Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
ÅRSMÖTE KÖPING HOCKEY CLUB
2019-05-26 17:58
Köping Hockey kallar till Årsmöte, Ishallen Cafeterian 18/6 kl 18,00
Fler påskrifter i a-truppen.
2019-05-17 09:00
Vi har glädjen att kunna berätta att två spelare som spelat ca 100 matcher vardera i KHC-tröjan är klara för ytterligare en säsong. 

Först ut ska vi presentera Johan Eek. Johan är en 27-årig powerfoward med mjuka handleder men med ett stenhårt skott. Johan kom till KHC mitt i säsongen 16/17 och har sedan dess levererat mål,poäng och intensiv forecheck i parti och minut. Johan hade den gånga säsongen sin poängmässigt bästa säsong i Köping hockey då han på 39 matcher svarade för 17 mål och 11 assist. 

Den andra kontraktsförläning vi har glädjen att kunna avslöja är ingen mindre än Edvin "Eddie the eagel" Johansson. Edvin kom till KHC till säsongen 16/17 och har med sin ursinniga frenesi varit en nagel i ögat på motståndare sedan dess. Edvin hade också den gångna säsongen som sin poängmässigt bästa då han svarade för 3 mål 17 assist. 

Vi har även inte mindre än tre stycken nyförvärv att presentera. 

Karl Holmqivst, Back, född 1999. Har dem fyra senaste säsongerna spelat i VIKs juniorverksamhet. Förra året var Kalle assisterande kapten i VIKs j20-lag och stod för 7 poäng på 40 matcher.

Jesper Söder, Forward, född 1999. Jesper har spelat sin pojk och juniortid blandat mellan Almtuna och Djurgården i både j20-superelit och senaste säsongen i j20-elit. Förra säsongen gjorde han imponerande 43 poäng på 31 matcher och hann även med att testa på seniorspel då han spelade två matcher i hockeyallsvenskan. 

Sist men inte minst ska vi presentera Freddy Roslund. Forward, född 1999. Freddy född i i Helsingborg men har spelat i stort sätt hela karriären i Malmö Redhawks organisation. Förra säsongen vände dock Freddy hemåt igen och spelade i Helsingborgs HC i hockeyettan södra. 8 mål och 5 assist blev det på 32 grundseriematcher. 


Vi hälsar våra trotjänare välkomna tillbaka och våra nyförvärv varmt välkomna! 
Lagbygget inför säsongen 19/20
2019-05-04 12:00
Målvakter
Elias Olofsson
Jonas Eneroth

Backar
Lars Jinghage
Lucas Gustavsson
Emil Forsberg
Martin Jörgensen
Emil Norstedt
Hercules Öhlander Horn
Karl Holmqvist 


Forwards
Marcus Viitanen
Rikard Sundlöf
Linus Gustavsson
Leon Lundberg
Wille Romsäter
Hampus Pettersson
Karl Sand
Anton Karlsson
Johan Eek
Edvin Johansson
Jesper Söder
Freddy Roslund
Stort grattis till våran Johan Gustavsson!!!
2019-05-03 15:09
Vi från Köping Hockey vill skicka ett stort grattis till Johan "JG" Gustafsson och Frölunda Indians till SM-guldet. Guldet bärgades igår när Frölunda vann den sjätte matchen på bortaplan i Globen mot Djurgårdens IF med 2-6.


Såhär säger JG själv om säsongen som inleddes på ett vis som gjorde att många räknade bort Frölunda från guldstriden och om var att gå från båset rätt in i hetluften och SM-finalspel

Säsongen började lite trevande, vi åkte på några riktigt tunga förluster och det var nog inte riktigt någon annan än vi själva som trodde på oss.
Men sen började spelet riktigt klicka, vi tog oss till CHL-final och vann den. Därifrån tycker jag att vi är seriens bästa lag. 
Jag fick beskedet att jag inte skulle starta i slutspelet så min uppgift har vart att hålla mig fysiskt och psykiskt redo om något skulle hända längre fram. Till slut dök min chans upp och jag lyckades ta den. Med grym hjälp utav laget lyckades vi vinna och det känns självklart helt underbart!! 


Återigen, stort grattis Johan! 
Uppdatering i A-trupp.
2019-05-03 09:00
Det går inte en vecka utan att det rör på sig i a-lagstruppen.
Vi har tre påskrifter och två avsked att redovisa.

Först ut är Emil "Notan" Norstedt. Köpingsfostrade Notan kommer till hösten att göra sin sjätte säsong i KHCs seniorlag sedan debuten i division 2 säsongen 14-15. Emil är spelaren som inte syns frekvent i poängprotokollet men har som specialitet att dela ut rungande tacklingar och ta sig in under skinnet på motståndarna.

Han är back, han är född 1997 och han har ett namn ni kommer lägga på minnet. Vi hälsar Hercules Ölander Horn varmt välkommen till KHC-familjen. Hercules spelade sin juniortid i Västerås IK där han avslutade med att göra 20 matcher i hockeyallsvenskan. Året därpå spelade han i Hudiksvall och svarade för 13 poäng på 39 matcher.

Även på ledarsidan rör det på sig.
Ny assisterande tränare för säsongen 19/20 är Jonathan Thorsell. Jonathan, fostrad i Surahammars IF, har spelat seniorhockey i både Surahammar och Hallstahammar. Sedan säsongen 16/17 har Thorsell varit tränare i VIKs j18 lag. 

Vi vill också passa på att tacka Jonathan Ström för lång och trogen tjänstgöring i Köpingströjan. Du kom hit till en nykomling i hockeyettan som gjorde allt för att klamra sig kvar och lämnar en allettanklubb. Du har gjort en resa och vi har gjort en resa, hand i hand. Stort lycka till framöver.
Även Jerker Permats riktar vi ett stort tack till. Före detta spelaren som blev tränare som har KHC-blått blod i ådrorna kommer inte att stå i båset kommande säsong. Nått säger mig att det snarare är ett "på återseende" än ett "adjö" ;)

"Vi från sportgruppen ser truppen forma sig mer och mer. Även skönt nu när det blev så att Köping hockey och Jerker Permats tar lite paus ifrån varandra att vi får in "Thorssa" såhär tidigt. Det ger tränarna lite arbetsro tillsammans innan allvaret drar igång. Notan gjorde den gånga säsongen sin bästa hitills i KHC-tröjan. Den axelskadan som han ådrog sig 17/18 var som bortblåst och vi hoppas och tror att Emil återigen kan slå personbästa.
Vi är jättenöjda över att äntligen få hit Hercules, vi hade snack med honom redan för två år sedan men nu kunde alla pusselbitar falla på plats. En stor spelskicklig back som kommer vara till stor nytta för oss i spelet med puck."

Nyheter från våra lag
05, 16/06 20:09 
05, 14/06 18:45 
05, 04/06 19:18 
05, 04/06 16:50 
05, 28/05 12:44 
04, 28/05 12:15 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer