Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rörelser i a-lagstruppen!
2019-04-10 06:42
Den unga, den gamla och den omutbara! 

Wille Romsäter, Emil Forsberg och Jonas Eneroth är klara för spel i KHC över nästa säsong. 

Jan-Ove Waldner kallas i Kina för "Det evigt gröna trädet" jag tror snart att det är nått vi får kalla veteran Emil Forsberg. Debut säsongen 2005 och nu 14 år senare klar för en ny säsong. 

Wilhelm Romsäter är en KHC-fostrad forward som förra säsongen kom tillbaka till Köping efter en säsong i Surahammar. Wille begränsades till endast 11 stycken seriematcher då han bröt armen under vintern. 

Jonas Eneroth kommer alltså också tillbaka till nästa säsong. I sin debutsäsong så vaktade han buren vid 24 tillfällen och hade en mycket stabil räddningsprocent på strax över 92%.

Vi kan också meddela att David Lennartsson inte kommer att skriva på ett nytt kontrakt.
David kom till klubben debutsäsongen i hockeyettan 15/16 och har varit en utav våra mest stabila försvarare sedan dess. Tack för den här tiden David! Lycka till framöver.
Det står även klart att backen Ludvig Karlsson inte kommer att återvända till KHC nästa säsong. Ludvig frälste publiken med sin kanon till skott under hans första säsong i kransen och den gånga säsongen slutade i dystrare toner när en hjärnskakning som Karlsson drog på sig tog tid att läka. Vi hoppas att Ludde kommer bli återställd och önskar även honom lycka till framöver. 

Såhär säger sportgruppen om dem nya påskrifterna och spelarna som lämnar.
"Jättekul att det fylls på i truppen. Vi har under alla våra år försökt bygga på kontinuitet och försöka hålla våran tajta grupp så intakt som möjligt. Forsberg är en kultbärare och viktig för vårt a-lag och förening på så många plan. Wille är en ung kille som fick förra säsongen spolierad pga sitt armbrott. Han ska vara helt återställd och det är kul att denna unga Köpingskille återigen kommer att fightas om speltid i vinter. Det är viktigt för våran klubb att det finns killar som fyller på underifrån, det är inget man ska ta för givet i en hockeyettanklubb. Det känns även toppen att vi såhär tidigt har lyckas få påskrift på en del utav våran målvaktsduo. Jonas kom in förra året och spelade fantastiskt, Jättekul att även han vill återvända. Vi vill även passa på att rikta ett stort tack David Lennartsson och Ludvig Karlsson som väljer att gå vidare i sina karriärer. Två toppenkillar som vi önskar stort lycka till i framtiden!" Stort grattis till våran Daniel Gunnarsson!!
2019-04-06 13:00
Genom övertidssegern igår så står det klart att Leksands IF kommer spela i SHL nästa säsong. Gårdagens match slutade 2-2 efter full tid. Tre minuter in i den första förlängningsperioden så gör August Berg 2-3 och glädjeyran är ett faktum. Berg blir vackert framspelad utav trotjänaren Jesper Ollas.

Vi från Köping HC vill också passa på att säga STORT GRATTIS till Leksands if och framförallt hemmasonen Daniel Gunnarsson! 

KHCs mediasektion får tag på Gunnarsson via länk när han står på isen och firar.

Såhär säger Daniel själv om avancemanget.
” Helt galet, helt galen säsong. Jag kom hit efter ett par tyngre säsonger i Karlskrona för att jag ville hitta tillbaka till glädjen med ishockeyn. Och det blir inte mer glädjande än såhär. Men resan har inte vart spikrak.
Den här säsongen började inte alls som vi tänkt oss. Vi hade klart för oss att det kommer vara en tuff kamp för att nå SHL-kvalet och under den tunga perioden i höstas kändes det oerhört långt borta..
 Vi fick in Roger och spelet började klaffa mer och mer och efter den otäcka skada på Tobias Forsberg så tror jag att var och en i truppen fick sig en rejäl tankeställare. Det gjorde att vi kom tightare ihop som grupp. Vi blev ett svårslaget kollektiv och resultatet ser vi här och nu!”

Tack för att du tog dig tid med oss Daniel och återigen stort stort grattis!!! 

Tillskott i a-lagstruppen!
2019-04-02 14:44
Två påskrifter, ett nygammalt nyförvärv och en trotjänare som kommer göra sin fjärde säsong i KHC.

Först ut att presentera som påskriven och klar för säsongen 19/20 är forwarden Anton Karlsson med över 100 matcher i Köpinghockey tröjan. Anton nu 22 år gammal kom till Köping inför säsongen 16/17 och har sedan dess bjudit publiken på hårt och uppoffrande spel. Den gånga säsongen var Karlssons hittills bästa sätt till poäng då han mäktade med 8 mål och 8 assist på 40 matcher och även ett mål det avslutande play-offspelet. 

Bakom lucka nummer två hittar vi den andra halvan i tvillingparet Gustavsson. Den 19-åriga forwarden Linus Gustavsson med KHC som moderklubb vänder hem igen och skriver på ett 2-årskontrakt. 
Linus debuterade i a-laget under säsongen 16/17 och har därefter huserat i Västerås IKs j-20 superelitlag. Under förra säsongen provade Linus återigen på seniorspel då han först blev uppkallad till Västerås a-lag i hockeyallsvenskan i fyra matcher och sedan hann han även med två matcher som utlånad till Köping HC. Förra säsongen gjorde Linus 7 mål och 10 assist på 30 matcher i j-20 Superelit och det blev även en passningspoäng när han gästspelade i KHC. 
Välkommnen åter och välkommen tillbaka hälsar KHC! Dags för säsongsavslutning
2019-03-26 10:20
Avslutningen för hockeysäsongen 18/19 går av stapeln den 6/4 klockan 14.00 nere vid ishallen. Det kommer bland annat att bli aktiviteter, fika och kanske nån överraskning!

Välkomna önskar vi alla hockeyspelare och ledare i KHC!
Bronspeng för u11
2019-03-25 11:53
Jubel efter avgörandet i bronsmatchen.
I helgen spelade u11 en 2-dagarscup i Sunne. Laget mötte Sunne, Bålsta, Uddevalla, Skövde röd och Skövde vit. I gruppspelet vann Köping tre matcher, spelade en oavgjord och fick en förlust. Tyvärr räckte det inte till finalspel då lagen fick skiljas åt med hjälp av målskillnad. Köping fick spela match om tredjepris, som de vann och de fick således ta med sig bronspokalen hem.
Bra kämpat av alla och en härlig säsongsavslutning 👊🏻🏒
Fagge är klar för nästa säsong!
2019-03-21 09:00
Nu står det klart att headcoach Patrik Fagge Fagerlund kommer att styra i båset även nästa säsong.
Fagge kom till KHC inför den gånga säsongen och ledde laget till Allettan för första gången någonsin.


Det här säger Fagge själv om den gånga säsongen och vad han har för tankar inför nästa säsong.

"Säsongen som gick var över lag bra. Vi gick till Allettan för första gången och sen var det inte jättelångt borta från vidare avancemang i Play-off. Vi lyckades även få upp en spelare i HockeyAllsvenskan vilket känns positivt. Inför nästa säsong handlar det nu främst om att göra klart med både nya och gamla spelare. Det som känns positivt inför nästa säsong är att vi kan bygga vidare på det som vi byggt upp i år och förhoppningsvis kan det bidra till att vi kan gå ännu längre nästa säsong, en säsong som vi ser väldigt mycket fram emot."Såhär uttalar sig sportgruppen om Fagges påskrift.
"Vi är jättenöjda att Fagge stannar kvar i KHC över nästa säsong. En ödmjuk och superseriös tränare med ett modernt ledarskap. Det är något som vi hoppas kan smitta av sig till resten utav föreningen."

Nyheter från våra lag
05, 07/04 13:54 
04, 26/03 13:14 
J18, 26/03 11:59 
05, 21/03 13:26 
05, 17/03 19:47 
05, 16/03 20:36 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer