Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Anton Svensson lämnar Köping HC. Klar för hockeyallsvenskan.
2019-02-14 20:24
Det blev under dagen klart att forwarden Anton "Svesse" Svensson lämnar KHC för hockeyallsvenskan och Västerås IK.

Gjorde avtryck direkt.
Svensson värvades inför för förra säsongen som en tilltänkt målskytt och han har sannerligen bevisat att han är just det. Han vann den interna poängligan redan första säsongen.
40 mål (!) på endast 70 matcher och totalt 88 poäng blev det för Svensson innan han nu lämnar för spel i hockeyallsvenskan och VIK. Stundtals har det verkat som den notoriske målskytten har kunnat göra mål när han själv har behagat.

Inte bara en målskytt.
Anton har inte bara varit en poänggörare utan belönades med ett A på bröstet redan i början på förra säsongen. En träningsvillig ledare med en stor drivkraft och en stor del i att Köping HC har kunnat tagit sig till allettan för första gången i historien.


Detta säger Anton själv om flytten.
"Tiden i Köping har varit hur bra som helst och jag har trivts jättebra. Det är en perfekt miljö att växa i, en bra klubb att utvecklas i. Köping HC är en stabil och bra hockeyettanklubb med en ljus framtid. Jag har KHC och alla lagkamrater att tacka för all framgång i KHC-tröjan. Otroligt tacksam för allt. Nu ser jag verkligen fram emot den här nya möjligheten och utmaningen jag har framför mig"

Tack själv Anton, vi är glada och stolta över att får skeppa iväg en spelare till Sveriges näst högsta hockeyliga.


Låt oss inte vara ledsna över det som går förlorat utan glada över det som vi har haft!

Var det Lundell som sjöng den raden? Eller va det kanske Hellström? Nåväl,
Stor lycka till och tack för den här tiden Svesse, vi unnar dig all framgång!
A-lagsmat fixat
2019-02-12 19:34
Sådärja, nu är a-lagets matlådor fixade till morgondagens bortamatch. Kreolsk korvgryta med ris blev det. Stort tack till kocken och sponsring från Stora Ekeby kött!
Hemmapoolspel för TKH
2019-02-10 10:12
Idag har de äldsta barnen från TKH, födda 2011, poolspel i Köpings ishall. De spelar fyra matcher. För motståndet står Linden, Surahammar 1, Arboga och Surahammar 2.
Det här är barnens andra poolspel och förberedande för nästa år när de blir ett lag. Kamratskap och glädje är ledorden. Kul!
Förlust för j20 i dagens bortamatch
2019-02-09 18:00
J20 Guldsmedshyttan - Köping 3-2 

Det går inte vår väg nu. Hyttan gör 3-2 när det är 16 sekunder kvar av matchen, det får inte hända. Det är bara att åka hem och träna och ta nya tag. Beröm till Gustav Pettersson, Gurra Eriksson och Viktor Sundqvist. Det är också kul att se Adrian Davidsson som tar för sig.

Mål: Gustav Pettersson 2
Skott: 41-27
Det börjar bli dags att söka till hockeyprofilen vid Ullvigymnasiet! (Sista anmälningsdag 14/2)
2019-02-06 07:02
Ishockeyprofil vid Ullvigymnasiet
Köping har under åren fostrat många framstående hockeyspelare, bland annat Johan Gustavsson som är målvakt i Frölunda. Vi vill tillsammans med Köping HC utveckla nya talanger som förhoppningsvis når lika långt som Johan.

I samarbete med Köping HC erbjuder vi dig som önskar kombinera gymnasiestudier med din favoritsport ishockey, en möjlighet att förverkliga detta vid Ullvigymnasiet. Som du säkert vet ligger ishallen nära Ullvigymnasiet så du har korta transporter mellan skola och träning och i Ullvihallen har vi ett välutrustat gym där du har möjlighet att bygga den fysik som behövs för en framgångsrik insats på rinken.
Sista anmälningsdag 14/2-19

Det vi har är unikt eftersom du kan kombinera din utveckling i ishockey med följande program:
- Barn- och fritidsprogrammet
- Bygg- och anläggningsprogrammet (husbyggnad)
- Ekonomiprogrammet
- El- och energiprogrammet
- Estetiska programmet
- Fordons- och transportprogrammet (personbil)
- Industritekniska programmet (produktion och maskinteknik)
- Naturvetenskapsprogrammet
- Restaurang- och livsmedelsprogrammet
- Samhällsvetenskapsprogrammet
- Teknikprogrammet
- VVS- och fastighetsprogrammet (VVS)
- Vård- och omsorgsprogrammet

Ansökan och antagning
Du måste söka och komma in på ett av Ullvigymnasiets program för att kunna få ishockeyprofil på din utbildning. Information om hur du söker ett program på Ullvigymnasiet får du av din studie- och yrkesvägledare på din skola. Du måste också göra en särskild ansökan till ishockeyprofilen. Blankett för detta finns på Ullvigymnasiets hemsida;
www.ullvi.koping.se.

Vi tar in ca 15 elever per år. I samarbete med Köping HC och din nuvarande klubb gör vi en så heltäckande bedömning som möjligt av din nivå och dina utvecklingsmöjligheter. Du skall naturligtvis vara aktiv ishockeyspelare och ansluten till en förening för att kunna söka. Sista ordet vid antagningen till ishockeyprofilen har din blivande instruktör här vid Ullvi. Eftersom det här sker i ett nära samarbete med Köping HC ser vi det som naturligt att du representerar Köping HC under din gymnasietid.
Ordinarie ansökningstid till gymnasiet gäller också för ansökan till hockeyprofilen. Din studie- och yrkesvägledare vet sista datum för ansökan.

Utbildningen
Utbildningen individanpassas utifrån dina förutsättningar för att du skall utvecklas som ishockeyspelare och människa. Det är dig och dina behov som träningen fokuseras på - inte laget.
Ispassen är inriktade på allmän träning, träning i ishockeyspelets olika positioner och taktik samt naturligtvis din egen teknikträning, det vill säga det du och din tränare anser att du behöver förbättra.

Instruktör
Anders Hultdin bor i Arboga och är utbildad gymnasielärare. Anders är fostrad i HC Dobel och gick sedan hockeygymnasiet i Västerås. Spelarkarriären fortsatte i Mora IK och sedan gick flytten till IFK Arboga där han var forward i många år. Han har även spelat i Nybro, Örebro Hockey, Linden och Köping HC.

Upplägg
Tre träningspass/vecka, varav två på is och ett teoripass/fyspass i anslutning till avslutad isträning. Ett av ispassen kommer att ske på tidig morgontid före skolstart. Skolan ser till att du får frukost efter morgonpasset innan du går till första lektionen.

Mer information
Instruktör: 
Anders Hultdin, 070-3948471, anders.hultdin@koping.se

Studie- och yrkesvägledare:
Anna Karlsson, 0221-254 73, anna.karlsson@koping.se  
Carina Nilsson, 0221-254 74, carina.nilsson@koping.se  
Cecilia Holm, 0221-254 28, cecilia.holm@koping.se
  
Rektor:
Anna Ulfves, 0221-254 50, anna.ulfves@koping.se


J20-förlust mot Forshaga
2019-02-03 20:10
J20 Köping - Forshaga 3-4

Vi är inte alls vakna och hamnar i ett 0-3 underläge, vi kommer tillbaka och kvitterar till 3-3. Sedan gör Forshaga 3-4 i powerplay. Vi måste hitta tillbaka och göra jobbet i stället för att lita på kompisen, laget före jaget. Vi krigar på i veckan och laddar för nästa match. 
Mål: G Eriksson, A Nordlander, G Pettersson
Skott 32-26
Nyheter från våra lag
04, 02/02 19:29 
05, 02/02 19:17 
05, 26/01 20:22 
04, 26/01 09:01 
05, 24/01 20:32 
05, 17/01 11:14 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer