Kronanmatchen är tillbaka!
I sammarbete med Elitsängar så presenterar vi årets Kronanmatch
När KHC möter Surahammar i borgen 19:00 den 17:e November är det gratis inträde när vi kör den årliga Kronanmatchen.
Vill man bidra så gör man det med 1,3 eller 5 kronor per åskådare. Alla kan vara med, vare sig man är ett företag,organisation eller privatperson.

Maila namn, adress och telefonnummer till Marknad@kopinghockey.se eller skicka ett meddelande på Facebook till Köping Hockey officiella!

Ses där!

OBS! Endast 800 platser.


Inför kumla borta
2017-10-21 18:08
Imorgon söndag kliver KHC på bussen för att ta sig an Kumla på bortais när seriens 10 omgång ska spelas. Kumla kommer in till morgondagens match med 3 raka segrar bland annat mot det tippade topplaget VIK. Efter en ojämn inledning med bland annat förlust mot Surahammar så har Kumla fått upp ångan och ligger på en sjätteplats precis under allettansträcket det sträck som dem har hållit sig över dem senaste säsongerna. Förra säsongen skrällde Köping i premiäromgången mot Kumla och vann med 3-6 på bortaplan och stor segerorganisatör då var Anton Karlsson. I returmötet hemma så stod KHC åter som segrare då vinsten bärgades när Sebastian Åkesson gör 1-0 med 4:30 kvar på matchuret.

Hemsidan har fått tag i Marcus Viitanen. Marcus som har över 100 matcher i Kumlatröjan.

Första mötet med Kumla efter övergången, hur kommer det kännas?
Det ska bli jättekul! Jag kommer nog vara lite extra nervös men också extra taggad.

Vad ser du som Kumlas styrkor?
Dem har bra bredd tycker jag, fyra bra linor som pumpar på. Sen har dem Tim i kassen också som är riktigt vass!

Tre uddamålsförluster på dem fyra senaste matcherna. Hur är läget i truppen?
Det är trots allt bra tycker jag. Vi är och ska vara nöjda med vårt spel men det är det där lilla extra som fattas vilket gör att vi inte får med oss poäng, typ att vi tar för mycket utvisningar vilket sätter käppar i hjulen på oss själva.

Till morgondagens lag tillkommer BIK Karlskogalånet David Lundmark annars så mönstrar Köping samma lag som sist. Det betyder att Martin Jörgensen, Emil Norstedt och Filip Myrhman fortfarande vilar p.g.a. skador.

Nu får vi hoppas att KHC fortsätter på den inslagna vägen får någon studs med sig så vi kan bärga viktigt poäng. Glöm inte, trägen vinner!

#alltförkransen

/ Johan Pettersson


Webbansvariga i klubben
2017-10-19 17:28

Hej!

Det här är Johan Pettersson och Malin Jonasson. Tillsammans ska vi ha ansvaret för Köping Hockeys hemsida och sociala medier. Johan med fokus på a-lag och Malin med fokus på ungdoms- och juniorverksamheten.


"Det ska bli jättekul att få vara delaktig i föreningen igen. Det känns som att vi har ett fint rull i rätt riktning i och med A-lagets och juniorernas framframgång och även massvis med spelare från Tre kronor hockeyskola och uppåt i pojklagen. Så har det inte alltid sett ut, det är lätt att glömma. Under mina första seniorsäsonger harvade vi i botten av division 2 och det var riktigt skralt med spelare i pojk- och juniorlag. Men nu är det andra toner och det ska vi vara glada över. Min uppgift nu ska bli att förmedla vad som händer omkring föreningen och vara transparent för utomstående. Ju mer alla känner sig delaktiga och informerade om läget i föreningen desto bättre tycker jag", säger Johan.


”Jag har själv ett stort hockeyintresse och så har jag tre barn som spelar hockey i KHC. Just nu läser jag sista året till kommunikatör på universitetet i Örebro. När klubben behövde hjälp med webben tyckte jag att det var perfekt att kunna ge något tillbaka. Min uppgift kommer att vara att se till att ungdoms- och juniorverksamheten syns mer i KHC:s kanaler”, säger Malin.


Så i fortsättningen är det oss ni ska höra av er till om det är något ni vill ska komma ut på Köping Hockeys hemsida eller sociala medier. Våra kontaktuppgifter finns även under kontakter på hemsidan.

Johan: Pettersson_19@hotmail.com

Malin: malinjonas@hotmail.com


Vi ses i hallen!

/Johan och Malin

Inför Lindlöven borta
2017-10-18 08:15
Ikväll åker A-laget till Lindesberg för en tuff drabbning i Lindehov.
Lindlöven har tre raka segra och med sina 20 poäng ligger man på en dela 2:a plats i tabellen. Man får se upp med Lindlövens offensiva vapen Astley Rydberg med 2 mål och 10 assist målsprutan Felix Lundqvist med nästintill omvända siffror 10 mål och 1 assist.

Rasmus Kesti, matchens lirare emot Skövde har detta att säga om kvällens drabbning.
"Vi har tränat på som vanligt, vi tycker ändå att vi har spelat bra och mot Skövde var vi värda mer än vad vi fick med oss. Vi får se upp med Lindlövnes powerplay, kan vi sedan komma in med pucken lite rakare till kassen, ha lite trafik och så får vi backar se till att få genom skotten förbi deras täck så kommer det nog att gå bra" 

Jag är beredd att hålla med Kesti, dem tre senaste matcherna har KHC visat fin form och det är små marginaler som står mellan att få med sig poäng från matcherna eller att stå där tomhänt. 

Kom igen nu KHC!

/ Johan Pettersson
#alltförkransen
Seriepremiär för u11
2017-10-15 23:58
I dag hade u11 sin första seriematch i livet. I den ställdes de mot VIK Västerås HK ungdom. Det var lite pirrigt hos alla parter och lite strul innan matchen kom igång. Allt löste sig och grabbarna kämpade väl och hade kul ute på isen. Matchen slutade 11-6 till Köpings favör. Nu är första seriematchen avklarad och grabbarna längtar redan till nästa. 
Uddamålsförlust mot Skövde hemma
2017-10-15 19:08

1.perioden

Köping kommer ut och tar kommandot över spelet och får tidigt med sig två stycket 5 mot 4 lägen men skapar endast ett vasst läge när Anton Svensson skjuter utanför efter fint passningsspel.

Köping har lätt för att komma in i Skövdes zon och får sätta upp sitt PP-spel som dem önskar men väl där går pucken för sakta och Skövde kan ligga rätt och avvärja KHC försöken ganska så lätt. När klockan står på 10:00 kommer Skövde i ett flygande anfall och skapar sin första chans där Hanning får göra en jättefin räddning. Efter att Skövde kommit i en 2mot1 situation så blir det lite kaosartat i Köpingszonen och det utnyttjar gästerna och gör 1-0.

När sedan en av dem mer rutinerade spelarna i Skövde Carl Johan Sjögren får ett halv steg försprång på Richard Sundlöv som gör allt i sin makt, både schyssta och oschyssta tilltag för att stoppa Sjögren men det går inte då han med en hand på klubban lyckas trycka in 2-0 bakom Hanning.

Skott 8-7

 

2 perioden.

Matchen svänger lite och inget lag får något riktigt tryck i anfallszon. När Köping väl kommer till skottläge så täcker Skövdespelare väldigt flitigt något som dem gör konsekvent genom hela matchen. Till slut gör Köping 1-2 efter ytterligare ett numerärt övertag. Pucken hoppar ur zon, Skövdes Carl Johan Sjögren får så när ett friläge men Ludvig Karlsson slänger sig och snor pucken, vänder spelet in i zon igen och efter att ett par passningar i högre tempo så sätter slutligen Jonas Nyman 1-2 pucken på pass utav 77 Vitanen/12 Svensson. Nu kar Köping momentum på sida och får med sig ytterligare två powerplayspel. När KHC väl håller ett högt pucktempo dröjer det inte länge innan dem får farliga lägen och inte minst är Jonas Nyman i farten igen dock fint avvärjt utav Persson-Thorsell i Skövdeburen.

Tyvärr går vi in till pausvila med underläge 1-2

Skott 14-5

 

3e perioden.

Det känns som att Skövde spelar på resultatet och det gör dem på ett bra sätt. När väl KHC har slitit ont för att få till ett skottläge så är det både en och två Skövdespelare som är där och täcker skott, får ur pucken ur zon och gör livet surt för dem blåvita, vilket leder till att tiden rinner iväg snabbare och snabbare. KHC äger pucken mest men det är inte mer än nått backskott som styrs till en farlighet och lite desperata puckar som kastas in framför målet som skapar oreda, men tyvärr inget farligare än så.

Skott 13-11

Totalt 35-23

 

 

Att säga att Skövde var värda vinst efter dagens match är en överdrift. Men den bistra sanningen är att dem åkertillbaka till Skaraborg med tre poäng nedpackat i bagaget.

Dem gör mål på sina lägen, täcker skott och spelar enkelt vilket idag var vägvinnande.

Med en lite medstuds, lite högre skärpa i dem avslut KHC väl får så hade matchen slutat på ett annat sätt.

 

Vi kan inte göra annat än att hålla huvudet högt och blicka framåt.

Två bortamatcher väntar mot Lindlöven och Kumla innan vi vänder hemåt igen när Grums kommer på besök den 25/10 19.00

 

Ses där!

Nyheter från våra lag
05, 20/10 10:50 
05, 19/10 17:18 
06, 18/10 11:38 
Tre Kronors Hockeyskola, 14/10 11:07 
07, 11/10 16:42 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer