J20 tränare klar
2018-04-20 21:27
Thomas Maikkula tränar j20-laget kommande säsong.
Thomas Maikkula kommer leda vårt j20-lag i vinter. Föregående säsong tränade han vårt u16-lag. Thomas har jobbat inom hockeyn i många år och har både som tränare och spelare representerat ett antal klubbar på junior-, elit- och seniornivå. Thomas jobbar även på distriktsnivå med tv-pucken. I Köping Hockey ska Thomas ta fram spelare till vårt representationslag (a-lag). En av målsättningarna blir därför att jobba med att successivt höja nivån på juniorblocken för att ta de kliv som behövs för att på sikt kunna spela på den nivå som vårt representationslag befinner sig på i Hockeyettan.


Vi i sportgruppen är glada att Thomas väljer att stanna i Köping Hockey och hälsar honom välkommen att leda våra unga och talangfulla j20-spelare.
Konraktsförlängning!
2018-04-20 12:00
Foto: Magazin24

Efter en lite lugnare period när det gäller nyheter kring a-lagstruppen så släpper vi här en högoktanig nyhet!


Den reslige högerskjutande backen Ludvig Karlsson är klar för spel i Köping hockey även nästa säsong! Mycket glädjande nyheter att den hårdskjutande backen väljer att stanna.


Karlsson stod för en imponerande första säsong som senior. Redan på försäsongen så presenterade han sig när han skickade ett par riktiga Tomahawk-missiler bakom motståndarnas målvakter så det glödde i nätmaskorna. Han fortsatte att sätta skräck i burväktarna även under grundserien. Under slutet av säsongen ådrog sig Ludvig en magmuskelskada som hämmade hans spel till viss del men det är nått vi hoppas ska vara ett minne blott när säsongen startar.Det står också klart att Filip Myrhman kommer att lämna KHC. Vi tackar Filip för tiden här och önskar honom lycka till i framtiden.

Säsongsavslutning för KHC
2018-04-17 20:19
Fia Melander, från styrelsen, hälsar alla välkomna och berättar hur avslutningen kommer att gå till.

I söndags hade Köping Hockey säsongsavslutning. Det var kul att så många kom trots det ruggiga vädret. I år testade vi på en liten ny variant som vi tänkt kan utvecklas till kommande år. Fia Melander, från Köping Hockeys styrelse, började med att hälsa alla välkomna och att tacka för en fantastisk säsong. Efter det tog Tobias Pennerborn över och berättade om föregående säsong och kommande säsong gällande A-laget. Med sig hade han sex a-lagsgrabbar som svarade på frågor.


Sedan fick alla lag gå runt med sina ledare och utmana sig och varandra i olika aktiviteter. Spelarna kunde skjuta på målvakterna Elias Melander, u10, och Alexander Roos, u12. Dom kunde utmana varandra i bordshockey, bollkastning eller stövelkastning. Alla spelare och ledare bjöds på korv med bröd och dryck och de föräldrar som stannade kvar bjöds på kaffe och kaka. När lagen kände sig färdiga delade ledarna ut ”tack för säsongen gåvor”.


Nu tar vi sommarledigt och laddar inför ispremiären i höst!

Tack för en härlig säsong!

Påfylling i J20-truppen.
2018-04-15 19:33
Ytterligare en spelare till J20-truppen med höga ambitioner. Didrik Avelin född 99 spelade sin ungdomstid i Köpings forna 99-kull. Därefter representerade han Surahammar och även två juniorsäsonger i Kramfors-Alliansen där han även testat på seniorspel i division 2. I Didrik får vi en 190 cm lång och 100kg tung pjäs med bra skott och en kille som är stark på pucken. Motståndarna kommer få vakta slottet hårt i vinter.
Sportgruppen hälsa Didrik varmt välkommen att strida för kransen i vinter.

Ung hemvändare är årets första nyförvärv!
2018-04-14 17:05
Wilhelm Romsäter kommer tillbaka till moderklubben efter en säsong ute på vift. Wille hade en framgångsrik säsong 16/17 med KHCs J18-lag där han härjade vilt och gjorde över 50 poäng och spelade kval mot J18-elit. Säsongen 17/18 gick han till Surahammars J20-elit och blev där bäste poängplockare och belönades med strax över 20st a-lagsmatcher i hockeyettan. Men nu är han åter tillbaka hos dem blå&vita och ska till hösten representera kransen.

Hur känns det att komma tillbaka hem igen?
"Det känns bra att komma hem igen, det ska bli kul att få representera moderklubbens a-lag."

Hur tycker du din senaste säsong gick?
"Individuellt så kände jag att jag hade en bra säsong, dels för att jag hade en bra ut roll i J20-laget men även för att jag fick komma upp i a-laget och spela rätt så många seniormatcher vilket jag känner var väldigt värdefullt för min utveckling."

Både a-lag och j20-laget hade det tufft resultatmässigt hur påverkade det dig?
"Såklart var det tufft att förlora många matcher och de tog ganska hårt på psyket. Men såhär i efterhand så har det varit en lärorik säsong den har gjort mig mer hungrig att tärna ännu hårdare och fortsätta utvecklas.

Vad kommer publiken få se utav Wille i vinter?
Det är en svår men jag ska försöka bidra med mycket skridskoåkning, fart och energi.
Sen ska jag väl försöka stänka dit någon puck också!

I och med Willes påskrift så vi stolta över att ha 8½ egna produkter i A-truppen. Halvan står för Lars Jinghage, som inte har Köping som moderklubb men efter åtta raka säsonger, över 200 matcher, 172 poäng och flertalet heroiska insatser för kransen i bagaget vilket göra att han i våra ögon räknas som en hemmason.
Avslutning på söndag
2018-04-13 13:00
Du kommer väl ihåg att det är hockeyavslutning på söndag? Vi samlas utanför ishallen klockan 14.00 och håller på till cirka klockan 16.00. Alla spelare och ledare bjuds på korv med bröd och dryck.

Vi är ute så tänk på kläder efter väder.
Välkomna!
Nyheter från våra lag
07, 17/04 21:15 
04, 17/04 21:08 
05, 13/04 20:18 
05, 03/04 17:19 
 
Games Online
Köping HC på Facebook
Hockeybutiken
Köping HC Sponsorer