Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer
Köping Hockey Club Team A

ÅRSMÖTE
2016-05-25 10:10

KÖPING HOCKEY ÅRSMÖTE

TISDAG 14/6
Kl 19:00
Plats: Cafeterian Ishallen

Vi bjuder på kaffe, te eller dricka och macka.

Mv Köping HC Styrelse

Trotjänarens nya roll i klubben!
2016-05-10 20:34
Tim Svensson spelade 11 säsonger för Köping Hockey A-lag och var med på hela resan från division 3 till division 1. Tim valde att pensionera sig från hockeyscenen och istället ta plats på läktaren kommande vinter.

Hans nya roll i klubben är event ansvarig. Han kommer tillsammans med en grupp se till att det inte bara kommer bjudas på show på isen utan även utanför isen på A-lagets hemmamatcher. Klubben är väldigt glad över att Tim fortsätter att jobba inom klubben!
Ny målvakt klar!
2016-05-08 20:01
källa: eliteprospects
Målvakten Christoffer Hanning är klar för spel med Köping Hockey säsongen 2016/17. Den 21-årige målvakten är uppvuxen i Linköping där han spelade för Linköping HC innan han lämnade för juniorspel i Malmö Redhawks. Han har senaste två säsongerna tillhört Borlänge HF:s organisation men varit utlånad till Hedemora, Malung och Skedvi/Säter. 

Sportgruppens kommentar: 

Efter att Robert Kinisjärvi lämnade oss har vi letat efter en till målvakt. I Christoffer får vi en välutbildad och stor målvakt. Christoffer älskar att tävla och vill framåt i sin karriär. I och med denna värvning kommer det bli hård  konkurrens på målvaktspositionen i vinter. 
Breaking News: Publikfavorit förlänger!
2016-05-04 15:12
Nu står det klart att pucktrollaren Sebastian Åkesson förlänger sitt kontrakt med Köping Hockey även för kommande säsong. Det innebär att förra årets poängligavinnare blir den trettonde och sista pusselbit i KHC:s forwardsuppsättning.  Åkesson som gjorde sig känd för Köpingspubliken med ett publikfriande spel säger så här om sin förlängning.

Du kommer med ett succéår i ryggen, hur är känslan att göra andra säsongen i Köping Hockey?

Känslan är jättebra. Laget gjorde det väldigt bra redan förra säsongen, men jag tror vi har bra förutsättningar att ta ett stort kliv kommande säsong. Ger vi 100% på alla matcher och träningar kommer vi att överraska många i vinter!

Vad tycker du var förra säsongens höjdpunkt?

Straffvinsten på hemmaplan mot Skövde då vi säkrade vår plats i Hockeyettan. Vi hade haft svårt mot dem hela året så den vinsten kommer man sent att glömma, glädjen efteråt gick nästan att ta på!

Vilka är dina förväntningar på laget nästa säsong?

Att hela tiden ta större kliv och tävla hela tiden. Gör vi det samtidigt som vi får gruppen att dra åt samma håll tror jag vi kommer hamna på övre halvan av tabellen. 

Innan du kommer tillbaka till Köping, har du några sommarplaner utöver sommarträningen?

Det blir mest träning. Jag kommer även att jobba endel hemma och åka iväg en vecka utomlands med flickvännen. Annars ska jag njuta av den svenska sommaren.

5 snabba med Åkesson:

Mål            <       Assist
Powerplay   >      Boxplay
Sudden       <      Foppa
Pizza           >     Hamburgare
Fredagsmys >     Fredagsfest

Sportgruppens kommentar om förlängningen;

I Åke får vi in en kille som bidrar med spets, vinnarmentalitet och offensiv kvalitet. Han älskar att tävla och det är viktigt för oss att behålla bra killar som känner till föreningen, laget och staden. I och med denna förlängning visar vi att Köping Hockey hela tiden tar sportsliga kliv framåt. 

Tack. 
Västeråsfostrad speedkula klar för KHC!
2016-05-03 21:07
Edvin Johansson är den tolfte och näst sista pusselbiten på forwardsidan. Edvin har ett förflutet i Västerås ungdomsverksamhet men har även hunnit med att spela ett år juniorhockey och ett år collagehockey i USA. Förra säsongen återvände han till Sverige för 11 matchers spel i seriekonkurrenten Surahammar. 

Hur känns det att vara hemma i Sverige igen och representera Köping Hockey nästa säsongen?
Det känns sjukt kul, det blir ett nytt äventyr igen. Min känsla är att Köping Hockey är en väldigt proffsig förening vilket var det jag letade efter. Jag har även fått höra att laget har mycket karaktärer och är en grupp som är lätt att smälta in i så jag har bara fått bra vibbar.

Vad kan Köpingspubliken förvänta sig av dig som spelare? 
Jag spelar med hög fart, mina styrkor är att jag är kvick, har ett bra skott och spelar ett fysiskt spel. Jag vill vara med och bidra på isen och få ut maximalt av min förmåga sen i vilken roll det blir kommer vi se när säsongen drar igång. 

Efter att ha spelat två säsonger i USA, vad var den största skillnaden att komma hem och spela hockey i Sverige igen? 
Största skillnaderna är tempot på puck och skridskorna, vilket är logiskt med tanke på att dem har mindre rinkar. Sen på collage var inställningen och det sättet man ladda upp inför matcher stor skillnad från mina erfarenheter i Sverige, det var verkligen seriöst och proffsigt!

Vad kände du att du utvecklade mest under din tid på andra sidan Atlanten? 
När jag kom till USA så gick det väldigt bra under mitt första år,  jag utvecklade mitt offensiva spel som hela tiden kom med ett bra självförtroende. Spelet i USA går väldigt fort så man måste hela tiden ta snabba beslut så sättet jag lärt mig läsa spelet har också blivit bättre. 

Till sist, hur tror du det kommer gå för KHC i vinter? 
Vi kommer bli starka! Tittar man på den trupp som hittills finns så ser jag ett ungt och slagkraftigt lag med stor karaktär. 

Sportgruppens kommentar: 

Edvin är en forward som lever mycket på sin skridskoåkning och intensitet. Han kommer passa bra in i den typ av hockey vi vill spela. 

Kort kuriosa är att Edvins pappa heter Peter "Buster" Johansson och var en väldigt duktig back i dåvarande IKW i början på 90-talet. 

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=44061

Varmt välkommen till Köping Hockey! 


    
Nyheter från våra lag
04, 25/04 09:04 
Sommar Fys A/JR KHC, 04/04 20:16 
04, 29/03 10:56 
05, 19/03 18:16 
04, 10/03 23:11