Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer
Köping Hockey Club Team A

Tung förlust efter förlängning
2016-11-27 18:34
Åkesson stod idag för två nya fullträffar. Foto: Joakim Pettersson Hobbyfotograf
Matchen mellan Köping och Enköping svajade mellan hopp och förtvivlan och blev tillslut till en riktig rysare. Bortsett från de första bytena i första perioden dominerade Köping totalt. Laget gjorde tidigt 1-0 genom trollgubben Sebastian Åkesson, vackert framspelad av Linus Carlsson. Det tog inte heller lång tid efteråt innan samme Åkesson utökade Köpings ledning till 2-0 efter en fin soloprestation i numerärt underläge. KHC fortsatte att spela med hög fart och man märkte att Köping spelade med högre tempo och var skridskoskickligare än sin motståndare. När klockan stod på 16 minuter in i  perioden åkte Linus Carlsson, som varit en av matchen bästa spelare hittills, på en otäck huvudtackling vilket ledde till att Köping fick fem minuters spel i numerärt överläge i slutskedet av första perioden. Nu hade Köping ett gyllene tillfälle att stänga matchen redan efter första perioden. Tyvärr för Köpings del lyckades man inte mäkta med något mål i det efterföljande överläget. Utan ställningen förblev "bara" 2-0 till Köping trots riktigt bra spel. 

Det konsekventa och fartfyllda spelet som Köping hade i första perioden var helt bortblåst i andra perioden. Perioden tillföll klart Enköping efter att Köping slarvat med alla detaljer man kan hitta i spelet så som dåliga förstapass, inget ordnat anfallsspel utan Enköping fick hela tiden tillbaka trycket till Köpings defensiva zon. Tillslut blir det ohållbart och trots storspel av Tomas Rydén så lyckades gästerna både reducera och kvittera innan perioden var över. Ställning efter två perioder var således 2-2. Andra perioden var hafsig och svängde fram och tillbaka, ett spel som Enköping behärskar mycket bättre KHC som ser väldigt ängsliga ut när man svävar ifrån sitt grundspel. 

Tredje perioden var en jämn historia där matchen stod och vägde. Båda lagen skapar farliga chanser men med nio minuter kvar lyckades Enköping ta ledningen efter ett tafatt försvarspel från Köpings sida. Det såg länge ut som Köping skulle åka på sin första förlust på väldigt länge men en av matchens bästa spelare Daniel Hellström lyckades med konststycket att kvittera med minuten kvar av ordinarie matchtid. 3-3 stod sig matchen ut och Köping spelade sin första avgjorda match för säsongen. 

I förlängningen är Köpings Emil Forsberg närmast att avgöra till hemmalagets fördel genom ett stolpskott, men efter slarv vid offensiv blålinje gavs Enköpings Oskar Pettersson chansen att avgöra och han gjorde inget misstag utan sköt vinsten till sitt Enköping. 

Resultat
3-4 efter förlängning (2-0,0-2,1-1,0-1) 
Skott: 25-42

Hur man än vrider och vänder på denna match tror jag inte Köping är nöjda med 1 poäng trots att man lyckas kvittera med en minut kvar. Man borde ha avgjort matchen mycket tidigare, hade man lyckats med det så hade man vart uppe på en Allettan-plats nu eftersom Skövde, precis som Köping fick med sig 1 poäng i sitt bortamöte mot Kumla. Serien har nu blivit ett getingbo inför de avslutande tre omgångarna. 

Idag tycker jag Köping faller på sina egna misstag. Man har inte råd att gå ifrån sitt grundspel och hamna i "hawaii-hockey" med Enköping, då slutar det allt som oftast med förlust. Det positiva Köping kan ta med sig från matchen är första perioden där laget verkligen visade hur man ska spela hockey mot Enköping, man kan även ta med sig karaktären i laget att komma igen efter att man tappat 2-0 till 2-3. Det ska även tilläggas att Köping fick gå på kort om folk på grund av skadan på Linus Carlsson och sjukdomarna man hade i laget, så lagets krigarinsats var det inge fel på idag utan man slet och jobbade hårt för varandra där kaptenen Linus Johansson fick dra ett tungt lass och verkligen ledde laget på ett inspirerat sätt. 

Mina tre glädjeämnen:
***Sebastian Åkesson. Med risk att låta tjatig men när "Åke" är i denna form leder han verkligen KHCs offensiv på ett förtjänstfullt sätt. Idag med väldigt bra samspel ihop med Daniel Hellström & Lasse Jinghage, som var lagets ledande kedja genom hela matchen. 
**Tomas Rydén. "Rydda" visar idag trots fyra insläppta mål vilken toppmålvakt han är. Köping har verkligen ett angenämt problem på målvaktssidan. Vilken konkurrens det är mellan Hanning/Ryden, dom kanske till och med är seriens bästa målvaktspar i mina ögon. 
*Daniel Hellström. Lillebror Hellström bidrar alltid med hårt arbete och bra skridskoåkning. Nu har han även fått fart på målskyttet. Ett viktigt mål idag mot Enköping men även ett viktigt mål sist mot Grästorp har gjort att "Danne" bidragit med viktiga insatser senaste omgångarna som kommer bli viktiga när seriens ska summeras i december. 

1 poäng är alltid mer än 0 poäng!
Jerker PermatsInför Enköping hemma 27/11
2016-11-26 18:29
Imorgon söndag 16.00 ställs KHC inför en viktig drabbning hemma mot Enköping. I och med segern senast mot Grästorp gjorde Köping och Skövde ett miniryck i Allettan-racet inför de fyra sista omgångarna. Enköping är ett lag som KHC haft svårt med ända sen man gick upp i Hockeyettan. Köping har inte lyckats besegra Enköping på 5 försök så det kommer krävas en riktigt bra insats för att inkassera tre nya poäng. 

Enköping ligger för tillfället på en 10e plats i tabellen, 8 poäng efter Köping. I förra mötet mot Enköping spelade Köping bra och förde matchen men på grund av många utvisningar lyckades Enköping göra 4 mål i powerplay och vinna matchen med 4-1, så imorgon får Köping se upp med Enköpings vassa powerplay. Lyckas man neutralisera Enköpings "special teams" och samtidigt spela med samma hemmaform som tidigare matcher kommer Köping ha en riktigt bra chans till en ny trepoängare på hemmaplan. 

Nu är det bara 4 matcher kvar av serien (3 hemmamatcher) och en väldigt ärofylld Allettan-plats finns i potten så ta med er nära och kära och fira första advent i KHC:s borg. Imorgon tycker jag att vi borde fylla åtminstone 400 platser för att lyfta KHC till nya höjder! 

Lycka till imorgon. 
Jerker Permats 


Viktig vinst i Allettan-racet
2016-11-23 21:20
Köping jublar efter 3 poäng
Köping tog under onsdagkvällen en oerhört tung 3 poängare. Segersiffrorna skrevs tillslut till 3-1 efter stor dramatik. 

Matchen började på bästa möjliga sätt då KHCs Daniel Hellström gav Köping ledningen med 1-0 efter ett välplacerat handledsskott. Sedan tycker jag att Köping kontrollerar första två perioderna på ett stabilt sätt och släpper endast till 10 skott. Laget skapar också många kvalificerade målchanser och borde ha avgjort matchen redan efter två perioder. Men man fick nöja sig med en 1-0 ledning.

Grästorp spelar upp sig i tredje perioden och när Köpings Nils Erik Söderlund åkte på en oerhört tuff boarding-utvisning tar Grästorp tillfället i akt att kvittera genom lagets stjärna Carl-Johan Svensson och plötsligt är det oavgjort i matchen. Köping visar stort hjärta och karaktär och tar tillbaka initiativet i matchen och med endast tre minuter kvar lyckades Köping avgöra matchen. Precis som förra året på bortaplan mot Grästorp så var det Köpings största retsticka Emil Forsberg som avgör matchen med en läcker styrning. Det var "foppas" första mål för säsongen, men ack så viktigt. KHC hinner även med att göra 3-1 i öppen kasse genom slitvargen Jonathan Ström. 

Tittar man på tabellen just nu så ser vi vilket getingbo det är kring Allettan-platserna. Vill det sig väl kommande omgångar så kan det bli en helt avgörande match i sista omgången hemma i borgen mot Skövde där en Allettan plats står på spel, tänk vilken tidig julklapp det skulle vara! 
1Borlänge HF18152186:31 (55)481001
2Lindlövens IF18121555:42 (13)380010
3Mariestad BoIS HC17103466:33 (33)361020
4Kumla HC Black Bulls18111656:37 (19)340100
5Skövde IK1884658:52 (6)302002
6Köping HC18100844:49 (-5)300000
7Grästorps IK1873847:45 (2)262100
8IFK Arboga IK1874760:52 (8)250202
9Forshaga IF1881951:51 (0)250100
10Enköpings SK HK1762939:50 (-11)220020
11Åker/Strängnäs HC18111631:92 (-61)40100
12Surahammars IF18101727:86 (-59)30000
 
Mina 3 glädjeämnen mot Grästorp:
***Sebastian Åkesson. "Åke" som bildar en intressant kedja ihop med Jinghage och Eek spelar med stort självförtroende just nu och leder Köpings offensiv på ett bra sätt. 
**Grundspelet. Jag vill lyfta fram tränarna Daniel och Patrik som verkligen fått ihop ett vinnande koncept som det ser ut som hela laget köper rakt av. Det är riktigt svårt att bryta sig igenom Köpings solida defensiv match efter match och laget hittar hela tiden vägar att vinna.  
*Kapten Linus Johansson. Linus jobbar mycket i det tysta men gör oerhört få misstag och spelar med stor pondus som smittar av sig på resten av laget. 

Grattis!
Jerker Permats

Inför Grästorp borta 23/11
2016-11-22 17:47
Kom och stötta KHC på Olearys imorn!
Imorgon är det dags för Grästorp på bortaplan. Matchen imorgon är väldigt viktig för resterande del av serien då Köping parkerar på en sjätteplats i tabellen medan Grästorp endast är en placering och poäng bakom KHC. Köping kommer med en god känsla inför matchen då man har tre raka segrar i bagaget. 

Jag minns förra säsongen då Köping skulle åka till Grästorp för en lika viktig match som imorgon för att försöka bärga 3 poäng hem, skillnaden då var att båda lagen tampades i bottenskiktet och spelade för sin överlevnad i serien, idag ser verkligheten annorlunda ut då båda lagen har rejält hugg på en all-ettanplats. Trots att Grästorp hade en fanatisk hemmapublik lyckades Köping med den tuffa uppgiften att vinna förra säsongen, då var det köpingsprofilen Emil Forsberg som avgjorde matchen. Det vore ett perfekt tillfälle imorgon för "EF65" att gör sitt första mål för säsongen och än en gång sänka Grästorp för att sätta Köping i förarsätet i all-ettanracet. 

Matchen imorgon sänds på Olearys, kan man inte ta sig dit för att se matchen kan man även titta på den genom denna länk. https://grastorp.solidtango.com/live/grastorps-ik-koping-hc

Jag vill även passa på att hylla Grästorp för deras proffsiga sändningar och deras engagemang runt ishockeyn kring deras Hockeyettan lag. 

Lycka till imorgon!
Jerker Permats
TACK ALLA SOM BIDROG TILL HOCKEYFESTEN!
2016-11-20 20:23

TREKRONA


Företag / Namn

Företag / Namn
Elman skog och trädgård IH Svets
Trädgård Västerås Interoc
JMG kakel&klinker AB Christina och Leif Pettersson
Aros Hyresmaskiner Slottspraktiken
Specsavers KAK-byggen
Intersport Big Inn YARA
TS Montage i Kil Elkon AB
 Krister Ström i Västerås AB Elite Sängar

 PEAB

PE Byggkonsult


TVÅKRONA

Husta

Kulon Coaching

AB Mark och Fastigheter i Mälardalen

ENKRONA
 Företag / Namn
 Företag / Namn
Viktor och Theo Pennerborn  Roos Alltjänst
Hirvelä kakel&klinker Proofdoor
Fridhs blommor NCS
Ekströms entreprenad Bodil och Janne Bladh
Eskilsson el Nordkalk AB
Elman Lars Danielsson
AG consulting Eric Pettersson U9
Dan Larsson Däckspecialisten Köping
Ica Maxi Matmästaren
Byggsvängen AB                                         Mälardalens  entreprenadmaskiner AB
Ocab ABA-lagstränarna 
Mälarstadens bygg & fastigheterFamiljen Rýden
AnonymByggark
Colorama Elon
Familjen GreibeGustav Larsson med familj
Rasmus Kesti
guldhuset.se
Emil Norstedt
VB Betongborrning
Sjödoff Bygg & EntreprenadCoop Nära Östanås
AB Golv & TakVM fordon
Rasmus Kesti                             Emil Nordstedt  
Kalle Lindvall ICA supermarket
Köpings Nettotobak Sanna och Janne Arvidsson

Kenneth och Anne-Maj Jågas

Familjen Hanning

Joakim Sundh

Theo Nordin

Inlineshopen

Forsberg och Hanssons måleri   

Håkan och Evelina Carlsson

CW Rör

Fam Åkesson u11

Cliffton

                          
V-tab

Berglöws

  Intermezzo

  Stefan Sundell

  Anonym

   Satcom

  Karlskoga Skyddsprodukter

BA-fönster Arboga
Furans spel & tobak
Hatz Deli
City Gym
Restaurang Emesa
Johans

Fam Sidebäck

Köpings VVS


Ahlford Advokatbyrå
JPC Wines
Källarklippet
 Nisses RörNyheter från våra lag
05, 30/11 08:57 
05, 29/11 08:53 
06, 29/11 07:38 
05, 25/11 12:42 
Föreningsdomare, 18/11 15:52 
04, 18/11 15:46