Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spelare klar för j20
2018-07-12 07:27
Hampus Wall är klar för j20-laget. Hampus har Arboga som moderklubb. Den gångna säsongen spelade han i GMHL i Kanada. I Hampus får vi en otroligt ödmjuk och trevlig kille.

- Jätteroligt att Hampus valt att komma och spela för oss, säger Magnus Sidebäck i sportgruppen.

Ett möte med huvudtränare Patrik Fagerlund.
2018-07-10 09:00

Patrik Fagerlund, 36 år gammal, med Järna SK som moderklubb är KHCs nya huvudtränare. Tillsammans med Jerker Permats bildar dem årets tränarduo. Mannen som går under smeknamnet Fagge är numera bosatt i Irsta utanför Västerås där han och frun Marie har rotat sig med deras två barn, Ville och Maja och rottweilern Svea. 

Till vardags arbetar Patrik med hockeyprofilen på Widènska gymnasiet där han även är historielärare.

 

Hemsidan fick en pratstund med Patrik där vi fick höra om hans karriär som spelare, varför han blev tränare och hur lag under Patrik Fagerlund kommer att agera.

Uppdatering från sportgruppen.
2018-07-01 11:00
Sportgruppen har varit den del utav Köping HC som värvar och skrivit kontrakt med spelare för att få ihop en a-lagtrupp. Medlemmar i gruppen har kommit och gått och under åren ha det varit flera olika konstellationer. Till denna säsong är de återigen några förändringar och årets upplaga utav sportgruppen består utav Magnus Sidebäck, Peter Bärehag, Mattias Back och Patrik Fagerlund.

Hemsidan tog ett snack med Magnus Sidebäck för att få lite "inside info" om hur beslutsvägarna ser ut och hur en värvning går till.

Du, Magnus, har varit en stor del utav att forma j20truppen. Hur hamnade du även i sportgruppen för a-laget?
Mitt uppdrag började som lite hjälp till sportgruppen nu under våren. Jag har haft stort inflytande på hur j20truppen har formats och de behövde hjälp med a-laget så tackade jag ja.
Jag har har hittills vart direkt inblandad i värvningarna utav Puurunen, Karl Sand men även på ett hörn med Hampus Pettersson och Jonas Eneroth

När ni letar efter spelare, har ni något grundläggande som ni letar efter oavsett position och vilken typ utav spelare det är ni vill ha in i truppen? Och framför allt, vart letar man efter spelare?
Jag skulle säga att det vi letar efter är:
1. Att de verkligen vill till Köping
2. Att de gör jobbet varje dag.
3 Att de är träningsvilliga och inte är nöjda där dem är utan ständigt vill bli bättre.

Allt bygger på ett stort kontaktnät och egna bekantskaper. Jag har haft en son som spelat hockey och därav har jag träffat på mycket olika "hockeyfolk". Sen har vi även kontakt med en del agenter och givetvis egen scouting, de flesta av nyförvärven har vi tagit in efter egen scouting.

Hur ser beslutsvägen ut när ni tar in en ny spelare?
"Fagge" ( tränare Patrik Fagerlund) har ett önskemål på vad han vill ha för tillskott till truppen och sedan börjar vi leta i arkiven. Vi ringer agenter, tränare och spelare för att få fram några namn. Någon kanske redan kontaktat oss innan och får fram ett par namn vi kikar lite närmre på. Vi lyfter frågan till styrelsen för ett godkännande och sedan är det möte med spelaren sedan sätter vi oss ihop och utvärderar mötet och är alla parter nöjda så så blir det kontraktsskrivning. Det ska sägas att vi gör detta som grupp och att alla hjälps åt. Jag tror verkligen på att a-lagstränaren får vara med och sitta med spelaren och göra en intervju så har har full koll på vem som kommer in i truppen.

Hur ser läget ut i truppen nu? Några mer spelare på väg in?
I dagsläget är vi nio backar och femton forwards. Vi har lite is i magen och får ser ju närmare vi kommer säsongen, men det kan tänkas att det eventuellt fylls på med någon spelare. Vårt spelsätt kräver  mycket utav våra spelare så stor och bred trupp för att hålla över en hel säsong är livsviktigt.


Sportgruppen har under flera säsonger gjort ett riktigt bra jobb och denna säsong ser inte ut att bli något undantag. En spännande mix som ska vi längtar efter att få se på isen.

Väl mött,
Johan Pettersson

Uppdatering från a-laget.
2018-06-28 20:02
Vi har nu kommit till halvlek när det gäller försäsongen. En välkomnande semester ligger näst på tur.
Fysträningen har flutit på bra. Testresultaten går i positiv riktning och våran förhoppning är att hela gruppen kommer ta steg i rätt riktning.
Dem ledarledda passen fortsätter som vanligt och alla har dessutom egna pass uppstyrda utav våran fystränare.
Det går undan nu på slutet och det dröjer inte länge innan det är dags att snöra på sig skridskorna igen och säsongen 18/19 drar igång och vi äntligen ska få kriga för kransen i vår borg.

Jag vill passa på att önska alla en trevlig semester!
/ Magnus Sidebäck, Sportgruppen.

Här kommer en uppdatering på truppen:

Målvakter.
35. Christoffer Hanning
31. Jonas Eneroth (Ny från Enköping.)

Backar.
 5. Gustav Eriksson (Junior, ny från Arboga.)
 6. David Lennartsson
 8. Erik Gustavsson (Junior, ny från Surahammar)
10. Emil Norstedt
34. Martin Jörgensen (K)
44. Ludvig Karlsson
65. Emil Forsberg (A)
71. Lars Jinghage
93. Rasmus Kesti

Forwards.
 7. Robert Eriksson (Junior, ny från Surahammar.)
 9. Edvin Johansson
11. Rickard Sundlöf
12. Anton Svensson (A)
18. Jonatan Ström
21. Anton Karlsson
27. Hampus Pettersson
66. Johan Eek
70. Karl Sand (Ny från Mora.)
75. Wilhelm Romsäter (Junior, ny från Surahammar.)
77. Marcus Viitanen
80. Filip Puurunen (Ny från Sollefteå.)
88. Emil Ericsson
96. Alexander Puurunen (Ny från Sollefteå.)
Du har väl inte glömt årsmötet ikväll?
2018-06-26 12:00
Vi önskar alla medlemmar välkomna till Köping Hockeys årsmöte ikväll. 
Vi träffas klockan 18.00 i ishallens kafeteria. 
Köping Hockey bjuder på fika.

Välkomna!
/styrelsen för Köping Hockey
Kioskkommittén söker medlemmar
2018-06-25 21:29

Nu är det inte långt kvar till hockeysäsongen drar igång igen. Som en utveckling av organisationen startar vi kommittéer, däribland en kioskkommitté. Detta för att vi ska bli fler som delar på de ansvar som finns i föreningen. Ju fler vi blir som delar på jobbet, desto mindre betungande blir arbetet.


I kioskkommittén ska alla junior- och ungdomslag vara representerade av minst en förälder per lag. Vid säsongsstart kommer de som anmält sig att kallas till ett möte, där vi tillsammans sätter upp riktlinjer för hur kioskkommittén ska arbeta. Bland annat ska vi skapa rutiner för arbetet i kiosken som alla kan följa och planera för mottagning av varor.


Ansvarig för kioskkommittén är Fia Melander. Känner du redan nu att du är intresserad av att hjälpa till?

Kontakta Fia: minkmamman@gmail.com, 070-461 43 41

Nyheter från våra lag
05, 17/07 12:28 
05, 11/07 10:22 
04, 03/07 15:06 
05, 30/05 08:19 
08, 22/05 15:58 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer