ÖREBRO - DJURGÅRDEN I KÖPINGS ISHALL!
Tisdagen 29 augusti är det dags för träningsmatch mellan Örebro-Djurgården.

Du köper biljetter genom att ringa eller maila Ewa Risberg. Biljetterna kan köpas torsdagen 17/8  i ishallens kansli mellan 17:15-18:30 Betalningen sker kontant eller med swish.
Vecka 34 sker försäljning mån, tis, ons, tor kl 17.15-18.30
Telefon: 072-9631489
Mail: Ewa.risberg@bblat.se
Köping Hc - Sollentuna Hc 3-0
2017-08-23 21:41
Köping vinner första träningsmatchen med 3-0.
KHC kommer ut direkt och sätter gasen i botten och visar direkt att dem är ett skridskostarkt lag!
Jag tycker KHC stundtals bjuder på riktig fint spel, i anfallszon kan man nagla sig fast under långa perioder och hitta många fina kombinationer.
Tre fina mål och inte minst en kanon av rang signerad Ludvig Karlsson. Det gäller att inte dra för stora växlar utav första matchen men en härlig start och en stabil 3-0 vinst tackar man aldrig nej till!


Tränare Permats kommentar efter matchen:
Jag tycker vi har en bra första halva där vi det vi har tränat på sitter bra.
Vi såg många bra tendenser i spelet men samtidigt finns det saker som vi måste träna vidare på.
Men överlag en bra insats och det känns skönt att matchandet är igång!

Ja visst är det skönt att matchandet är igång och nu lägger vi denna match till handlingarna och ser fram emot festen som komma skall till helgen då på fredag Proofdoor Cup sätter igång.


Inför Sollentuna
2017-08-22 08:30

Ja men då var det dags för säsongens första träningsmatch då Sollentuna kommer på besök till Borgen.

Sollentuna tillhör den östra serien och förra året slutade dem på en 7:de, plats 4 poäng från All Ettan . Dem tog hem fortsättningsserien och åkte därefter på torsk med 2-0 i matcher mot Örnsköldsvik i det första av många play-off för att ta sig till allsvenskan. I år så har dem hitintills spelat en match och då förlorade man med 5-2 mot våran seriekonkurrent Enköping.

 

Vad kan man förvänta sig från första matchen då?

Grabbarna kommer in med en hård träningsperiod bakom sig så det kommer säkert vara tunga ben på isen. Första matchen brukar inte bjuda på så mycket skönspel utan vi får hoppas att vi ser en entusiasm och ett bra ”go ”i laget som alltid ska finnas där även dagar då annat i spelet inte är på topp. Sen så ska det väl bli kul att se dem spännande nyförvärven i skarpt läge också.


Så även fast det är den första matchen och precis i början av processen som kallas säsongen 17/18 så finns det många anledningar att ta sig ned till hallen! Ses där på Onsdag 19:00!


Coach Patrik om hur första tiden på is har vart:


Träningarna har sett bra ut, bra fart. Jag tror aldrig Köping HC har vart så vältränade som nu. Vi kommer dock att se till att fördela speltiden brett under Sollentuna matchen och Proofdoor cup. Att vi kan göra så är för det känns som vi har mer bredd än tidigare. Denna säsong kan vi laborera mer och testa oss fram.


Jag har hört att det vart grinigt och lite gruff på träningarna.

Haha, ja det stämmer. Men det är bara bra, grabbarna vill vinna och så vill vi ha det!


Spelarna i laget har vart otåliga och väntan inför första matchen har vart lång men nu är den här och vi hoppas att spelarna kan rikta sin energi mot att kamma hem en vinst mot Sollentuna.


Ses i hallen!


/ Johan Pettersson
Spelarpresentation: Filip Myhrman
2017-08-10 15:20
Filip förra säsongen i Sundsvalldressen. Med det där hårsvallet utmanar Filip Henke Lundqvist om rollen i den nya Head & Shoulders reklamen!

Hej Filip!


Om man värvar Filip Myrhman, vad kommer man då få för tillskott i gruppen?


Gruppen blir varken längre eller tyngre med mig i den det kan jag säga med en gång. Jag försöker spela smart, genom att hitta en kreativ väg ur egen zon i största möjliga mån och vara stabil i båda ändar av isen. Sen ska jag bidra med lite vinnarskalle då jag vill vinna till varje pris.


 I och med din sejour i Sundsvall så fick du lite allsvensk rutin. Hur var det att spela där?

 

Ja, jag var i Sundsvall i en och en halv säsong. Dem första matcherna satt jag på sidan som sjundeback men när vi skulle möta VIK hemma så kommer jag till hallen och ser att vi bara är sex backar inklusive mig så där gjorde jag min första match med riktigt med speltid.. Sen när tränarbytet kom och Leif Strömberg kom in så vart jag uppflyttad från juniorerna och fick speltid i ca 10 omgångar.

Så jag kommer in till förra säsongen och har förhoppningar om mer förtroende och istid men det vart inte riktigt så utan jag fick mest komma in och avlasta. Det var min första säsong som senior och jag kände att jag behöver speltid så blev första utlånad till Kovland och senare under säsongen gick till Vännäs för att få mer speltid.

 

Hur påverkade det dig när säsongen inte gick som du hade förväntat dig?

När jag var yngre hade jag mer problem med sånt. Nu känner jag till min egen kapacitet och vet vad jag är bra på så då går det lite lättare.

 

Har du spelat med någon i KHC eller känner du någon sen innan?
Richard Sundlöf och jag fick på samma hockeygymnasium i Timrå. Jag har ju även spelat Marcus ”Kinis” Kinisjärvi så lite koll på Köping har man haft.

 

Hur känns det nu när säsongen äntligen ska dra igång?

Det känns kanon! Det kommer bli riktigt roligt , det säger magkänslan. Jag har fått bra intryck den här första veckan att det känns som en bra och grymt laddad trupp!

 

Tack Filip för pratstunden och vi hoppas att alla är lika taggad som vi på att säsongen äntligen är på gång!

2017-08-10 11:31

Spelarpresentation Emil Eriksson.
2017-08-08 09:44
En fundersam Emil blickar frammåt. "Drog jag ur kontakten till strykjärnet? Äh, vem försöker jag lura, det har jag ju inte använt sen jag fick det i 18:års present".

Hej Emil!

Hur har det gått med träningen nu under sommaren?

 

Det har gått bra, vi är ett gäng som har tränat ihop uppe i Östersund under sommaren och jag har även kunnat träna lite med mitt gamla lag så jag sluppit vara själv vilket är skönt!

 

Hur gick det till när du skrev på för KHC?

 

Jag hade kontakt med sportgruppen redan för tre säsonger sedan, sen hörde dem av sig i år igen och denna gång kändes det rätt. Jag känner Sundlöf, Lennartsson och Ström sedan innan så KHC hade bra referenser så det var inget att tveka på

 

Hur går tankarna inför denna säsong?

 

Förhoppningsvis kniper vi en allettanplats. Det känns som vi har bra lag nog för det. Absolut kommer det bli tufft men vi ska satsa på det. För min egen del så kommer jag bidra med en del rutin. Jag har tre hockeyettan säsonger i bagaget så lite rutin har jag. Sedan ska jag vara seriös och försöka bli bättre varje dag.

 

Dem två senaste säsongerna har du spelat i norra serien, hur väl känner du till den västra och hur har dem två senaste lite tyngre säsonger i Brunflo vart?

 

Västra serien är helt ny för mig. Jag spelade en säsong i Enköping men då spelade vi i Östra.  Det känns som i och med att Västerås åkte ur allsvenska så har statusen höjts på Västra serien.

Det gick lite tyngre och vi fick kvala två säsonger i rad. Vi gjorde en del bra matcher tycker jag men vi hade en alldeles för tunn trupp. Det försvann några spelare så då vart kvalitén sämre direkt. Det var ju så klart inte så kul men det finns inte så mycket mer att göra än att bara kriga på så även om det var tufft så hade det ändå stärkt mig.

 

Hur skulle du säga att du är som spelare?

 

Jag försöker vara en offensiv spelare som jobbar stenhårt som gillar att vara i anfallszon och skapa chanser

 

När säsongen drar igång, vad kommer du göra vid sidan av isen?


Jag kommer bo i Köping då klubben fixat fram en lägenhet till mig och jag kommer att jobba på Nordiska byggträ. Där jobbar även Richard Sundlöf så det känns bra.


Vi tackar för pratstunden och önskar Emil lycka till i vinter!Nyheter från våra lag
06, 22/08 20:17 
09, 22/08 13:24 
06, 21/08 16:17 
05, 21/08 12:16 
04, 20/08 11:08 
05, 19/08 12:30 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer