Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
Träningsmatch för j18 & j20
2018-08-19 18:55
Idag har både j18 och j20 spelat säsongens första träningsmatcher.

Borlänge - KHC j18 4-5
Borlänge var lite vassare och hade spelet i 1:a perioden.
Andra perioden var spelmässigt jämnare, men vi låg steget efter i målprotokollet.
3:e perioden fortsatt spännande med jämnt spel. Den slutade 4-4 efter ordinarie matchtid.
Vi dominerar förlängningen men utan att få in pucken i mål. Matchen fick avgjöras på straffar.

Alla spelare gjorde en jättebra match idag mot ett skickligt Borlänge. Våra 2 målvakter gjorde bra ifrån sig.

Målskyttar: Adam Björklund 2, Eric Pettersson och Max Lindeborg


Tumba - KHC j20 3-3
Vi möter ett fysiskt spelade Tumba som kommer ut hårt och rycker till 3-1 i början på andra perioden. Andra delen av perioden börjar spelet sätta sig mer och mer och vi gör två snabba mål innan andra är slut. Tredje perioden är jämn men vi är strået vassare i 5 mot 5 spelet men lyckas inte få pucken bakom en väldigt bra spelande Tumbamålvakt. Matchen slutar 3-3.

En kanonstart på säsongen med ett nybyggt lag, väldigt mycket positivt samtidigt som det finns saker att jobba på. Vi tackar Tumba j20 och Köpingsonen Joacim Permats (tränare i Tumba) för en jättebra träningsmatch!

Målskyttar Köping: Wilhelm Romsäter 2, Didrik Avelin
Varmt välkomna till KHC hälsar vi Alexander och Filip Puurunen!
2018-08-08 08:00
Sportgruppen jobbar hårt för att hitta spelare i vårt närområde. Det blir då dubbelt så kul när vi hämtar "hem" två tvillingbröder från Kungsör.

Hur kommer sig ni valde att skriva på för Köping när ni valde att flytta närmare hemåt. Fanns det intresse från andra klubbar?
Det fanns lite intresse från annat håll, men när Köping hörde av sig så fick vi väldigt bra intryck från föreningen så det var inget att tveka på när möjligheten dök upp. Säger Alexander.
Filip fyller i. Det verkar som en seriös förening som vill framåt och utveckla spelare att ta nästa steg.

Hur skulle ni beskriva er spelstil? Är ni väldigt lika på isen?
Jag(Alexander) tycker vi är rätt så lika. Vi försöker arbeta hårt över hela banan. Bidra både offensivt och defensivt liksom.

Ja ni verkar då rätt så lika på isen, men vad skiljer er?
Haha, svår fråga. Brosan har nog ett vassare skott än mig, säger Filip.


Sollefteå där ni spelare förra säsongen hade en tung säsong. Hur är det med självförtroendet inför den här säsongen. Är ni revanschsugna?
Ja verkligen, vi är väldigt revanschsugna! Det ska bli roligt att spela för att lag som har kapacitet att virra många hockeymatcher, säger Alexander.

Varför tror ni det gick som det gick?
Filip: Såklart flera olika anledningar men vi är båda överens om att bristen på rutin tog hårt på oss.

Ni har även hunnit med en säsong i USA. Var det något speciellt ni tar med er från den tiden?
Filip: Det var en väldigt rolig och lärorik säsong. Både utanför och på isen. Vi gillade båda våra tränare Paul Taylor och Austin Balko som hjälpte med allt från små detaljer på isen, detaljer i fysträningen till hur man ska tänka och agera för att komma till nästa nivå.

Hur känns det att komma "hem" efter så många säsongen på vift?
Vi ska inte skjuta under stolen att vi har haft det bra dem åren vi bott en bit hemifrån. Men det är självklart att det ska bli sjukt kul att komma hem och få spela inför familj och vänner igen avslutar Alexander.
Möt vårt nyförvärv Karl Sand!
2018-08-03 09:00

Hör vad vårt bastanta nyförvärv, den 191cm långa och 93kg lätta Karl Sand har att säga i hans första intervju med KHCs mediasektion.


Du är född i Tranås, spelade en sväng i Frölunda för att sedan flytta till Mora och spela i fyra säsonger.

Varför gjorde du det valet?

Jag flyttade till Mora för att jag ville komma hemifrån och klara mig mer själv. Vilket då också skulle utveckla mig både som person att stå ensam på egna ben men även på det hockeymässiga planet.

Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig men såhär med facit i hand blev det fyra bra år men det ska bli väldigt kul att prova något nytt.


I ett lag med många mindre spelare är du lite av en jätte. Hur disponerar du din kropp på isen? Vad är dina styrkor?

Mina styrkor är spelet med puck. Sen är jag duktig på skridskorna och har ett bra skott. Sen är det som du säger att jag är rätt stor och det försöker jag utnyttja så mycket som möjligt.


Lagets framgång bygger på kemi både på och utanför isen. Vem skulle du säga att du är i omklädningsrummet?

Haha, lite lurig fråga faktiskt. Jag skulle nog säga att jag är rätt lugn i omklädningsrummet. Det är klart att jag gillar att hålla låda ibland men det blir mest snacka med "grannarna" som man sitter bredvid.


Hur tror du omställningen från juniorhockey till seniorhockey kommer att vara.

Jag tror att det kommer vara en stor omställning, lite olika typer utav hockey. Det gäller att vara ödmjuk inför omställningen och jobba hårt. Sen självklart lyssna på dem lite äldre i laget om dem har några tips och råd. 


Har du bra koll på hockeyettan mer specifikt den västra serien?
Jag kan inte påstå att jag har jättebra koll på det men jag har några kompisar som spelar i hockeyettan vissa av dem i västra. Så lite har dem ju berättat för mig.
I laget då, känner du någon där?
Jag känner faktiskt ingen i laget sedan tidigare. Men det känns bara jättespännande och det ska bli väldigt roligt när det drar igång och få träffa alla.


En fresh start för Karl får man säga och varmt välkommen önskar vi dig!

Tre gånger Köping i Leksand
2018-08-02 09:00
Wille Bärehag, Tor Immo och Daniel Gunnarsson ska alla representera Leksands IF säsongen 18/19.

Igår började ett nytt äventyr för Wille Bärehag, senast i spel med Köping Hockeys u16- och juniorlag. Han bytte Köpings blå/vita-tröja mot en annan blå/vit-tröja, då flyttlasset gick till Leksand för studier på hockeygymnasiet och spel med Leksand IF:s j18-elitlag. Samma resa har Köpingsfostrade Daniel Gunnarsson och Tor Immo gjort. Säsongen 18/19 ska både Tor och Daniel dra på sig leksandsdressen igen. Så i höst kommer alltså tre Köpingsfostrade grabbar representera Leksands IF.

– Det är klart att det är en utmaning att flytta och klara sig själv. Men när Leksand ville att jag skulle flytta upp var det aldrig någon tvekan, säger Wille Bärehag om valet.

En trygghet för Wille är att både Daniel och Tor gjort samma resa och nu alltså är tillbaka i Leksand.

– Leksand är en bra klubb att utvecklas i. De är bra på att ta hand om spelare utifrån, det är nära till allt och man får en bra gemenskap, säger Daniel.


Efter Daniel och Tors studier på hockeygymnasiet valde de olika vägar för utveckling och har representerat olika klubbar.

– Efter gymnasiet flyttade jag till Luleå. Sedan vidare till Färjestad och Karlskrona. När Leffe (tränare i Leksand och min tränare i Färjestad) tog kontakt kändes det bra. Jag är less på att flytta runt och trivdes i Leksand sist jag var här, berättar Daniel.

– Efter Leksand spelade jag några år med olika klubbar i ettan. Jag har kvalat alla år, upp eller ner. Danne tipsade Leffe om mig. Leksand kontaktade mig i mitten av säsongen och det kändes bra, säger Tor.


Alla tre grabbar har höga förväntningar på kommande säsong och deras egen utveckling.

– Jag har stora förväntningar på min personliga utveckling. Jag vill bli bättre på helheten, det har inte lossnat riktigt framåt. Jag är offensiv och vill producera mer, säger Daniel.

Tor som hade stora framgångar i Troja-Ljungby under föregående säsong och vann den allsvenskan skytteligan säger:

– Helheten i Leksand känns bra. Personligen har jag förhoppningar på att utveckla det mesta, jag vill hamna på en jämn nivå. Att jag har Rundqvist (Tors kedjekompis från Troja-Ljungby) med mig känns bra.

– Jag vill utveckla allt. Kvaliteten på träningarna kommer att höjas. Det finns gott om bra spelare i Leksand, det är en bra hockeystad med bra publik. Det ska bli kul, säger Wille.


Under sommaren har grabbarna varvat sin fysträning med att vara på plats i Leksand och på hemmaplan. Nu är det snart dags för ispremiär och hockeysäsongen närmar sig med stormsteg. För Wille gick alltså flyttlasset till Leksand igår. Att flytta som 16-åring kan vara tufft.

– Det kommer att bli en utmaning, både att flytta och klara sig själv och att ta steget från Köping till Leksand. Men det är klart att det sänder bra signaler till mig när jag får höra att Daniel och Tor har trivts bra i Leksand, säger Wille.

– Vi har liknande bakgrund, vi är alla tre från samma stad. Det är en trygghet. Vi vet vad Wille går igenom och kan kika in och stötta honom om det behövs, säger Daniel.

– Att gå på hockeygym är tufft, men tänket är proffsigt, här är hockey allt. Och det är roligt. Det gäller att du passar på att njuta när du är här, avslutar Tor. 


Köping Hockey önskar Wille och grabbarna stort lycka till!

Proofdoor cup! 24-26/8
2018-08-01 09:00
Fredag 24/8 till Söndag 26/8 sparkar vi igång säsongen 18/19 med Proofdoor cup!

De lokala hockeyettanlagen Köping HC, IFK Arboga och Surahammars IF är deltar i Proofdoor cup för andra året i rad. VIK hockey kommer även till denna upplaga utav Proofdoor cup, denna gång som ett allsvenskt lag.

Fredag 24/8
17:00 Surahammar IF - IFK Arboga
20:00 Köping HC - Västerås IK

Lördag 25/8
13:00 IFK Arboga - Västerås IK
17.00 Surahammar IF - Köping HC

Söndag 26/8
12.00 Västerås IK - Surahammar IF
16.00 Köping HC - IFK Arboga

(Håll utkik på hemsidan för schema för funktionärer) 

Nyheter från våra lag
05, 19/08 17:21 
07, 16/08 18:22 
05, 16/08 13:35 
05, 11/08 11:04 
Sommarhockeyskola, 09/08 18:44 
05, 09/08 14:18 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer