Dags att söka ishockeyprofilen till i höst
Nu är det dags att söka ishockeyprofilen till Ullvigymnasiet för gymnasiestudier i höst. Klicka på fliken Ishockeygymnasium för att få information om ishockeyprofilen, hur du söker och vilka personer du kan kontakta för mer information.
Egna domare är viktigt för klubben
2018-01-23 12:00
Melker Jonasson, u13, Anton Persson, u14 och Kalle Darzins, u15.

För att kunna anordna matcher, poolspel och cuper för våra ungdomslag behövs domare. Därför är det viktigt att vi har egna föreningsdomare i klubben. För att det ska vara möjligt anordnar Västmanlands ishockeyförbund i samverkan med Köping Hockey en domarutbildning inför varje säsong. Det är ungdomar från u13 och uppåt som får gå utbildningen och sedan döma klubbens ungdomslag.


I helgen anordnade u9 poolspel hemma, där gjorde två grabbar ur u13 sin domardebut uppbackade av två mer rutinerade grabbar från u14 och u15.

Vinst mot Grums! 2-1 (0-1,2-0,0-0)
2018-01-14 18:26
1a perioden.
Köping kommer ut med bra fart i benen och visar att det är dem som har hemmabana. Efter fem minuter så drar Grums på sig två utvisningar. KHC kommer in i zon utan problem och skapar ett par lägen men avsluten är för tama och även fast man har numerärt övertag med två man i nästan två minuter så blir det ingen utdelning. En period där KHC spelar slarvigt följer sedan, passningarna sitter på skridskorna, kontringarna mot KHC avlöser varandra och till slut så är det Grums som tar ledningen med 0-1 efter 11.49 när Köping dragit på sig en fasthållningsutvisning. Ett par bra KHC-lägen skapas men dem avvärjs utan större svårigheter utav Grumskeepern. Efter ytterligare en spelvändning kommer Grums i en 2-1-situation och bränner av ett stenhårt skott som tar i överliggaren. Periodpaus och ställningen 1-0 även fast det känns som båda lagen kunnat gjort något mer mål.
Skott 8:11

2a perioden.
Perioden är inte ens en minut gammal när Anton Svensson och Tobias Sjökvist kommer med en 2-1-situtation där "Sjöka" slår en flippmacka över Grumsspelares klubba. Svensson suger in pucken och skjuter i en rörelse ett distinkt skott över målvaktens axel. 1-1 12 A. Svensson Assist 27 Sjökvist/77 Viitanen. Det känns som att det är närmare ett 2-1 mål till KHC än till Grums. Det kommer så när efter att Jonas Nyman återerövrat pucken i vänstra offensiva sarghörnet och direkt slår en underbar diagonalpass till Emil Eriksson som står framför Grumsmålet och skjuter direkt men målvakten gör en otroligt fin sidledsförflyttning. Senare under perioden tar äntligen KHC ledningen då det är kamp om pucken framför Köpings bås. Ström vinner pucken och ska dumpa in den i Grums zon men där står domaren i vägen. Då snappar Ludvig Nilsson upp pucken slår den bakom ryggen till en framfarandes Lars Jinghage som kommer i ett 2-1-läge med Anton Karlsson men "Jingen" tänker "det här fixar jag själv." och mycket riktigt så nyper Lasse till pucken åter igen över målvaktens axel och vi har 2-1 på tavlan till publikens jublel.
Den sista halvan av den andra perioden är chansfattig. Böljande spel men inget av lagen kan bita sig fast och skapa några farliga lägen. Perioden avslutas dock med ett par pucktapp och grums kan vända spelat snabbt vilket till slut leder till en KHC utvisning.
Skott 9-6

3e perioden.
Grums kommer ut och jagar och är en man mer på isen när perioden startar. Köping avvärjer powerplayet men Grums fortsätter att ligga på, dock gör KHC det bra som inte tillåter Grums att allt för farliga lägen och när skott kommer så står Rydén tryckt längst bak som en sista utpost. KHC spelar på ledningen och gör det bra, så som man själv har blivit spelad mot när man jagar ur ett underlägen spelar man nu själv. Ligger på rätt sida, spelar inte med huvudet under armen utan och ger inte Grums något gratis.
Emil Eriksson gör ett utomordentligt jobb när han täcker skott med antingen familjejuverlerna eller högt upp på insida lår. Pest eller kolera och båda alternativen gör en garanterat illamående men idag så känns det som om det ska bli vinst så är det på detta vis genom att göra skitjobbet.
Lagom när grums fått upp ångan och spelat en längre stund i anfallszon och KHC har trötta ben på isen så slår man en icing med 56 sekunder kvar och går matchklockan "oturligt"ut i strejk. Efter många om och men så startar åter spelet igen och KHC kan avvärja några sista försök till en kvittering men till slut kamma hem 3 poäng!
Skott 6-13
Skott totalt 23-30

KHC krigar till sig 3 pinnar vilket känns oerhört skönt och man gör ett litet ryck i tabellen!

Nästa stopp är mot Arboga i Arboga! 19:00 på fredag. Hoppas att vi ser många blåvita supportrar där!

Nästa hemmamatch är mot Forshaga onsdagen 31/1 19:00.

Väl mött / Johan Pettersson
Neo turneringens bästa målvakt
2018-01-12 20:59


I helgen som var spelade u11 nyårscupen i Södertälje. Köping HC:s målvakt, Neo Sallanto blev vald till cupens bästa målvakt. 

Tio lag, indelade i två grupper deltog i cupen. Köping spelade fem matcher, det blev både vinst, oavgjort och förlust. Neo höll nollan i 1:a matchen och storspelade i samtliga matcher. Här har KHC ett målvaktsämne att forma. Priset som Neo fick var ett presentkort på Bjurlings Goaliecamp värt 2600:-. Pojkarna mötte ett bra motstånd och kämpade på bra under hela dagen.

/Janne Tingström, tränare u11
U14 på Energikällan Cup
2018-01-10 10:05
Köping HC u14 deltog i helgen i Tyresö-Hanvikens Energikällan Cup. Deltagande lag var: Tyresö-Hanviken, Spånga, Vallentuna, Sveg och Köping. Cupen spelades i serieform med dubbelmöten. Totalt genomfördes åtta matcher per lag, fyra på lördagen och returmöten på söndagen. Natten tillbringades på idylliska Lilla Tyresö Vandrarhem en bit från Tyresö vid det gamla slottet. Det var en ganska trött skara spelare och ledare som somnade utan problem. Efter en rejäl frukost väntade då returmötena innan hemfärd. Till protokollet kan läggas tre vinster, två oavgjorda och tre förluster. Köping var för övrigt det enda lag som inte förlorade och dessutom vann över totalvinnaren Spånga.

/Tobias Berglöw, lagledare u14
Förlust mot Enköping. 0-3 (0-2,0-1,0-0)
2018-01-07 18:12
1:a perioden.
En jämn inledning utan direkta farligheter men det dröjer dock inte längre än till den fjärde minuten innan Enköping gör 0-1 genom Daniel Andersson som trycker sig in framför kassen och lyfter upp en backhand i krysset. Efter målet tar KHC över och efter tekningsvinst genom R Sundlöf i den vänstra offensiva tekningscirkeln så kliver Anton Karlsson fram och trycker till ett fint skott men S:t Cyr i Enköpingskassen avvärjer i samma byter återspeglas samma sekvens när Sundlöf vinner tekning i samma cirkel till samma Anton Karlsson och ja ni gissade rätt S:t Cyr räddar igen. När KHC drar på sig en utvisning så skapar Enköping flera bra lägen och till slut måste Hanning i Köpingsmålet kapitulera och vi har 0-2 på tavlan.
Ström, Anton Karlsson och Ludvig Nilsson skapar lägen och kan så när stöta in en retur. Ett riktigt guldläge dyker upp innan perioden är slut. Det är Sjökvist och Anton Svensson som genom ett par precisa passningar får pucken att gå sicksack genom mittzonen och till slut så friställs R Sundlöf men ingen utdelning denna gång heller.
Skott 13-12

2:perioden.
Förväntningen inför den andra perioden är att KHC ska ut och fortsätta ösa på för en reducering men dem inledande minuterna så är det Enköping som biter sig fast i KHC försvarszon.Därefter kommer återigen kommer Sjökvist, A. Svensson och Sundlöf i ett fint flygande anfall dock spelas det en pass för mycket då en liggande Enköpingsförsvarare avvärjer Sjökvist försök att duka upp ett öppet mål till Sundlöf. Efter en markeringsmiss utav Köping sätter Enköping 0-3 och nu känns goda råd dyra.
KHC sätter upp jakten återigen och Anton Svensson skjuter ett skott som målvakten styr upp i plexiglaset med sin klubbhandske, pucken studsar därefter framåt mot mål igen där S:t Cyr står vän åt fel håll och ser pucken komma tillbaka ut mellan hans benskydd och ligger för en stund fri för att dunka in i mål men tyvärr är det en Enköpingsklubba först på pucken. Nu trycker KHC på och spelet är förpassat mest i Enköpings försvasrzon. Forsberg får upp pucken på blå, spelar den snett framåt och lite i sidled till nyförvärvet Oliver Östergren som har et gyllne läge att skjuta sitt första mål i KHCtröjan men återigen räddar ESK-keepern. Med mindre än två minuter kvar så SLITER Edvin Johansson till sig en utvisning och Köping radar upp flera halvchanser och ett par riktigt bra chanser men när hesa Fredrik ljuder så står det fortfarande 0-3.
Skott 11-5

3:perioden.
Sista akten fortsätter som dem två första. Köping äger spelet, skapar chanser men får inte hål på S:t Cyr i Enköpingsmålet.
Emil Eriksson kommer med en rasande fart genom mittzon, rundar en back, skjuter. retur, pucken fri och öppet mål för en kort sekund men återigen kan en tappert försvarande Enköpingsspelare rensa undan. KHC fortsätter att mata på, flera lägen skapas. Ett välförtjänt powerplay jobbar dem blåvita till sig och får så när utdelning när L. Karlsson sätter pucken i stolpen.
Till och med i boxplay så hittar Viitanen och Sjökvist på farligheter och precis när Köping blir fulltaligt så kommer Jonas Nyman i ett fint läge men återigen så uteblir målen och innan matchens slut så ska det hinnas med ytterligare ett stolpskott från Anton Karlsson men ikväll vill det sig verkligen inte och matchen slutar 0-3
Skott 10-7
Skott totalt 34-24

En bitter förlust som gör att läget i tabellen tajtas till ordentligt. Derby mot surahammar i "Sura" väntar på onsdag 19:00 och sedan tar vi emot Grums söndagen den 14/1 16:00 då hoppas jag att vi är många på plats för att se KHC kriga om nya poäng!

Väl mött / Johan Pettersson.


Nyheter från våra lag
05, 14/01 17:01 
05, 11/01 08:13 
Tre Kronors Hockeyskola, 05/01 10:52 
09, 22/12 17:02 
09, 24/11 22:27 
06, 23/11 12:11 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer