning snett inåt i banan hittar Jingen Karlsson som nyper pucken i stolpen.
Tempot sänks lite i slutet utav perioden men Köping ska hinna med ytterligare en fin sekvens när Jörgensen vänder snabbt i mittzon och pucken går som på ett snöre till via Anton Karlsson som sekunden senare hittar Viitanen som tyvärr inte lyckas kröna detta fina anfall med ett mål.

Skott 12-8

2a perioden:
Efter två minuter är det full action igen. Anton Svensson kommer i ett 1-mot-1 läget längst högerkanten.
Med endast en knyck med handleden skickar han iväg en projektil som tar i underkanten på ribban. En kvalificerad gissning är att den pucken är 2 mm från att få ett annat öde.
Viita-line med Marcus Viitanen med sina två yttrar Anton Svensson och Edvin Johansson skapar återigen kaos i anfallszon. In med nästkommande kedja bestående utav Sundlöf, Johan Eek och Karl Sand och trycket fortsätter. Mitt i denna KHC press så kommer dock en riktigt kallsup när Arboga lyckas göra 1-1 genom Roman Semjonovs som skjuter pucken via en KHC klubba i en båge över Hanning i KHC-målet.

Sju minuter in i andra perioden drar Arboga på sig en utvisning. Köping spelar runt pucken och håller den i anfallszon, tryck skapas men inga jättelägen lyckas vaskas fram. 10:47 är det Köpings tur att dra på sig en utvisning.
Ett boxplay som man elegant klarar av.
Efter det numerära underläget så tar Köping återigen tag i taktpinnen när Eek-Sundlöf-Sand trycker ned motståndarna långt ned i skorna. Arboga kan vaska fram några spelvändningar men KHC kan avvärja och vänder spelet snabbt tillbaka genom att Viitanen lobbar (!?!) pucken över en försvarare på yta till den vindsnabbe E. Johansson som kommer i en 2-mot-1 situation och hittar över med en fin passning till A.Svensson som skjuter, men målvakten göra en fenomenal sidledsförflyttning och räddar.
Senare så ska Jinghage frispela Anton Svensson med en passning på 40 m. Dock så räddar återigen IFK keepern.
Många lägen skapas och Arboga räddas denna gång utav gonggongen.

Skott 9-6

3:e perioden:
Köping äger pucken mestadels och har den allt som oftast i anfallszon utan att skapa några farligare lägen. Men så till slut så tar Lars "Jingen" "Mr Heden" Jinghage upp pucken i egen zon och med ett outlet pass* utav guds nåde hittar han Marcus Viitanen som får pucken i full fart. Viitanten tar in den i anfallszon och drämmer på ett stenhårt slagskott på målvaktens högra axel. Detta leder till en retur mitt ut i slottet och där kommer han som en riddare i blank rustning och visar ingen nåd. Ja ni gissade rätt, Anton Svensson trycker in 2-1 och Jerner i speakerbåset trycker på play och hela hallen klappar händerna för dem är väldigt glad(a). 6.13. 2-1 Mål 12. A. Svensson. Assist 77. M.Viitanen och 71 L. Jinghage.
7:31 drar Köping på sig en utvisning. Återigen är det ett bra boxplayspel utav Köping. Arbogas tidigare målskytt Semjonovs får ytterligare ett läge men Hanning är där och håvar in pucken med sin plockhandske.
Senare i samma powerplay så står IFKs rutinerade nyförvärv Conny Strömberg bakom mål. Han tar pucken åt Hannings vänstra stolpe och spelar pucken tillbaka mot den högra och en fristående lagkamrat men pucken kommer inte fram för i vägen är 65 Emil Forsbergs klubba. Ska man lura Foppa lär man hitta på nått annat än en halvdan gammal tittfint.
I powerplay gör KHC sedan 3-1 när det kedjan med Viitanen, Johansson och Svensson återigen visar fin kemi. Viitanen hittar Svensson som skottpassar på Johanssons blad som styr in pucken elegant i nätmaskorna. 3-1 Mål 9. E. Johansson Assist 12. A. Svensson 77. M.Viitanen.
Arboga lyckas inte skapa något tryck när dem ska jaga en reducering och tiden ser ut att rinna iväg. Dock ska den sista minuten bli allt annat än händelsefattig. Genom en blixtsnabb kontring gör Arboga 3-2 och efter en tekning i Köpings zon så pillas pucken fram till en fristående Arboga forward. Anton Karlsson tår då lagen i sina egna händer och med två händer på klubban slashar han motståndarens klubba ur händerna och kvitteringen kan avvärjas. Köping lyckas hålla tätt dem sista nitton sekunderna som man spelar med en man mindre och säsongens första tre poäng är ett faktum! 

*Den första passningen som slås efter man erövrat pucken och från försvarszon går till anfall

Skott 4-9
Totalt 25-23


Äntligen är seriespelet igång!
Tack alla som kom och stöttade laget till vinst.

Nästa hemmamatch spelas mot Grums IK 23/9 16:00.
Ses där!

Säsongskort!
2018-09-13 14:54
Nu har säsongskorten kommit. Finns att köpa på kansliet.
1000:-/vuxen, 700:- pensionärer
Vinst i genrepet!
2018-09-12 21:34
Köping HC vinner sista träningsmatchen mot Nyköping/Gripen med 3-2 efter att matchen avgjorts på straffar.
Målskyttar:
Jonathan Ström
Anton Svensson
Marcus Viitanen

På söndag är det seriepremiär mot IFK Arboga. Nedsläpp 16:00.
Missa inte detta!!


Nyheter från våra lag
05, 21/09 20:41 
05, 21/09 20:07 
J18, 19/09 14:45 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer