Kontraktsförlängning x 2!
2018-03-16 16:06

Kära vänner och bekanta.
Spänningen har vart olidlig. Vem har kritat på för säsongen 18/19 den här veckan?


Det är med stor glädje vi får lova presentera denna poängstarka duo!

 #77 Marcus Viitanen.

Centertank och härförare utav den fruktade Viitaline.
Marcus kom till klubben inför säsongen och värvades för att vara en spelare som bidrar med en hänsynslös offensiv och han gjorde ingen besviken. Trots sin lilla kroppshydda viker inte Viitanen ned sig en tum i närkampsspelet och hans skridskoåkning är en fröjd för ögat.

 

#12 Anton Svensson.

Han kom från USA och collagehockey till KHC och visade sig vara en spelare som gav mycket ”bang for the buck” (valuta för pengarna) som man brukar säga på andra sidan pölen.

Svensson kliver in i gruppen och gör det så pass bra att han får rollen som assisterande kapten och när säsongen är slut är han den spelare i laget som gjort flest poäng.

 

Med dessa två kontraktsförlängningar får Köping ledare på isen och i omklädningsrummet. Vi är stolta och glada över att få kvar spelar utav denna kaliber för bygga vidare på den fina säsong vi har bakom oss.

U9 avslutade säsongen med cup
2018-03-14 18:07
Glada spelare och ledare efter cupen.
10 mars avslutade u9 hockeysäsongen genom att åka på sin första cup, Fagersta u9 hockey games. Deltagande lag förutom Köping var Valbo, Smedjebacken, Fagersta, Falun och Skogsbo. Efter tre matcher med lysande spel och tre segrar stod Köping som gruppsegrare och fick möta Falun i den stora finalen. Finalen var mycket jämn och spännande men KHC spelade som man gjort tidigare och slutade som segrare. 

/Gunnar Niklasson, lagledare u9
Julia till Stålbucklan även i år!
2018-03-13 19:48
Julia Saarenketo till vardags i Köping HC u14 och VIK dam.

Köping HC:s Julia Saarenketo är uttagen att representera Västmanlands lag i Stålbucklan även i år. Stålbucklan är en riksomfattande distriktslagsturnering för flickor som spelas i Medelpad den 29 mars – 2 april.

 

Julia tycker att det ska bli roligt att representera Västmanland även i år. Årets lag består av en del nya tjejer och några som Julia spelar med i VIK:s damlag till vardags.

- Det känns jätteroligt att bli uttagen. Det ska bli kul att få träffa nytt folk och lära känna dem under turneringen, säger Julia.

 

I vardags spelar Julia med både VIK dam och Köping HC u14. Hon beskrivs som en tuff tjej som krigar i alla lägen. Julia tycker att skillnaden mellan att spela i damlag och pojklag är farten och spelet.

- I damlaget spelar jag med äldre spelare, men det kan vara lite tuffare i pojkhockeyn, säger hon.

Som spelare har Julia utvecklats i båda lagen under säsongen, men på olika sätt. 

Nu ser Julia framemot turneringen och hoppas att de kan vara med och slåss om en bra placering.

- Jag vet inte hur våra chanser ser ut men jag hoppas att det ska bli roliga matcher, avslutar Julia.

 

/Malin Jonasson

Lyckad cup för u14
2018-03-12 21:41
Nöjda spelare i u14 efter cupvinst i Lindesberg.
I helgen var u14 på cup tillsammans med sju andra lag i Lindesberg. Under gruppspelet på lördagen tog KHC sig an Färjestads BK, Nyköping Hockey Ungdom och Väsby IK och lyckades kvalificera sig för A-slutspel. Efter en natts vila var det dags att möta BIK Karlskoga i semifinal. KHC gick därefter och vann över Färjestads BK i en rafflande final som avgjordes på straffar. Det var en lycklig skara spelare och trötta ledare som åkte hemåt under söndagskvällen. Tack alla föräldrar och anhöriga för ert stöd på läktaren under helgen!

/Tobias Berglöw, lagledare u14
Tränarduon är spikad!
2018-03-12 19:45
Jerker Permats tv, Patrik "Fagge" Fagerlund th.
Köping hockey har gjort klart med med tränare för säsongen 18/19.

Trion bantas ned till en duo.

Ny huvudtränare till säsongen 18/19 är... *trumvirvel* Patrik "Fagge" Fagerlund!
Patrik är fostrad i Södertäljes organisation där han spelade sin juniortid, som senior är har representerat  klubbar som Mörrum, Örebro och Lindlöven i både Allsvenskan och division 1. Efter spelarkarriären tog Patrik timeout från hockeyn ett par år, när han kom tillbaka så gjorde det som tränare på VIKs hockeygymnasium. Under kvalserien till allsvenskan förra året gjorde Patrik ett inhopp som senior tränare.
"Jag kom in i en del av säsongen som inte var så kul, men man lärde sig mycket utav den. Hur man reagerar under såna omständigheter. Patrik fortsätter, "Det känns kul att komma hit till Köping, ett steg som är precis rätt för mig. Jag kommer hit för att utveckla både killarna i laget och mig själv."


Assisterande tränare kommer Jerker Permats att vara. Köpingssonen kommer att göra sina andra säsong i båset att lägga till sina sju säsonger som spelare för KHC.

Sportgruppen kommenterar.
"Vi har letat efter någon som skulle passa in. När vi fick klart med Jerker så har vi tillsammans med honom haft en dialog och när Jerker och Fagge fick sitta ned med varandra en stund så klickade det.
Vi ser det som en stor fördel att Patrik har haft mycket att göra med juniorer i sin tränarkarriär då vi gör allt i vår makt för att ställa ett j20 på benen till hösten så vill vi att bryggan mellan juniorerna och seniorerna ska vara så kort som möjligt. Patrik står för ett modernt ledarskap där det gäller att man hittar andra vägar än piskan för att motivera grabbarna. Vi är fantastiskt nöjda, Patrik och Jerker känns som en grym tränarduo!"

U11 på cup
2018-03-11 17:44
Nöjda grabbar i u11 efter deltagande i Slättö cup.
Igår begav sig u11 mot Norrköping för att spela sin sista cup för säsongen. Det var en rak serie utan finalspel och alla lag spelade fyra matcher var. Motståndet bestod av lag de aldrig mött förut, Vita Hästen lag vit och röd, Hanhals och Skillingaryd. Det blev både vinst, oavgjort och förlust. Grabbarna kämpade bra och hade kul tillsammans och var trötta när dagen var slut.
Nyheter från våra lag
05, 18/03 07:50 
05, 17/03 21:04 
05, 16/03 08:31 
09, 13/03 12:14 
Tre Kronors Hockeyskola, 10/03 15:38 
05, 08/03 12:14 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer