Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Storvinst för j20
2018-10-20 23:13
KHC j20 - Hc Örnen 13-2

Vi trummar på bra från början. Det är ett lag på plan och det är inget snack om vilka som ska vinna. Alla grabbar jobbar och sliter och ska ha beröm.

Målskyttar: R Eriksson 3, L Gustafsson 2, Mellgren 2, Sundh,  Åberg,  Romsäter, H Nilsson,  Anderberg, Noord.
Skott. 49-19
J18 vinst mot Sura
2018-10-14 19:23
KHC j18 - Surahammar 5-3 (0-1, 4-0, 1-2)

1:a perioden är inte bra från vår sida. Vi är lite försiktiga i spelet och är tvåa på de flesta puckar. Vi är inte tillräckligt aggressiva mot deras backar och Surahammar gör 1-0 i slutet av perioden.
Vi tar ett snack i paus och går igenom det som inte var tillräckligt bra. 

I den 2:a perioden är vi mer aggressiva, går mer på kropp och sätter press. Då kommer också målen. Efter andra står det 4-1 till oss.

I den 3:e perioden går vi ner i tempo och bjuder in Surahammar i matchen. Direkt efter deras reducering studsar vi tillbaka och gör 5-2. Surahammar krigar på och vi har en jobbig period i mitten av 3:e. Det blir nervöst när de gör 5-3 i slutet av matchen. Men vi håller undan.

Mål: Andreas Anderberg, Adrian Davidsson, Joel Sjöman, Adam Björklund och Noel Nilsen
Skott: 34-37
Vinst mot Kumla HC. 4-2 (2-1,0-1,2-0)
2018-10-14 18:31
1:a perioden.
Matchen börjar i högt tempo där KHC tar tag i taktpinnen direkt.
Köping tycker på och genom sin fenomenala skridskoåkning och med finurligt anfallsspel så tvingar man Kumla till oschyssta medel när Sundlöf hakas.
Första powerplayenheten ställer upp och försöker ett par gånger ta pucken mot mål genom att bryta in vid första stolpen. Pucken kommer upp i till blålinjen och där står Ludvig Karlsson och slickar sig runt minnen. Karlssons bössa skickar iväg en projektil som tar på målvaktens axel och på returen så dunkar Lars Jinghage in 1-0. Mål 71. Lars Jinghage Assist 44. L. Karlsson/ 77. M. Viitanen.
Köping jobbar sedan till sig ytterligare ett powerplay. Denna gång utan att några farliga lägen skapas.
Pp-spelet avslutas dock med att åter igen Ludde Karlsson får skrämma upp Kumla keepern med två ordentliga bomber men utan skymning och från distans så kan målvakten avvärja.
13:40 in i perioden vinner Kumla en duell på offensiv blålinje och tar in pucken i zon och spelar den med en lång pass i sidled och Jonas Eneroth gör en suverän sidledsförflyttning och räddar skottet.
Bara 30 sekunder senare driver Kumlaspelaren Martin Eberhardsson in pucken i Köping zon. Han skjuter eller det han gör är att helt missa pucken för att sedan bara vispa till pucken. Det ska visa sig vara en bra tillvispning för pucken sitter rätt i krysset.
Efter målet så tar Köping över spelet återigen och får med sig två utvisningar.
Köping spelar 5-mot-3 och försöker lirka upp Kumlaförsvaret men tempot är lite för lågt och försvararna kan avvärja. Men så senare i samma numerära övertag tar Anton Svensson en tur uppåt i zon, får pucken i fart och går till attack mot boxen. Svensson lägger ned axeln och fintar skott men istället så slår han en passning som skär som en varm kniv genom smör genom den försvarande boxen till Marcus Viitanen som efter Svenssons fina passning har en gapande målbur till sitt förfogande. Viitanen gör inget misstag och 2-1 är ett faktum. Mål 77. M. Viitanen Assist 12. A. Svensson/44. L. Karlsson.
Perioden avslutas med att Köping äger spelet men både en två och tre gånger måste burväktare Eneroth komma upp stort när Kumla kontrar för att vi ska gå till periodvila med 2-1.
Skott 13-7

2:a perioden.
En svängig start på perioden och med tanke på att matchens fyra första utvisningar var i Köpings favör så är det väl ingen överraskning att dem nästkommande fyra ska vara det motsatta. Under det första boxplayspelet så agerar Köping med stort självförtroende och pondus när man med en man mindre manövrerar ut Kumlas försök till anfall.
Fortsatt hafsigt spel och ingen utav lagen får nått till nått vidare anfallsspel. Kumla för återigen ett powerplay som återigen är tämligen uddlöst.
Ut ur snickarboa komma Edvin Johansson som får en passning utav Anton Karlsson. Karlsson driver sedan hårt mot mål och får tillbaka pucken utav Johansson men backhandavslutet tar i bröstet på målvakten. Kumla tar över spelet och KHC drar på sig ytterligare en utvisning. Denna gång för Puck-out.
Inget mål denna gång men när fjärde utvisningen kommer så måste Eneroth i Köpingskassen kapitulera
2-2 efter 2 perioder.
Skott 9-10

3:e perioden.
Det första som händer i den sista perioden är att KHC slår en icing. Efter denna icing tar Ludvig Karlsson upp pucken i en solorajd som saknar motstycke men han får tyvärr inte kröna sin fina prestation med ett mål. I den efterkommande tekningen så har Anton Svensson ett skott i stolpen.
Sundlöfs med kedjekamrater Eek och Pettersson maler sig fast i anfallszon och men det sista för att få till ett farligt avslut fattas tyvärr.
5.53 in i perioden vinner Viitanen en tekning bak till Eml "Foppa" Forsberg som till denna match har suttit på sig ett galler på grund utav den ansiktsskada han ådrig sig mot Lindlöven i onsdags. Forsberg i sitt galler likt supertalangen Rasmus Dahlin drar iväg en dragare som sitter i den sista nätmaskan i krysset och Forsbergs första förlösande mål för säsongen är avbockat. Mål 65. E Forsberg Assist 77. M. Viitanen.
Spiken i den berömda kistan ska också komma när Anton Karlsson i powerplay gör 4-2.
Mål 21. A. Karlsson assist 44. L. Karlsson/77. M. Viitanen.
Kumla gör allt för att jaga ikapp tvåmålsunderläge men KHC gör det mesta rätt för att sätta käppar i hjulen för gästerna. KHC försvarar sig elegant och när det behövs så står Eneroth som mycket stabil sista utpost.
Matchen slutar 4-2.
Skott 11-13

Skott totalt 33-30
Publik 357Inför Köping HC - Kumla HC Söndag 14/10 16:00
2018-10-13 12:00
Mintec papers hälsar alla varmt välkomna till söndagens match!
På söndag gästar Kumla HC Borgen i säsongens fjärde hemmamatch. Kumla huserar på en 11:e plats i tabellen och har fyra inspelade poäng. Kumla kommer till söndagens match med tre raka förluster i bagaget.
Förra säsongen stod Köping som vinnare i samtliga fyra matcher lagen emellan.

Vinst på straffar mot Mariestad, förlust mot Malung i förlängning o vinst mot Lindlöven på straffar är KHCs facit dem tre senaste matcherna.
Seriens två tuffaste bortamatcher väntar efter söndagens match så en trepoängare är högst nödvändigt för att ge lite arbetsro i racet mot allettan.


Ni kommer väl ned till hallen på på söndag?!

Mintec papers är matchsponsor, Anton Svensson är hetare än asfalt en högsommar dag, Ludde Karlsson har laddat bössan, grillen är tänd, Lasse kommer lägga flippassningar som får er att tappa andan och Jerner kommer spela dunkadunka så det dånar i högtalarna, detta vill ni inte missa!
På med långkallingarna, dra ned mössan över öronen och kom ned till hallen och njut utav lokal idrott i absolut toppklass!

Varmt välkomna.
Extra chans till klädprovning
2018-10-12 16:20
Imorgon finns en extra chans att prova Köping Hockey-dressar. Mellan klockan 12 och 14 finns Stefan Pennerborn (materialansvarig för ungdom) på plats i föreningslokalen (på andra sidan kafeterian).
Välkomna!
J18 förlust efter straffar
2018-10-07 21:17
KHC j18 - Kumla 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Vi möter ett bra Kumla idag, de kommer att vara ett topplag i serien.

Vi börjar matchen jättebra, vi ligger på i anfallzonen men gör inga mål. Vi skulle ha gjort ett par mål i första, men av alla bra chanser så gör vi bara ett. Första perioden slutar 1-0

2:a perioden tar Kumla över matchen och skapar många bra målchanser. Men vi har en strålande målvakt idag. Emil räddar många puckar. Kumla är duktiga på kontringar och att gå på anfall. 2:a perioden slutar 0-0

3:e svänger det fram och tillbaka. Bägge lagen har massor med målchanser. Till slut orkar vi inte stå emot, Kumla gör 1-1 när det står 14.13 på tavlan. Matchen går till förlängning, där händer inte mycket. Straffar får avgöra matchen. Där tar Kumla extra poängen.

Laget gör en riktigt bra match idag och målvakten Emil Svanberg ska vara extra nöjd med sin insats.

Mål: Emrik Fröding
Skott: 52-47
Nyheter från våra lag
05, 20/10 23:59 
05, 18/10 22:09 
05, 18/10 12:52 
05, 13/10 19:00 
06, 03/10 16:02 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer